free porn

24-11-2012 16:30

Bazen Mladost na Savi

1 Marko Bijač
(1:2, 2:4, 4:3, 2:2)
 
5m
3/3 /
 
Realizacija igrača više
4/13 3/6
 
Delegat:
Jambrović
 
Suci:
Periš - Štampalija
1 Frano Vićan
2 Tihomil Vranješ 2 Paulo Obradović 3
3 Miho Bošković 3 3 Fran Paškvalin
4 Nikola Janović 4 Ivan Krapić
5 Maro Joković 2 5 Denese Varga 3
6 Tony Azevedo 6 Sandro Sukno 1
7 Pavo Marković 7 Petar Muslim 1
8 Andro Bušlje 1 8 Marko Jelača
9 Frano Karač 1 9 Daniel Varga 1
10 Nikša Dobud 10 Samir Barać
11 Aleksandar Ivović 2 11 Anđelo Šetka 1
12 Marko Macan 12 Xavier Garcia 1
13 Mirko Nižić 13 Luka Križanec
14 Boris Pavlović 14 Ivan Buljubašić
Trener: Veselin Đuho     Trener: Ivan Asić  
O utakmici
 

Pobjedom u finalu Kupa Hrvatske »Primorje« je ove subote osvojilo prvi trofej otkad su u rad kluba uključena sredstva Gabrielea Volpija. Novi okršaj s »Jugom« ponudio je iznimno napetu utakmicu u kojoj su više živaca imali Riječani.

Prije nego što je utakmica počela »Primorje« je već odnijelo uvjerljivu pobjedu na tribinama. Naime, oko tristo riječkih navijača nadglasalo je simpatizere »Juga« koji im nisu uspijevali parirati po broju proizvedenih decibela.

Ta paklena atmosfera s kvarnerskim štihom morala je pružiti dodatno nadahnuće vaterpolistima »Primorja« u borbi za trofej nakon sedamnaest godina čekanja.

Brzina Javiera Garcije Riječanima je priuštila prvi napad koji se razbio na dobro postavljenoj obrani »Juga«. No, uskoro se pokazalo da i »Primorje« ima što za reći u tom segmentu igre.

U prva dva napada s igračem više Dubrovčani nisu došli do ozbiljne prilike za realizaciju, s time da je nakon drugog sijevnula kontra koju je u vodstvo pretvorio Denes Varga.

Vrlo brzo »Primorje« je došlo do svoje prilike s igračem više. Nakon isključenja Andre Bušlje otvorio se prostor za Paula Obradovića koji nije imao milosti prema bivšim suigračima. Dva gola viška u samo četiri minute igre predstavljala su ozbiljan kapital za »Primorje«.

Doduše, dvije minute prije isteka vremena u prvoj četvrtini »Jug« je pokazao zube. Bušlje je ostao sam na lijevoj strani i imao je dovoljno vremena za čekanje da Frano Vićan počne lagano tonuti.
Egzekucija je bila neminovna. U tom razdoblju igre Riječani su se četiri puta obranili s igračem manje u bazenu.

No, peta situacija u takvom podređenom položaju bila je kobna. Na početku druge četvrtine »Jug« je dohvatio izjednačenje zahvaljujući preciznoj ljevici Mare Jokovića. U idućih četiri i pol minute igre obje su obrane odlično radile svoj posao, a potom je Obradović golom kaznio isključenje Aleksandra Ivovića.

Niti šezdeset sekundi kasnije Garcia je iznenadnim udarcem s devet metara probio Mara Bijača za novi bijeg »Primorja« na dva razlike (4:2). Već u idućem napadu Frano Karač je uzvratio istom mjerom, a potom je gol s distance zabio i Daniel Varga.

Dvadeset sekundi prije kraja druge dionice Karač je opravdano zaradio isključenje zbog prekršaja na Ivanu Krapiću, otvorivši »Primorju« priliku za bijeg na tri gola prednosti. Na kraju prilično brze akcije lopta se našla u rukama Sandra Sukna čiji je udarac s lijeve strane Joković uspješno blokirao.

Međutim, jedan od najboljih vaterpolista na svijetu brzo je ispravio grešku. Nakon što je prihvatio odbijanac, Sukno je s iste pozicije nemilosrdno zatresao mrežu (6:3).

Tri gola prednosti nakon dvije četvrtine izazvala su ekspresnu reakciju navijača »Primorja«, koji su počeli skandirati: »Kup je naš!!!« Igračima i stručnom bilo je, pak, jasno da između njih i trofeja stoji još šesnaest žestokih minuta. Nakon nešto više od dvije minute u trećoj četvrtini »Primorje« je pokazalo da ne namjerava stati. 

Doduše, »Jug« je prvi poentirao iz peterca u izvedbi Mihe Boškovića. No, tada je uslijedio moćan odgovor Riječana. Prvo je Denes Varga zabio za povratak na tri razlike, zatim je Frano Vićan zagrijao navijače sjajnom obranom, a na kraju je projektil Anđela Šetke donio najveću prednost (8:4) i izazvao delirij na tribinama nakon samo četiri minute igre u trećoj četvrtini.

Tu je, čini se, došlo do preuranjenog slavlja. Naime, Joković je svojim drugim golom vratio nadu »Jugu«, a potom je Ivović realizirao peterac koji je skrivio Daniel Varga. Srećom po njega, štetu je na drugoj strani popravio brat, poentiravši za tri razlike (9:6). Na žalost »Primorja«, minutu prije kraja treće četvrtine Daniel Varga skrivio je novi peterac i eliminirao se iz nastavka utakmice zbog treće osobne greške. Neumoljivi Bošković zatresao je mrežu (9:7) i usmjerio utakmicu prema neizvjesnoj završnici.

Čvrsta obrana na početku zadnje četvrtine »Primorju« je dalo novu priliku za bijeg u sigurnost koju pružaju tri gola viška. Petar Muslim to je iskoristio, ali Bošković je već u idućem napadu zadržao Dubrovčane u igri. Obradovićev promašaj s igračem više i isključenje Frana Paškvalina dali su »Jugu« šansu za hvatanje priključka, koju je Ivović iskoristio (10:9).

U zadnjih pet minuta »Primorje« je počelo kašljucati, no proradila je dubrovačka osovina. Vićan svojim donedavnim suigračima nije dozvolio da dođu do izjednačenja, a Obradović je tri minute prije kraja poentirao s distance. Dva gola prednosti (11:9) i raspoloženi golman u tim su trenucima opet razigrali grla riječkih navijača.

Autor:davor Petrović

Izvor:Novi list

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo