milf lesbian porn

Sloboda:Nemamo Veze s Pro Reccom, to je biznis, a Primorje je ljubav

  • PDF

predrag_sloboda_1286725035

Postoji jedan veliki i trofejni sport, jedan od najuspiješnijih u cjelokupnoj hrvatskoj povjesti za čijeg predsjednika malo tko zna, malo je tko čuo za njega. Naime, sumljamo da postoji veliki krug ljudi koji bi znao odgovoriti na pitanje tko je Predrag Sloboda? A riječ je o čelniku vaterpolske organizacije.

Sporta koji je je ovoj državi, prije tri godine podario naslov prvaka svijeta, prije tri mjeseca i naslov prvaka Europe.

Predrag Sloboda je već više od dva mjeseca predsjednik HVS-a, a da od tada nije dao niti jedan malo duži intervju.

 - Ma, što ću vam ja? Kakvi predsjednici? Koga oni još zanimaju? Igrači, treneri, njih oblijećite.

  To su predsjednikove riječi. Slobodine riječi, od prije nekoliko dana, s Noći europskih prvaka Hrvatskog vaterpolskog saveza. Slažemo se u jednom sa Slobodom. Zvijezde doista jesu samo i jedino igrači, treneri, ali isto tako kada zaškripi (financijski prije svega), traži se predsjednik. Kao što postoje i pitanja koje se postavljaju sam predsjednicima, za koje su oni nadležni. Pa do, konačno, još jedne stavke. ako vaterpolo traži svoj medijski prostor, niti predsjednik ne smije eskivirati novinare. Ne zbog nas novinara, već zbog prezentacije vlastitog sporta, u konačnici i dijela marketinga.....

Tko je uopće Predrag Sloboda?

 - rođen sam 1950. u Beogradu, ali od 12. godine živim u Rijeci. U posljednje vrijeme živim i radim u Nigeriji. Neki su novinari napisali i da sam igrao vaterpolo, ali to nije istina. Nisam ga igrao, ali uz taj sam sport odrastao. Ut generaciju Roje, Mustura.... Volim vaterpolo uz koji sam intezivno proveo posljednjih 15 godina kao dopredsjednik Pro Recca. Tu sam dužnost napustio prije dva mjeseca kada sam postao predsjednik HVS-a. I sada samo želim nastaviti put predhodnika, što će biti vrlo teško jer ovo što je Perica Bukić uspio je fantastično. Makar, ima u tome i izazova jer je uvijek puno teže braniti.

Ono malo što se o vama zna je da se bavite eksplotacijom nafte u delti rijeke Niger u Nigeriji.....

  - Nije nafta, to je logistika u naftnom sektoru. Direktor sam nigerijske tvrtke koja je sastavni dio velikog međunarodnog holdinga Orlean Invest. Uglavnom radimo u zapadnoj Africi. Imamo 14.000 zaposlenih po cijelom svijetu.

   Ipak, koliko god ste, kako rekoste, u Rijeci rasli s generacijom Zorana Roje, ali i nikada igrali vaterpolo, ključna spona s ovim sportom je došla preko Pro Recca.

  - Gabriel Volpi, predsjednik Uprave Orlean Investa, igrao je svojedobno vaterpolo u Pro Reccu. Kako zajedno radimo već 30 godina, tako dijelimo i mnoge interese.

  Za početak Pro Recco, o odnedavno i Pro Rijeku, kako mnogi nazivaše Primorje EB.

 - Ne, ne, to je dezinformacija za koju znam da se proširila. Jedno je Pro Recco, a sasvim druga stvar Primorje. To što smo Volpi i ja vrlo bliski, ne znači da Pro Recco financira Primorje.

  Dobro, ali priča ide da su Garcia i braća Varga u Primorje dovedeni zaslugom novca Pro Recca, odnosno da ih je najbogatiji klub na svijetu "zakapario da ne bi negdje otišli". Primorje je, dakle, međupostaja?

Zašto? Braća Varga su mogla ostati u Vasasu, a Garcia u Barceloneti. Zar ih Pro Recco nije mogao zakapariti? Ne, mi imamo ugovore s tim igračima i oni su naši. Nitko nije pitao je li možda Udovičića Pro Recco zakapario da na godinu dana da ode u Mladost? Velim, to nema veze. Kao što se nas malo napadalo zašto imamo tri stranca? Hrvatska ima 80 klubova puta recimo, po 12 igrača jer nemaju svi 15-16 ili više, to vam je 1.400 vaterpolista. A znate li koliko je u toj brojci stranaca? Osam! Pokušajte sagledati i malo drugačije. Prije europskog zlata u Zagrebu, imali smo 20 djece koja su upisala na vaterpolo. Nakon zlata u klub nam je došlo 80 prijava. To je korist. Isto vrijedi i sa strancima U Primorju. Gledajte, Mladost i Jug su institucije vaterpola, Primorje još to nije. Mi učimo.

  Dobro, ali imate ambicije. Niste utrošili novac da bi bili drugi?

 - Imperativa u Primorju nema. Ne u smislu " mora se dobiti ". Vjerujem da igrači i treneri žele dobiti više od mene jer su sportaši. Ako oni ne žele pobjediti, Kakve imperative mopgu postavljati Uprava kluba ili ja ? Ne zaboravite još nešto. Nakon EP, od 25. rujna, imamo u klubu pet novih igrača. Pet od 13! A prošla su tek tri mjeseca. Pa i nogometna momčad od 25 igrača kada dobije 2-3 nova, treba im vremena da se uklope. projekat velikog Primorja počeo je prije 2-3 godine povratkom Samira Baraća, reaktiviranjem Damira Glavana, davora Cara, povratkom nikole Frankovića.

 Kada bi se, što je i moguće, već ove sezone sučelili u bazenu Primorje, koje ste predsjednik, i Pro Recco, čiji ste dopredsjednik bili, gdje bi vam srce bilo?

 - Uz Primorje. Primorje je ljubav, Pro Recco biznis.

Autor:D.Bauer

Izvor:Sportske novosti

HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo