free por

18-04-2012 20:30

1 Viktor Nagy
( 3:3, 5:1, 5:3, 3:2.)
 
5m
/ 1/1
 
Realizacija igrača više
/ /
 
Delegat:
Sharonov
 
Suci:
Boch(GER) - Golijan(SRB)
1 Frano Vićan
2 Adam Decker 2 Tihomil Vranješ 1
3 Miho Bošković 2 3 Nikola Sutić
4 Gergely Katonás 4 4 Nikola Janović 2
5 Tibor Fazekas 1 5 Maro Joković 1
6 Viktor Voros 2 6 Boris Pavlović
7 Gergely Kiss 1 7 Pavo Marković
8 Marton Vamos 1 8 Andro Bušlje
9 Draško Brguljan 1 9 Frano Karač
10 Bencze Fulop 10 Nikša Dobud 3
11 Barnabas Steinmetz 1 11 Marko Macan
12 Balint Takacs 12 Paulo Obradović 2
13 Ádám Steinmetz 3 13 Antun Goreta
Trener: Laszlo Foldi     Trener: Veselin Đuho 
O utakmici
 

Potop Jugaša u Budimpešti te ništa od nastupa hrvatskog prvaka na završnom turniru, Final fouru u Oradei. Dubrovčani su se osramotili u Mađarskoj. Izgubili sa čak sedam pogodaka razlike (16:9), a na uzvrat protiv TEVA Vasas Uniqa stigli su sa četiri pogotka viška (12:8).

Upropastili su tako Jugaši savršenu večer hrvatskog vaterpola. Naime, nakon što su Zagrepčani obranili dva pogotka iz prve utakmice, Mladostje dobila Szegeda i u Mađarskoj te izborila Final four, a isto uspjeli i Riječani koji su sačuvali u Igalu pogodak prednosti iz Rijeke, odigrali 11:11 te izbacili hercegnovski Jadran, Jug to isto nije uspio napraviti unatoč velikoj prednosti iz prve utakmice.

Na kraju prve četvrtine 3:3, ali već nakon druge četvrtine Mađari su anulirali zaostatak iz Gruža (8:4), a u posljednju četvrtinu uplovili sa šest pogodaka viška (13:7), dakle s ukupno dva pogotka prednosti u borbi za završni turnir. U posljednjoj četvrtini je bilo i osam pogodaka više za Vasas.

Povijest Juga bilježi uspjehe i neuspjehe u europskim kupovima, protiv Vasasa statistika u Budimpešti nije sjajna, ali gotovo uvijek su Dubrovčani zahvaljujući izvedbi kod kuće bili uspješniji od velikog rivala te su išli dalje. Ovaj posljednji poraz u Budimpešti, pravi potop od TEVA Vasas Uniqa u uzvratnoj utakmici četvrtfinala europske Lige prvaka najteži je u povijesti te za razliku od nekoliko prethodnih ogleda dalje ide Vasas. Jug je prošle godine prekinuo niz od šest uzastopnih nastupa na Final fouru najjačeg europskog klupskog natjecanja zauzevši treće mjesto u skupini četvrtfinala, a sad je, nažalost, nastavio taj niz - drugu sezonu uzastopno neće ga biti na Final fouru.

Autor:T.Vlašić

Izvor:Dubrovački vjesnik

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo