milf lesbian porn

Izvan bazena nismo moćni kao u bazenu

  • PDF

perica

Nakon poraza od Srbije se povukao u hotelsku sobu i nije izlazio do sutrašnjeg dana, podneva. Po porazu od Njemačke depresija se proširila u smjeru sudačke organizacije, osjećaja poniženosti.

Nakon 5. kola koje je donijelo perfidno dijeljenje pravde u susretu Njemačka – Rumunjska u kojoj Rumunji nisu mogli izjednačiti ni u teoriji, jer je tako LEN odlučila, nakon kola u kojem je Hrvatska baćena u ponor od 7. do 12. mjesta, nazvao ga je novinar. Jer, nevolja nikada ne dolazi sama.
- Hehe, kada smo osvojili naslov prvaka Europe, nitko me nije zvao, sada bi svi.
Prokletstvo rukovoditelja u sportu. Dok se nižu pobjede, osvajaju trofeji, postižu koševi, golovi, ovisno o kojem već sportu govorimo, glavne su zvijezde 'neposredni proizvođači'. Kada 'zaškripi', propitkuje se predsjednike, direktore. Perica Bukić, s poviješću velikog igrača, a potom čelnika Hrvatskog vaterpolskog saveza, neprijeporno jest osoba koja ima svoje mjesto u danima poput ovih. Što nam se zapravo u Eindhovenu dogodilo? Što su uzroci igre i ovakvog plasmana, od 7. do 10. mjesta?
- Jedan je dio analiza igre naše reprezentacije, a drugi dio ono što se zbivalo izvan bazena, izvan našeg utjecaja. Glede igre, ona nije bila na razini željene. Ozljede nekoliko igrača, prije svega Burića, Paškvalina i Obradovića kao i kratkoća priprema su objektivan razlog zbog kojeg nismo bili onakvi kakvi smo se nadali. To nama je pokazatelj što nam je činiti za Olimpijske igre, a koje su nam dakako ove godine najveći cilj. Prihvatimo li dobro pouke s ovog EP, ne mora ni svako zlo biti za zlo, kako se kaže. Moramo postati svjesni da je konkurencija u svjetskom vaterpolu zaista sve jača i jača, te to nije floskula. Uz to, da bi pobijedili svakog suparnika, pa i Njemačku i Rumunjsku, momčad mora biti stopostotno spremna, motivirana, željna.
Drugi dio priče jest suđenje. Koliko god Hrvatima ponekad bilo dosadno i predvidljivo zboriti o 'sudačkim pogreškama ili urotama na našu baš štetu', a što je nerijetko tek jeftini izgovor za lošu igru, ovog puta je suđenje bilo neshvatljivo loše. Barakude su tu platile ponajveći ceh.
- Neprijeporna je činjenica da su kriteriji sudački za večinu utakmicu u našj skupini, nažalost bile tendenciozne. S namjerom da se pokuša, a i uspjelo se skoriti tablicu u skupini u kojoj igra Hrvatska.
Bilo je nekih upita ovih dana i iz Domovine, ćime se to Hrvatska toliko zamjerila sucima, LEN, europskom vaterpolu? Jer slika iz Eindhovena je sugerirala takva pitanja, razmišljanja.
- Možemo tražiti usputne razloge. Je li LEN pokušava pronaći jo nekog izvan kruga država bivše Jugoslavije plus Mađarske. Je li se pokušava dati na važnosti uz Talijanima, sada i Nijemcima ili nekom trećem. Moje objašnjenje je možda kako je u pitanju i naš sukob s LEN oko Jadranske lige. Moguće je da ima svega pomalo. Sukus je ipak kako se pokušava izbjeći ulazak među četiri najboljih, da su to uvijek Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Mađarska. Tu se traži mjesto za Talijane, za eventualno i nekog petog. Nije to od jučer. To je činjenica koje smo mi duboko svjesni. Upravo iz tog razloga moramo biti, koliko god to bilo teško za izgovoriti, moramo biti svjesni kako moramo igrački biti bitno jači od drugih da bi došli u krug medalja. Isto vrijedi za olimpijske igre, te ćim prije budemo svjesni ograničenosti naše moći izvan bazena, bit ćemo puno bliži uspjehu i u Londonu. Mi već u pripremama za London moramo sve to ukalkulirati.
Što to konkretno znači?
- Znači, da mi sebi ne smijemo dopustiti sebi luksuz bilo kakvih udaraca, bilo kakvih provokacija. Što god drugima bilo dopušteno, nama neće. Jednostavno, nemamo moć utjecaja na ono što se događa izvan bazena, ali imamo na ono što se događa u bazenu. To konkretno znači da mi moramo biti bolji od svakoga za 3-4 razlike da bi to završilo s golom prednosti. Možda to zvući dramatično ili drastično, ali već u nekoliko velikih natjecanja je bilo očito da se uspjesi reprezentacija Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Mađarske već pomalo 'dosadili' velikim silama. To s jedne stane ja mogu čak i razumjeti, ali s druge strane, ovo što se u Eindhovenu događalo je iskočilo iz okvira donekle prihvatljivog. Nekih 10-20%. Ovo je postalo dramatično! Utakmice Hrvatska – Njemačka, Španjolska – Njemačka, a pogotovo Rumunjska – Njemačka su nešto što ne znam kada sam zadnji put gledao. Rumunji su sigurno bolji od ovakvih Nijemaca za 5-6 razlike, ali omjer isključenja je bio 17-6 protiv njih! Drastično. A baš je ta utakmica omogučila onda Njemačkoj ulazak u 6 najboljih. Sudačka naklonost je bila tolika da se zaista moramo zapitati kako ubuduće.
Dobro, važno je upoznati i domaću javnost sa svim ovim stavkama, ali jeste li dijelić ovog prenijeli i nadležnima koji vode europski vaterpolo?
- Savez je podnio ovdje već nekoliko prigovora i komentara prema onome što se događa, i to ljudima koji vode vaterpolo u Europi. Nakon utakmice Hrvatska – Njemačka i Rumunjska – Njemačka također.
Tko konkretno, u kojem obliku?
- Naš predsjednik Saveza, Predrag Sloboda je razgovarao sa čelnicima LEN i izrazio naše nezadovoljstvo u vezi s onim što se događao. Mi na bazenu, izravno odmah u kontaktu sa sucima, kao i sa onima koji ih određuju. Ne očekujem ja od toga velikog rezultata, to je minimum koji sada možemo. Puno se više uzdam u momčad, igrače. Da se puno, puno kvalitetnije pripremimo za London i ne dopustimo da nam u utakmicama sa suparnicima koji nisu iste kvalitete, da im se da uopće prilika za pozitivan rezultat. Mislim da mi tu kvalitetu imamo. Eindhoven ćemo još dugo imati u glavi, i moramo, s obzirom a ono što nas čeka u Londonu.
Kada se ovako što dogodilo Srbiji recimo? Oni su isto ostatku Europe 'dosadni', pa i 'dosadniji' od nas.
- I njima se dogodilo. U finalu EP u Malagi 2008. su Srbi tako drastično oštećeni da sam ja ostao u čudu jer nisam nikada vidio da se tako nešto može suditi. To je iskakalo iz svih normalnih okvira.
Prosječnom čovjeku ipak nešto možda neće biti jasno. Hrvatska je vrh svjetskog vaterpola. Ima tri vrhunska kluba u Ligi prvaka, najbolju ligu na svijetu, organizirali ste u konačnici prije dvije godine najbolje EP prema kojem je ovo u Nizozemskoj amaterski turnirčić, kako onda krovna organizacija tog sporta 'napada' baš države koje su glavno uporište tog sporta?
- Mi ne tražimo povlašteni položaj. Ne treba se nama nešto suditi, u našu korist. Traćimo ravnopravan tretman, međutim definitivno je kako LEN pokušava proširiti utjecaj i na ostale europske države. Pa, ako to ne ide realno, onda pokušati pomoći koliko je to moguće. Vratit ću se na početak. Nismo bili pravi da bi na kvalitetan način onemogučili takve pretpostavke. To možemo popraviti sigurno. Ovaj drugi dio je upitan. Nemamo tu moć da možemo reći kako će se nešto sigurno promijeniti uz naše kritike i žalbe.
Predsjednik HVS-a ima utjecaj, vi ime i prezime vrhunskog sportaša, diplomatskih osobina…
- Slažem se, ali tu je rezultat upitan. Tu smo ograničeni, ali ako smo pravi u bazenu onda je rezultat neupitan. Naravno da ostaje nelagoda, žal za ispadanje iz borbe za medalju. Opet, ponavljam samo na jednu činjenicu. Da su naša dvojica igrača dobila isključenje za brutalnost u susretima protiv Srbije i Njemačke. To je peterac i 4 minute igrača manje. Pazite, to se u vaterpolu u zadnjih 20 godina, u cijelom svijetu, dosudio možda dva puta ukupno. Nama dvaput u dva dana! To dovoljno govori koliko je to bilo drastično.
Je li Jadranska liga zapravo kamen spoticanja?
- U početku je LEN bila protiv širenja na Pro Recco. Oni su i protiv jačanja Jadranske lige jer je ona po njihovom mišljenju konkurencija Ligi prvaka. Da, naravno da su kada je među 8 najboljih europskih momčadi – 3 hrvatske, Pro Recco i donedavno Jadran iz Herceg Novog i Primorac. Ukupno dakle, barem 60-70% elite dolazi iz Jadranske lige. Jasno da onda neke ljude koji vode europski vaterpolo to budi nelagodu. Ja mislim drukčije doduše. A je to napredak vaterpola, jačanje kvalitete. Kamo sreće da ima što više takvih liga. Da ih imaju Nijemci, Rusi, Španjolci. Očito da interesi nisu uvijek usmjereni u napretku vaterpola. Mi ćemo ustrajati u onom što radimo, držim da je to pravi put. Pa, makar i po cijenu da se to nekome ne sviđa.  
Vratili bi se malo ipak igračima i odnosu sudaca. Postoji jedna utakmica, iz 'davne' 1996. i polufinale OI Hrvatska – Italija. Sudac Kubanac Martinez, i eklatantan primjer u kojem sudac (njemu je to bilo i posljednja utakmica nakon koje prelazi u FINA-u) svjesnog 'guranja' jedne momčadi. Nije uspio zato jer ste vi bili – pravi.
- Da, pa o tome sam i govorio. O toj potrebi da mi budemo nekoliko golova bolji od suparnika. Ta iz Atlante je odličan primjer u kojima se strahovito 'navijalo' za Italiju, ali nije proplo jer smo mi bili bolji. Imao sam još takvih utakmica. Igrač najbolje osjeti tendenciju da ga se ošteti, ali ako je spreman, ako se zna obraniti s igračem manje, nikakav ga sudac ne može pobijediti.
Izbornik ima vašu podršku?
- Apsolutno. Ratko Rudić ima podršku cijelog Upravnog odbora. Sve ćemo učiniti da Hrvatska dođe na Igre u London sto posto spremna za jednu od medalja.
Uz to, možda su nas toliko 'izmasakrirali' za jedno natjecanje da će valjda za šest mjeseci naći novu 'žrtvu'.
- Hehe, to su vaše riječi s kojima se mogu samo složiti. Iako, ni to ne želimo. Jer to nije sport kojem težimo, to nije vaterpolo koji razvijamo. Pošten, ravnopravan tretman sviju. Samo to. Ništa više, ni manje.

Autor:D.Bauer

Izvor:Sportske novosti

HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo