free porn site

24-08-2008 13:00

1 Frano Vićan
((2:0, 3:5, 1:3, 3:3)
 
5m
1/1 2/2
 
Realizacija igrača više
3/6 3/5
 
Delegat:
 
Suci:
Aaron Chaney (SAD), Gabor Kiszelly (Mađarska)
1 Inaki Aguilar
2 Damir Burić 1 2 Mario García
3 Andro Bušlje 2 3 David Martin
4 Zdeslav Vrdoljak 4 Ricardo Perrone
5 Aljoša Kunac 5 Guillermo Molina 1
6 Maro Joković 1 6 Marc Minguell 3
7 Mile Smodlaka 7 Ivan Gallego
8 Teo Đogaš 2  
9 Pavo Marković 1 9 Xavier Vallés 1
10 Samir Barać 1 10 Felipe Perrone 2
11 Igor Hinić 1 11 Iván Pérez
12 Miho Bošković 12 Xavier García 4
13 Josip Pavić 13 Rollana Andrea
Trener: Ratko Rudić     
O utakmici
 

Vaterpolisti na kraju šesti u Pekingu

Bez previše motiva, sa ekipom osakaćenom od viroze, svjetski prvaci dobro su i prošli protiv Španjolaca u borbi za peto mjesto. Ipak, ne može im se poreći da su sve odmah predali.

Poveli su, i prva četvrtina je završila 2:0 u korist hrvatskih vaterpolista. Sa klupe su Zdeslav Vrdoljak, Miho Bošković i Mile Smodlaka koji su bili pod visokom temperaturom, mogli samo bespomoćno gledati kako im „furije“ u nastavku igre polako ali sigurno stižu kolege.

U 15. minuti Španjolci dolaze do izjednačenja, da bi u trećoj četvrtini uletjeli u vodstvo koje je bilo nedohvatljivo za Hrvatsku.

Mogao je poraz biti još i gori budući da je semafor u 28. minuti pokazivao čak pet golova španjolske prednosti (11:6), ali su se u zadnjim trenucima susreta probudili Teo Đogaš i Damir Burić ublaživši poraz svjetskih prvaka.

- Zasluženo smo izgubili. Napravili smo sve u skladu s mogućnostima, ali nije išlo. Nedostajalo nam je motiva – kratko je kazao utučeni Teo Đogaš u miks zoni.

Nešto pričljiviji bio je Maro Joković, sa 11 golova najuspješniji hrvatski strijelac na Olimpijskim igrama u Pekingu.

- Malo mi to znači što sam najbolji među nama. Došli smo sa ciljem kojeg nismo ostvarili, a to što sam zabio 11 golova, vidite i nije od neke koristi.

Je li nedostajalo motiva, kao što je Đogaš spomenio?

- Nije svejedno kada si peti ili šesti, ali čim se izgubi šansa za medalju, nestane sve oštrine i spremnosti, htio ti to ili ne. Sada nam preostaje šaptom otići kući i dobro porazmisliti o svemu – zaključio je dubrovački vaterpolist.

Ratko Rudić došao je u miks zonu dobro raspoložen. Očekivali smo mrko lice ljutitog izbornika, umjesto toga dočekao nas je sa smješkom, spreman na priču.

- Jedva smo preživjeli. Zamalo nismo uspjeli složiti ekipu. Viroza vlada u Olimpijskom selu i dohvatila je Boškovića, Vrdoljaka i Smodlaku. Oni su imali najvišu temperaturu, ostale sa nižom smo poslali u bazen. Stoga je bilo vrlo teško igrati, imalo smo samo jednog centra... – pojasnio je izbornik razloge gledateljske uloge jakog hrvatskog vaterpolskog trojca.

- Sigurno ih ne bi toliko uhvatilo da nisu bili pod stresom ovih dana, pao im je imunitet. Na kraju je dobro ispalo. Bojao sam se težeg poraza. Eto, sada je pred nama novi ciklus, nova natjecanja...

Sa novim igračima?

- Možda, Još je rano išta govoriti o tome. Nekih promjena će biti, ali neće biti radikalne. Slijedi nam obrana svjetske titule koju moramo svim silama zadržati.

Bošković se pokazao u nešto blijeđem svijetlu nego smo od njega to navikli.

- Bio je cijelo vrijeme pod temperaturom. I grlo m se upalilo. Kada nije bio na treningu, onda je ležao u krevetu. Ipak, danas je bio spreman uskočiti u bazen, ali nisam želio ništa riskirati – kazao je Rudić.

Postotak šuta govori da je Hrvatska na olimpijskom turniru bila malo manje nego polovično uspješna, 40 posto.

- Nije ni to loše, doduše treba vidjeti u kojim situacijama su bili realizirani. Ali kazat ću da nisam zadovoljan šutevima izvana. Oni su bili odlični do presudne utakmice protiv SAD-a. Tada su kola krenula nizbrdo. Psihički nas je to dotuklo.

Je li vas iznenadila uspješna igra Amerikanaca.

- Nije. Jer, moram priznati da imam i ja zasluga u tome. Naime, još 2001. godine sam im sastavio program „Gold“ (zlato), u kojem je izvršena selekcija sadašnjih igrača, napisan program i režim treninga, te oni od tada rade po tom mom programu. Evo baš sam prekjučer i primao komplimente na račun toga.

Bilo je uspona i padova u Pekingu, no je li vas koji igrač ugodno iznenadio?

- Da. Koliko dugo ih poznajem, a nekoliko njih me uspjelo ugodno iznenaditi. Bilo je i onih koji su podbacili, ali vam neću navoditi nikakava imena – dovršio je Rudić.

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo