best free porn sites

03-04-2015 20:30

1 Frano Vićan
(0:2, 3:3, 7:3, 5:1)
 
5m
/ /
 
Realizacija igrača više
/ /
 
Delegat:
Marijo Brguljan (Kotor). Supervizor: Dejan Perišić (Beograd)
 
Suci:
Boris Margeta (Kranj) i Nenad Periš (Split)
1 Marko Bijač
2 Damir Burić 2 2 Marko Macan
3 Cosmin Radu 3 3 Miho Bošković
4 Ivan Krapić 4 Nikola Janović 2
5 Duje Peroš 5 Aaron Younger
6 Sandro Sukno 3 6 Loren Fatović
7 Petar Muslim 1 7 Pavo Marković
8 Mislav Vrlić 8 Andro Bušlje
9 Ivo Radetić 9 Ante Visković 2
10 Marko Elez 1 10 Nikša Dobud
11 Anđelo Šetka 2 11 Nicolas Constantin Bicari 1
12 Javier Garcia Gadea 3 12 Paulo Obradović 4
13 Dejan Lazović 13 Toni Popadić Batina
14 Ivan Buljubašić 14 Marko Ivanković
Trener: Ivan Asić    Trener: Vjekoslav Kobeščak 
O utakmici
 

Prvi je napad Juga prokockao Bošković velikim promašajem na udarcu izvana, s druge pak strane Radu nije uspio doći u poziciju za udarac prilikom prvog upošljavanja od strane svoje vanjske linije. U napadačkim odnosima snaga utakmica je počela dosta rezervirano, Primorje se domaćinski postavilo ispred svoga gola na liniju s Bušljem i Obradovićem koji su započeli utakmicu. S početka četvrte minute zatresla se i vratnica nakon Burićevog udarca, nakon čega Primorje ima prvu prigodu s igračem više. Šetka i Xavi zajedničkim snagama iznuđuju isključenje Janovića koje domaći ne koriste. Jug je vrlo brzo u sljedećem napadu prokockao Šetkin izbačaj, a Suknov udarac uoči prve Jugove minute predaha također je otišao pored gola.

Na prvi pogodak čekalo se tako do početka šeste minute. Janović je iz okreta pogodio, bolje reći, uspio provući loptu ispod podignutih ruku Frana Vićana za 0:1. Bilo je gostujuće vodstvo ugroženo u sljedećoj akciji kada se nakon isključenja Boškovića i minute predaha na udarac odvažio Xavi, no žabica je otišla preko gola. Otponac izjednačenju nije mogla biti ni Vićanova obrana pokušaja loba Youngera, nakon Bijačeve obrane Suknu zabio je Bicari za 0:2, na pet sekundi do kraja prve četvrtine.

S prvim napadom u drugoj četvrtini konačno je zabilo i Primorje. Sukno je bio sjajno uposlen nakon proplivavanja na dva metra sa strane lijeve stative, njegov razoran udarac Bijač nije mogao obranti. Jugu se do ponovnog odvajanja isprva ispriječila vratnica i sjajni Frano Vićan, ne bi li kasnije Obradović iz daljine pogodio za 1:3. Ono što je prethodnih sezona na Kantridi radio u bijeloj kapici ponovno je napravio pod dubrovačkim stijegom. Gosti su dobrim dijelom mogli prelomiti u jedanaestoj minuti kada je Obradović na isključenju Xavija pogodio vratnicu. Primorjaši potom ne koriste niti četvrtu priliku s igračem više (Burić), ali se brzo i efikasno brane no drugog pogotka tada za Riječane još nije bilo.

Jug je poveo rezultatom 1:4 na početku 14. minute kada Obradović zabija svoj drugi pogodak na isključenju Buljubašića kojeg je na iskustvo bio izborio Dobud. Jedini je problem kod Juga u tim trenucima bio dvije osobne pogreške Boškovića, sve dok se za 2:4 nije ukazao najbolji vaterpolist svijeta. Preuzeo je Sandro Sukno odgovornost i pogodio za novo smanjenje i impuls uzbuđenja na tribinama riječkog bazena. Dogodio se tada i kontrafaul Dobuda na dva metra te supervažan pogodak Muslima za 3:4 u situaciji dok se dubrovačka obrana bila postavila duboko ispred Bijača. Primorjaši su u vrlo kratkom intervalu, do petnaeste minute bili anulirali dva od tri pogotka zaostatka, no Jugova je prednost na poluvremenu ipak iznosila dva pogotka. Obradović je postigao i treći svoj pogodak u nizu, u situaciji kada se Primorje branilo s dva igrača manje (Muslim, Šetka).

Svojevrsna utješna nagrada Primorju pred početak drugog poluvremena bilo je plivanje za loptu kojom su ostvarili dva igrača više, pošto su Bušlje i Visković napravili prekršaje u posljednjih šest sekundi prvog dijela. Zabio je Radu za 4:5 u trenucima kada se već jedan Jugov igrač vratio nakon odslužene kazne. Riječani su ubrzo izjednačili, zabio je Radu u devetnaestoj minuti nakon izvrsno isplivane kontre, a poslje fenomenalno odrađenog bloka od strane Xavija i Vićana nakon isključenja Burića. Jug se nakon dva primljena pogotka i tri Vićanove obrane našao u grogu, dogodilo im se tada i treće Boškovićevo isključenje koje Primorjaši nisu uspjeli kapitalizirati i preći u vodstvo.

Jug je u dvadesetoj minuti imao peterac kojeg je Muslim skrivio na dva metra, zabio je Janović za 5:6, novo dubrovačko vodstvo u situaciji kad je momentum vidno prelazio na stranu domaćina. Da je tome tako, jasno je pokazao Burićev gol za 6:6 u 21. minuti koji je bio plod najljepše domaće akcije na utakmici. U njoj su sudjelovali svi, gostujuća se obrana nije mogla snaći, baš kao ni kod skrivljenog peterca Macana. Primorje je konačno prešlo u vodstvo golom Xavija iz najstrože kazne, bazen je na 3.02 minuta do kraja trećeg perioda eruptirao. Ubrzo nakon prelaska u vodstvo Primorje ga je i povisilo, nakon Vićanove obrane šuta Janoviću crnogorski se internacionalac odgurao od svoga čuvara i zaradio isključenje. Pretvorio je to u 8:6 Xavi Garcia svojim drugim pogotkom, no ubrzo ga s istekom Jugova napada poništava Obradović, jedini Jugov strijelac u gotovo cijele središnje dvije četvrtine utakmice. Golove su potom izmijenili Sukno i Visković, obojica su bili strijelci u akcijama svojih momčadi s igračem više. Na posljednji predah ipak se otišlo s prednošću Riječana od dva pogotka, strijelac za 10:8 bio je Xavi Garcia, Španjolac je iskoristio predivnu loptu Petra Muslima za ukupno sedmi pogodak Primorja u jednoj od ponajboljih četvrtina u posljednje vrijeme.

Predstavu iz trećeg perioda teško je bilo okaljati slabijim izdanjem u posljednjih osam minuta pa je Primorje, za svaki slučaj, po uzoru na krilaticu 'zlu ne trebalo' odmah otišlo na 11:8, već nakon četrdeset i pet sekundi igre u posljednjoj dionici. Zabio je tada Šetka nakon prvog isključenja Obradovića, kojem, kada je stalo izvana, bilo je stalo i Jugu. Bez Boškovića i Bušlje zbog tri izbačaja bilo je objektivno za Juga mnogo teže, što može i sugerirati konačan rezultat. Osim Šetke pogodak je za najvećih, četiri pogotka plusa zabio Elez. Iako se gruzijski reprezentativac u sljedećem napadu Dubrovčana kasno nakon isteka isključenja priključio svojoj obrani, Jug nije zabio pogodak, za što je s nove dvije obrane bio zaslužan Frano Vićan, najbolji vratar Regionalne lige.

Završilo je s na kraju velikih, ogromnih 15:9, ne treba tražiti nikakve zamjerke, čak niti u prvoj četvrtini u kojoj Riječani nisu zabili pogodak. Kada je prilikom minute predaha na ulasku u posljednje dvije minute Xavi Garcia podignuo ruke i poveo pjesmu publike sve je bilo jasno, nastavak večeri ovoga petka bio je samo u znaku velike vaterpolske fešte. Publika je kroz posljednju minutu na nogama, s pljeskom i pjesmom pozdravila stare i nove kraljeve vaterpolskog Balkana, regije koja s ovako goropadnom Primorjem dobiva na imenu, značaju i ugledu.

Autor:Patrik Mršnik

Izvor:www.sportcom.hr

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo