hdporn

29-07-2001 00:00

Plivalište Hakata-no-Mori

USA USA 10 : 9
Hrvatska Hrvatska
1 Genai Kerr
(3:3, 2:2, 2:2, 3:2)
 
5m
0/0 0/0
 
Realizacija igrača više
7/12 7/13
 
Delegat:
 
Suci:
McNeill i Bervoets
1 Goran Volarević
2 Wolf Wigo 2 2 Aljoša Kunac
3 Kyle Kopp 3 Mario Oreb
4 Jeffrey Powers 1 4 Slavko Letica 1
5 Adam Wright 5 Teo Đogaš 3
6 Bradley Schumacher 6 Višeslav Sarić 1
7 Christopher Segesman 7 Mile Smodlaka
8 Tony Azevedo 1 8 Ivo Ivaniš
9 Daniel Klatt 9 Danijel Benić
10 Layne Beaubien 3 10 Samir Barać 2
11 Sean Kern 11 Igor Hinić 2
12 Merrill Moses 12 Josip Pavić
13 Ryan Bailey 3 13 Vjekoslav Kobeščak
    Trener: Neven Kovačević 
O utakmici
 

Hrvatska je nestala sa svjetske vaterpolske karte, nalazimo se na osmom mjestu nakon još jedne blamaže u Fukuoki. U borbi za sedmu poziciji su nas pobijedili Amerikanci što je novi udarac izborniku Nevenu Kovačeviću čija je momčad s njim na zapovjedničkom mostu potpuno izgubila busolu. Dvije utakmice koje smo morali dobiti za polufinale (Španjolska i Rusija), nismo dobili, a s Grcima i Amerikancima, kada smo barem malo trebali sačuvati obraz, opet nas je "kacalo" na dno bazena. Nevjerojatno je da smo te iste Sjedinjene Američke Države u skupini pobijedili 11:5, a sada se, potpuno ispuhani i nemotivirani, osramotili. Poveli smo 2:0, pa je onda cijelo vrijeme bio egal, da bismo nakon isključenja s pravom zamjene Marija Oreba i Tea Đogaša u 25. minuti prokockali dvije prilike s igračem više kod stanja 8:8.
Olovom nas je pogotkom za 10:9 naprtio Bailey 47 sekundi prije kraja. Ostao nam je još zadnji napad, ali je već tradicionalno odlučjuća lopta išla na najslabije postavljenog igrača. Odgovornost je preuzeo Slavko Letica, ali je možda i bolje da nije pogodio, jer bi se agonija samo produljila.

FIJASKO U FUKUOKI
NEVEN KOVAČEVIĆ NE RAZMIŠLJA O OSTAVCI
Vidljivo je da nešto ne štima


Neven Kovačević ne razmišlja o ostavci, on još smatra da treba proanalizirati što nam se dogodilo u Fukuoki gdje smo pali na niske grane, ali u odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo u Perthu napredovali za jednu poziciju. Ako u vaterpolu postoji velika šestorka (Mađarska, Jugoslavija, Italija, Španjolska, Rusija i Hrvatska), onda se moramo zapitati gdje smo. Uključimo tu još i Grke koji konstantno napreduju i to bi trebalo biti to što se tiče zemalja koje ozbiljno igraju vaterpolo. Izbornik nema riječi za ovakav fijasko.
Za mene je ovo nešto neshvatljivo. Još uvijek mi je sve friško pa bih mogao biti preoštar. Treba sjesti, analizirati, sagledati i vidjeti što napraviti. Vidljivo je da nešto ne štima, pa mi smo se prije Fukuoke praktički sastali na zagrebačkom aerodromu, nedostajalo nam je vremena za pripreme — veli Kova.
Što bismo onda mogli reći za Budimpeštu gdje smo bili četvrti, pa se govorilo da će nam nove pripreme u Rijeci pomoći. Istina, bilo je i ozljeda, ali je li se moglo ići sa 13 zdravih igrača?
Još ranije smo ostali bez Štritofa, Vićana, pa su nastupili problemi s Hinićem i Smodlakom koji su uz nedaće bili u krugu najboljih, a onda se ozlijedio i Kunac. Potrebna je analiza učinka da se vidi je li za nekoga možda ovo previše jer je teško pratiti ovako zgusnut raspored na velikim natjecanjima. Mađari su isto u padu, na kraju su ovdje peti, prvi su Španjolci koji imaju jak lobi u FINA-i, a mene još kopkaju neke odluke u utakmici protiv Rusije. Te odluke i ozljede i sve je krenulo po zlu. Ozljede prouzrokuju umor, umor prouzrokuje nervozu, a nervoza loše rezultate. To je taj začarani krug.

Izvor:Slobodna Dalmacija

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo