free sex sites

09-11-2011 18:30

Bazen u Gružu

Jug CO Jug CO 10 : 8
Mladost Mladost
O utakmici
 

gled u Gružu, prvi dva velika rivala za europske bodove (ali ne i prvi u najjačem europskom klupskom natjecanju, prije dvije sezone su igrali za treće mjesto na Final fouru 2009. u Rijeci), potvrdio je što se znalo i prije početka nove sezone: ima Mladost nekoliko ekstra igrača, ali nema tu širinu koju ima Jug pa se dogodi da hrvatski prvak i kad ne odigra veliku utakmicu, zabilježi pobjedu.

- Većina mojih igrača nema iskustva u ovako velikim utakmicama - kazao je Vjekoslav Kobeščak, trener Mladosti, koja je u Gružu imala priliku zagorčati život Dubrovčanima. Ali, u ključnim trenucima Zagrepčani nisu imali igrača koji će biti 'krvnik', a Jug ga je imao. Nikola Janović, crnogorski reprezentativac, Jugovo najzvučnije pojačanje ovog ljeta zaslužio je veliki pljesak s tribina. Potpisao je čak pet pogodaka u mreži Josipa Pavića, vratara Mladosti i hrvatske reprezentacije. Njegovo djelo su tri posljednja Jugova pogotka nakon što je Mladost sredinom treće četvrtine izjednačila na 7:7, a na početku posljednje na 8:8.

- Pokazali smo kako smo bolja momčad od Zagrepčana. Nije sve bilo za pet, ali smo u super važnoj utakmici, najvažnijoj do kraja ove godine ostvarili najvažnije - istaknuo je Janović.

Iako je kazao: 'Možemo biti zadovoljni igrom', ipak je u njoj bilo dosta pogrešaka. U napadu s igračem više slab je bio protok lopte. Dubrovčani nisu uspjeli probiti zonu Zagrepčana. Ni igra u obrani ne može dobiti visoku ocjenu (nekoliko kontri Zagrepčana).

- Pobijediti s takvom igrom velikog suparnika, u itekako važnoj utakmici, to je dokaz da smo velika momčad - dodao je Jugov kapetan Nikša Dobud.

- Dokazali smo da smo uz PRO Recco najjača momčad Europe - istaknuo je Janović.

Mladost je vodila u Gružu 2:1, 3:2, 4:3 i 5:4, nakon što je Jug stigao prvi put do dva pogotka prednosti, poveo 7:5, uspjela je izjednačiti na 7:7. Janović pogađa za 8:7 na kraju treće četvrtine. Cosmin Radu je strijelac u posljednjoj za 8:8 (Rumunj je s 3 pogotka u mreži Juga proslavio svoj 30-i rođendan). Do kraja Janović za 9:8 i opet Janović za 10:8 te Jugovo slavlje.

- S još dvije pobjede u Gružu, protiv Spandaua 04 i Vojvodine, mi smo sigurno u četvrtfinalu. Međutim, nama je cilj biti prvi u skupini - istaknuo je jugov vratar Frano Vićan.

Autor:T.Vlašić

Izvor:Dubrovački vjesnik

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo