free sex sites

27-10-2012 20:30

Bazeni Kantrida

1 Frano Vićan
(4:1, 2:3, 3:3, 2:2.)
 
5m
/ 2/2
 
Realizacija igrača više
6/8 3/7
 
Delegat:
Černi - Bebić
 
Suci:
Brguljan - Vlašić
1 Marko Bijač
2 Paulo Obradović 3 2 Tihomil Vranješ
3 Fran Paškvalin 3 Miho Bošković 1
4 Ivan Krapić 1 4 Nikola Janović
5 Denese Varga 3 5 Maro Joković 2
6 Sandro Sukno 1 6 Tony Azevedo 3
7 Petar Muslim 7 Pavo Marković
8 Marko Jelača 1 8 Andro Bušlje
9 Daniel Varga 9 Frano Karač 1
10 Samir Barać 10 Nikša Dobud 1
11 Anđelo Šetka 11 Aleksandar Ivović 1
12 Xavier Garcia 2 12 Marko Macan
13 Davor Car 13 Mirko Nižić
14 Ivan Buljubašić 14 Boris Pavlović
Trener: Ivan Asić    Trener: Veselin Đuho 
O utakmici
 

Prvi od devet mogućih super ogleda Primorja i Juga u novoj sezoni pripao je Riječanima. Na Kantridi je hrvatski doprvak pobijedio branitelja naslova s 11:9 u najjačoj svjetskoj klupskoj vaterpolskoj utakmici. Jugašima je to prvi poraz nakon pet pobjeda u regionalnoj ligi, Primorje ima stopostotni učinak...

Riječki brod je od samog početka stekao osjetnu prednost te je uspio sačuvati do kraja. Centar Primorja EB Ivan Krapić s igračem više, pa u kontri Denes Varga pogađaju za 2:0 domaćina. Nakon što je Amerikanac Tony Azevedo prepolovio prednost domaćina, nova dva pogotka u mreži Marka Bijača, jugovog vratara. Sandro Sukno je strijelac za 3:1, a Španjolac Javier Garcia donosi i tri pogotka prednosti. Jugaši su ponovno krenuli loše u Rijeci, baš kao u finalu doigravanja. I tada je riječki brod otvorio utakmicu sa 4:1. Ovaj put sa stopostotnom realizacijom igrača više (3 od 3).

Pogotkom Mara Jokovića za 4:2 te obranom Bijača Jugaši su počeli drugu četvrtinu. Jugov vratar je zaustavio udarac Sandra Sukna s igračem više. Domaćin je olako dobijao isključenja, s druge strane hrvatski prvak se mučio s igračem više. Ipak, unatoč tome, Frano Karač je doveo Juga na pogodak zaostatka dvije i pol minute prije kraja druge četvrtine. Do kraja četvrtine prva dva nova pogotka domaćina, oba s igrača više (Paulo Obradović te Denes Varga). Jug je ipak uspio dobiti četvrtinu. Azevedo je postigao četvrti pogodak za Juga, svoj drugi.

Nakon tri minute igre u trećoj Primorje EB odlazi na plus četiri. Boris Pavlović je zaspao, Denes Varga naciljao donji desni kut Bijača. Prethodno je mrežu Jugaša zatresao Garcia. Osim toga Jugaše je 'ubijao' obranama Frano Vićan, koji je doživio ovacije s tribina. Miho Bošković je realizirao peterac, prevario Vićana, ali Marko Jelača vraća na plus četiri (9:5). Jugov kapetan Nikša Dobud je potom zaslužio pljesak, s dvojicom na leđima prebacio je Vićana (9:6). Aleksandar Ivović je u zadnjem jugovom napadu, u polukontri, pogodio za 9:7.

Početkom posljednje četvrtine Jugaši su imali napad za stići na pogodak zaostatka, nisu bili uspješni, a na drugoj strani sve jugove nade u eventualni pozitivan rezultat u Rijeci 'ubio' je Obradović s dva nova pogotka. Riječani su već tada mogli početi slaviti. Sviralo se i pjevalo na Kantridi, koja se tresla dosta prije početka utakmice. Do posljednjeg mjesta ispunjeno gledalište, očekivano, jer interes je bio dvostruko veći, nagradilo je pljeskom uoči derbija zlatne hrvatske olimpijce u kapici Primorja i Juga, Riječanina Igora Hinića, koji igra u Turskoj te najtrofejnijeg vaterpolskog trenera svijeta, sad bivšeg izbornika Hrvatske, Ratka Rudića.

Autor:Tonči Vlašić

Izvor:Dubrovački vjesnik

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo