free amateur porn

25-10-2000 00:00

1 Siniša Školneković
(2:3, 1:1, 3:1 2:2)
 
5m
/ /
 
Realizacija igrača više
5/9 5/12
 
Delegat:
 
Suci:
Ludecke (Njemačka), Kratochvil (Slovačka)
1 Zoltan Kosz
2 Elvis Fatović 2 2 Bulcsu Szekely
3 Višeslav Sarić 3 Tamas Marcz
4 Dubravko Šimenc 4 Zsolt Varga
5 Ognjen Kržić 5 Tamás Kásás
6 Ratko Štritof 6 Attila Vári 1
7 Mile Smodlaka 2 7 Gergely Kiss 1
8 Ivo Ivaniš 1 8 Tibor Benedek 2
9 Alen Bošković 9 Rajmund Fodor 2
10 Samir Barać 2 10 Zoltán Szécsi
11 Igor Hinić 11 Ádám Steinmetz
12 Frano Vićan 12 Tamas Molnar 1
13 Vjekoslav Kobeščak 1 13 Péter Biros
Trener: Neven Kovačević    Trener: Dénes Kemény 
O utakmici
 

Siniša Školneković sjajno je branio svoja vrata protiv mađarskih vaterpolistaPobjeda nad šesterostrukim olimpijskim, te aktualnim pobjednicima FINA kupa i europskim prvacima! Više od ovoga — ne može, Hrvatska je odigrala svoju vjerojatno najbolju utakmicu, nadmašivši u Rydeu čak i one epohalne trijumfe nad Jugoslavijom i Italijom u Atlanti. Jer, ovoga puta "žrtva" je bila velika Mađarska, koliko slavne tradicije, toliko moćna po sadašnjoj igračkoj ruži. No, barem ovog ponedjeljka, vodeni Dream Team bila je družba Nevena Kovačevića, koja je, opet, iznad svega pokazala snagu kolektiva, kompaktnost, stabilnost, čvrstoću... Treći uzastopni uspjeh, koji nam otvara vrata prvoga mjesta u skupini.
Prezadovoljan sam, unatoč svim oscilacijama, usponima i padovima tijekom 28 minuta smatram da sam zasluženo dobili

   

Vrdoljak:
Bolje kažite
- medalja!

Kud bi vaterpolisti bez našega predsjednika, Antun Vrdoljak prvi je čestitao junacima pobjede.
Plašio sam se da ćemo pasti u završnici, kao sa Amerikancima i Grcima, ali dogodilo se suprotno. Nisam, iskreno, očekivao da ćemo ih tako pregaziti u završnici.
Ovaj nam trijumf "miriše" na nešto veliko, kažemo šjor Tonču.
Nazovite to pravim imenom, bolje je kazati — medalja! — ne sumnja Vrdoljak u Kovinu vaterpolsku ekspediciju.

meč. Doći do 8:5 kontra Mađara ne može se dogoditi "svaki dan", znali smo do kraja obraniti tu prednost — kaže nam Kova.
Fajterska partija, Mađari su na početku izgledali bolje, vodili sve do 4:3. Ali, i tada smo mogli uočiti "korijene" koji će kasnije nam donijeti ovaj cvijet od pobjede. Jer, obrana na čelu sa Štritofom zakočila je centre rivala, Varga je bio "invisible man", a pritom je Smodlaka dovodio do očaja izabranike Denesa Kelemenyja. Kad su pokušavali presingom, bušili su ih izvana Barać i Kobeščak, a za Milu ni zona nije bila lijek. Redovito je znao izboriti isključenja, a svoj pogodak za 3:3 zabio je sa dva metra iako su mu dvojica ili trojica visila na leđima. Ključ meča dogodio se u startu treće četvrtine, kad su dvaput zaredom s lijevog boka zabljesnuli projektili Elvisa Fatovića, brojčanu nadmoć iskoristili smo za preokret — na semaforu. Od 3:4, do 5:4, još je jednom stigao izjednačiti Fodor. I onda — oluja, Baraćeva pliska, Smodlakin precizni udarac, Ivanišev lob na fenomenalnu asistenciju Šimenca, otišli smo na nevjerojatnih 8:5 samo 4.40 minute do sirene. U finišu je bilo vatre, smanjenje na 8:7 (Molnar, Benedek — ovaj potonji poslije grube Baračeve greške). Imali su Mađari napad za remi, igrača više, šut Kasasa zaustavio je Školneković. Znak za feštu, razvili su se opet hrvatski barjaci u Rydeu.
Dobro, Barać je procijenio da ima otvorenu poziciju za zgoditak, izgubio loptu, događa se... To naravno ne remeti dojam vrhunske predstave, naročito mi se svidjela naša obrana sa igračem manje, te tri pogotka iz pozicijskog napada. Istakao se Fatović, uvijek je lijepo "dobiti" igrača na nekoj utakmici, vraća se Hinić. Ovo je užasno naporan turnir, već smo iscrpljeni, svaki sljedeći meč bit će još — teži. Više tenzija, rekao bih, uložili smo u premijeru sa Amerima nego danas! Sve će ovisiti o svježini, mentalnoj i fizičkoj, za odmor vremena jednostavno nema. Zato je dobro što imamo maksimalni broj bodova, treba nam mirnoće, a izbjegnimo bilo kakavu euforičnost — kaže Neven Kovačević.

SINIŠA ŠKOLNEKOVIĆ, ODLIČNI VRATAR DUPINA
Igrali smo briljantno

Plašim se jedino zakona velikih brojeva, baš tako, ne bih želio da se ova utakmica pokaže kao vrhunac koji je došao prerano. Odigrali smo briljantno, ali zaboravimo to, čeka nas Jugoslavija, mrvicu lakše bit će jedino sa Nizozemcima u srijedu — riječi su splitske "hobotnice"


Počeli smo od kraja. Sedam sekundi je falilo, otprilike, na putu do "raja", pravo vrijeme za posljednju, devetu obranu na utakmici! Siniša Školneković nije krio zadovoljstvo:
Mađari se znaju postaviti sa igračem više, odmah znaš da te čeka šut sa četiri metra. I tu nema filozofije, pokušaš obraniti. Kasas je opalio, reagirao sam instiktivno, kao i inače. Ništa posebno, ne želim sad od jedne obrane praviti čudo, kao što sam obranio, tako je mogao biti zgoditak. Imao sam sreće, drago mi je najviše zbog suigrača, previše su uložili i napravili da ostanemo bez bodova na samom isteku vremena — kaže nam splitska "hobotnica".
Takav je oduvijek, netko drugi bi sebe dizao u nebesa.
Teško je pobijediti Mađarsku, oni svaku pogrešku protivnika znaju kazniti. U finišu su tražili isključenja, išli su "preko glave", to je kocka u kojoj se ne mora svirati, ali i može. Nemojte osuđivati Baraća, pogreške su sastavni dio igre, zar ne? Ja bih baš čestitao svima, pokazali smo ne samo igračku vrijednost, nego i to da kao momčad imamo karakter.
— Pobjednički!
Plašim se jedino zakona velikih brojeva, baš tako, ne bih želio da se ova utakmica pokaže kao vrhunac koji je došao prerano. Odigrali smo briljantno, slažem se, ali zaboravimo to, čeka nas Jugoslavija, mrvicu lakše bit će jedino sa Nizozemcima u srijedu.
Ponudit će jednu usporedbu, kao znak upozorenja.
Sjećam se dobro Atlante, Amerikanci su u kvalifikacijskoj skupini sve satrali, dobili su tada pet zaredom, pa u četvrtfinalu ispali od Španjolske, koja je zauzela tek 4. mjesto u svojoj skupini, kasnije uzela zlato. Nadam se, vjerujem zapravo da se takva nesretna priča neće i nama dogoditi. Najvažnije je da sačuvamo koncentraciju, iako je jasno da te ovakve utakmice emocionalno isprazne do kraja... Dio energije koja se potroši naprosto je nemoguće vratiti. Pogotovo jer se igra u razmacima čak i manjim od 24 sata.
— Opet, ako ovako nastavimo, daleko ćemo dogurati...
Svaka je utakmica ovdje u Rydeu otvorena. Eto, primjer je Kazahstan koji je namučio sve favorite. Nema niti lakih, niti manje važnih utakmica. Najprije smo se borili za četvrtfinalnu vizu, sad se borimo za što bolji plasman u skupini, onda tek dolazi to famozno četvrtfinale, kojeg svi procjenjuju najvažnijim "činom" olimpijske predstave — kaže Školneković.
U Sydneyu, izvan bazena, Siniši je odlično.
Obožavam ovo ozračje, taj olimpijski duh se istinski može osjetiti. Svi Australci su nevjerojatno ljubazni ljudi, zaista su zavrijedili biti domaćinima Olimpijade. Na putu od Olimpijskog sela do Rydea dogodilo se da ljudi zaustave autobus, dođu nas pozdraviti, traže autograme. Puno, jako puno znači nam potpora Hrvata na tribinama, znamo dobro koliko se oni vesele svakom našem uspjehu...

SEMAFOR VATERPOLSKOGA TURNIRA

A-skupina;1. kolo: Rusija - Australija 6:4, Španjolska - Kazahstan 8:7, Italija - Slovačka 11:8; 2. kolo: Španjolska - Slovačka 7:6, Rusija - Italija 7:7, Kazahstan - Australija 11:11; 3. kolo: Italija - Španjolska 6:5, Kazahstan - Rusija 7:9, Slovačka - Australija 6:11.
1. Italija 3 2 1 0 24:20 5
2. Rusija 3 2 1 0 22:18 5
3. Španjolska 3 2 0 1 20:19 4
4. Australija 3 1 1 1 26:23 3
5. Kazahstan 3 0 1 2 25:28 1
6. Slovačka 3 0 0 3 20:29 0
B-skupina;1. kolo: Hrvatska - SAD 10:7, Jugoslavija - Nizozemska 9:1, Mađarska - Grčka 7:4; 2. kolo: Hrvatska - Grčka 9:5, Jugoslavija - SAD 8:5, Mađarska - Nizozemska 16:8; 3. kolo: Hrvatska - Mađarska 8:7, SAD - Nizozemska 12:8, Jugoslavija - Grčka 10:3
1. Jugoslavija 3 3 0 0 27:19 6
2. Hrvatska 3 3 0 0 27:19 6
3. Mađarska 3 2 0 1 30:20 4
4. SAD 3 1 0 2 24:26 2
5. Grčka 3 0 0 3 12:26 0
6. Nizozemska 3 0 0 3 17:37 0

Izvor:Slobodna Dalmacija

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo