free por

14-03-2012 18:40

1 Frano Vićan
()
 
5m
/ /
 
Realizacija igrača više
/ /
 
Delegat:
 
Suci:
4:2,1:1
1 Viktor Nagy
2 Tihomil Vranješ 2 Adam Decker
3 Nikola Sutić 1 3 Miho Bošković 1
4 Nikola Janović 1 4 Gergely Katonás
5 Maro Joković 1 5 Tibor Fazekas 1
6 Boris Pavlović 6 Viktor Voros
7 Pavo Marković 1 7 Gergely Kiss
8 Andro Bušlje 8 Marton Vamos 1
9 Frano Karač 9 Draško Brguljan
10 Nikša Dobud 10 Bencze Fulop
11 Marko Macan 11 Barnabas Steinmetz
12 Paulo Obradović 1 12 Balint Takacs
13 Antun Goreta 13 Ádám Steinmetz
Trener: Veselin Đuho    Trener: Laszlo Foldi 
O utakmici
 

Dubrovački Jug pobijedio je u domaćem bazenu Vasas u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige. Nakon četiri dominantne, ali uzbudljive četvrtine, Dubrovčani na uzvrat nose veliku prednost od 12:8...

 

Jug je već u prvoj četvrtini pokazao da je bolja momčad u bazenu. Prvu dobru stvar za Jug, od mnogih predstojećih, napravio je Nikola Janović izborivši peterac koji je bez problema realizirao Joković. Vasas je, pak, započeo promašajima. Osim što nisu iskoristili igrača više kojeg im je priuštio Bušlje,Brguljan je započeo svoju seriju pogrešaka s velike udaljenosti.

 

Dobud je vrlo brzo povisio na 2:0 za Jug, a prvi koji se "probudio" na strani Mađara bio je dubrovački miljenik Miho Bošković, upisavši prvi pogodak za Vasas (2:1). U tim trenucima Nagy brani izvrsno, a s druge strane odgovara mu i hrvatski reprezentativni vratar zaključavanjem svojih vrata. Ipak, Vamos je ljevorukom bombom pronašao put iza Vićanovih leđa za izjednačenje na 2:2.

 

Janović je nastavio razigravati svoje suigrače, a ovog puta uposlio je Obradovićakoji upisuje svoj prvijenac na utakmici (3:2). Pri kraju prvog dijela okrunio je svoju odličnu izvedbu tijekom osam minuta postavivši 4:2 i drugo vodstvo Juga od dva razlike.

 

U drugom dijelu pala su samo dva pogotka, po jedan na obje strane. Fazekas je smanjio rezultat na 4:3 u trenucima kada su Dubrovčani imali igrača manje, aMarković je u svom prvom šutu prema golu bio uspješan za 5:3. Jug je do kraja poluvremena snizio realizaciju igrača više ispod 50%, a Brguljan se stigao još dva puta ispromašivati za Mađare.

 

Nastavak je pružio još nekoliko obrana vratara, sve dok se Vamos po drugi put nije ohrabrio na udarac koji je završio u gornjem desnom kutu Vićanove mreže i vratio nadu Vasasu (5:4). Joković je vratio Gospare na "sigurnu" udaljenost od +2, a u sljedećih nekoliko minuta Jug nije uspio realizirati šanse što je moglo uzrokovati novi povratak gostiju na minimalni zaostatak.

 

Na prednost od tri pogotka domaćini su otišli krajem treće četvrtine prvim golomBušlje (7:4), a slaviti se moglo početi kada je Joković s velike udaljenosti žabicom postavio visokih 8:4.

 

Iako je četvrtina završila s 8:5 (približio je Mađare Steinmetz), Dubrovčani su do kraja samo potvrdili uvjerljivu pobjedu nad Mađarima. Međutim, bila je to uzbudljiva završnica, ne toliko dramatična zbog samog rezultata koliko zbog prekida koji su se izredali. Na 8:6 je iz peterca, nakon nespretnosti Markovića pred golom Vićana, smanjio Kiss, no mali show Karača u sljedeća dva napada vraća domaćine na 10:6.

 

Đuho je pri tom rezultatu protestirao zbog isključenja Janovića koje je kao posljedicu imalo pogodak Kissa za 10:7, no Bušlje je smirio situaciju "probušivši" Nagya za 11:7. U sljedećim minutama došlo je do oštrijeg sukoba sa sucima, a ovog puta teže je prošao Steinmetz koji je zbog prigovora isključen s pravom zamjene, uz već dosuđeni peterac kojeg je realizirao Joković (12:7).

 

Vasas nije imao sreće u nastavku, a ni Jugaši nisu uspjeli iskoristiti situaciju da povećaju prednost i praktički osiguraju prolaz u polufinale. Do kraja je jošKatonas uspio prevariti Vićana za 12:8, rezultat kojim Dubrovčani zadovoljno mogu otputovati na uzvrat.

Autor:Tea Lokas

Izvor:www.sportnet.hr


Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo