free porn

29-04-2012 19:00

Bazen u Gružu

1 Frano Vićan
(2:3,3:2,2:0,2:2)
 
5m
/ 0/1
 
Realizacija igrača više
7/13 1/12
 
Delegat:
 
Suci:
Gomez i Savarese (obojica iz Italije)
1 Davor Car
2 Tihomil Vranješ 2 Damir Glavan
3 Nikola Sutić 3 Fran Paškvalin 1
4 Nikola Janović 2 4 Ivan Krapić 1
5 Maro Joković 2 5 Denese Varga 2
6 Boris Pavlović 6 Nikola Franković 1
7 Pavo Marković 1 7 Petar Muslim 1
8 Andro Bušlje 1 8 Marko Jelača
9 Frano Karač 9 Daniel Varga
10 Nikša Dobud 1 10 Samir Barać
11 Marko Macan 11 Anđelo Šetka
12 Paulo Obradović 2 12 Xavier Garcia 1
13 Dalibor Perčinić 13 Zdravko Radić
14 Pavo Zonić 14 Ivan Buljubašić
Trener: Veselin Đuho    Trener: Ivan Asić 
O utakmici
 

Spasili su Jugaši sezonu. Nakon promašaja u Kupu Hrvatske, Jadranskoj ligi te europskoj Ligi prvaka ipak su stigli do trofeja. Kažu, i to do najslađeg - trofeja prvaka Hrvatske.

Uspjelo im je, dakle, na kraju izvući sezonu. Uspjeli su to u svega pet dana. Ekspresno su zaključili finale. Trokorakom prigrabili pokal. Primorje je dobilo 'metlu' u finalu te ostalo na samo jednom naslovu državnog prvaka, onom iz 1938. godine u svojoj sto i četiri godine dugoj povijesti, a Jug, e te brojke treba pisat danima jer ovo im je deseti naslov prvaka Hrvatske, četvrti u nizu, 32. naslov državnog prvaka računajući i one bivše države a ukupno 50. trofej u povijesti! S ovim trofejom su nastavili niz - svake sezona najmanje jedan trofej - a taj niz traje od sezone 1999./2000., dakle, od prošlog stoljeća, u Gružu će istaknuti 'od prošlog tisućljeća', jer i to je točno, a zvuči još bolje, ali stoljeća ili tisućljeća, taj niz oslikava nešto ćemu se treba pokloniti, zapljeskati, bez obzira što neće ova sezona neće u Gružu biti sezona za pamćenje.

Riječani su kraju utakmice posjeli na klupu, ostalo im je samo promatrati slavlje Jugaša, pobjedničko kupanje, otvaranje šampanjca. Prošle sezone su to gledali u svom domu, na Kantridi. Ovaj put su u Gružu. Treća utakmica finala? Početak opet loš za Jugaše, a odličan za Riječane. Vodili su 2:0 i 3:1, imali prilike za otići na na plus tri, ali prvo Baraću zicer skida Vićan, a potom Denes Varga trese vratnicu iz peterca. Riječani su imali pri vodstvu 4:3 igrača više, pri rezultatu 4:4 dva igrača više, kad su gubili 6:5 ponovno su imali dva igrača više... Previše su toga propustili i u prve dvije utakmice finala. U prvoj su vodili 4:1, a izgubili sa 7:6. U drugoj su imali vodstvo 6:2, a na kraju izgubili utakmicu primivši pogodak četiri sekunde prije kraja utakmice.  

Jugaši su u sve tri preokrenuli utakmicu te slavili. Nakon treće pobjede u finalu Nikša Dobud, Jugov kapetan podigao je pokal prvaka kojeg mu je u ime Večernjeg lista, medijskog pokrovitelja uručio novinar Večernjaka Ozren Maršić.

prva četvrtina: 0:1 Krapić (1/kontra), 0:2 Garcia (4/iz dva metra), 1:2 Joković (5/igrač više, s krila), 1:3 Franković (5/igrač više), 2:3 Janović (8/igrač više), druga četvrtina: 2:4 Muslim (9/izvanka), 3:4 Joković (10/igrač više), 4:4 Janović (12/igrač više), 4:5 De. Varga (14/polukontra, s krila), 5:5 Dobud (16/igrač više, polukontra, izvanka), treća četvrtina: 6:5 Obradović (19/igrač više, izvanka), 7:5 Marković (22/igrač više), četvrta četvrtina: 7:6 Paškvalin (27/igrač više, iz dva metra), 8:6 Bušlje (28/igrač više), 9:6 Obradović (29/izvanka), 9:7 De. Varga (31/igrač više, s krila).

SPLIĆANI

Goran Ivanišević, legendarni hrvatski tenisač odgledao je u Gružu treću utakmicu finala. Jugaše je bodrio sinoć još jedan Splićanin, legendarni Jugov centar Mile Smodlaka s kojim su Jugaši osvojili čak četiri europska trofeja te 'kišu' domaćih trofeja...

RUŽNO

Incident u 28. minuti utakmice. Ne u plivalištu već iza klupe Primorja. Goran Sukno, sportski direktor Juga, koji je utakmcu pratio s VIP tribine je napustio svoje mjesto te tražio da se fizioterapeut 'bankara' Andrija Zubović, koji je isključen udalji na tribine. Sukno se porječkao s igračima Primorja na klupi, zatresao u prolazu klupu gostiju na što su reagirali Riječani, prvenstveno Zoran Roje, trener Primorja, koji zbog isključenja u drugoj utakmici nije mogao voditi momačad u trećoj, a koji je također utakmicu pratio s VIP tribine. Roje je krenuo prema Suknu, nastala je gužva. Srećom, sve je ostalo na naguravanju.

ISPRED SVLAČIONICE

Nažalost, previše toga smo promašili, pogotovo s igračem više - istaknut će Ivan Asić, Splićanin na klupi Primorja EB, koji je u trećoj utakmici bio sam, bez pomoći Zorana Roje na klupi (isključenje na drugoj utakmici). Riječani će teško pronaći utjehu nakon poraza... 

- Osvojiti 7 od 8 posljednjih naslova državnog prvaka u sportu u kojem su vam suparnici protivnici vrijedni Final foura europske Lige prvaka, e to je za svaku pohvalu. Nismo se nadali kako ćemo dobiti 3:0 u finalu, sad izgleda lako, ali najbolje znamo koliko nam je trebalo truda uložiti u svaku pobjede - istaknuo je Frano Vićan, Jugov vratar.

- Konkurencija je sve jača, a mi smo i dalje prvaci - dodao je Maro Joković, desno krilo Juga.

- Pokazali smo na kraju kako smo najbolja hrvatska momčad. Dvije utakmice smo nažalost odigrali loše ove sezone, finale Kupa protiv Mladosti te uzvratnu utakmicu četvrtfinala europske Lige prvaka u Budimpešti protiv Vasasa. Inače, sve drugo je bilo dobro jer, podsjetit ću, bili smo prvi u skupini europske Lige prvaka sa stopostotnim učinkom, dobili smo prvu utakmicu četvrtfinala sa četiri razlike, izborili smo finale Kupa Hrvatske pobjedom protiv Primorja, bili smo najbolji hrvatski sastav u Jadranskoj ligi. Međutim, u te dvije izgubljene utakmice nismo bili kolektiv, a to smo sad bili jer inače ne bi uspjeli u sve tri utakmice finala preokrenuti vodstvo Riječana - naglasio je Nikola Janović, s 10 pogodaka najbolji strijelac Juga u finalnoj seriji.

- Nije bilo lako dobiti Riječane u dvije utakmice u svega 24 sata i to pokazuje zasluženost našeg uspjeha, a novi trofej je potvrda po tko zna koji put tko je najbolja momčad u Hrvatskoj - kazao je Paulo Obradović, Jugov reprezentativac.


Autor:Tonči Vlašič

Izvor:Dubrovački vjesnik

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo