free gay porn

Miho Bošković

  • Igrač
  • Statistic
  • Utakmice
  • Slika
  • Golovi
Miho Bošković
Full Name: Miho Bošković
Croatia  Croatia
Datum rođenja :11.01.1983
Mjesto rođenja :Dubrovnik
Težina :101
Visina :197
Position :Igrač

Datum rođenja: 11. siječnja 1983.

Mjesto rođenja: Dubrovnik

Vaterpolom se počeo baviti: 1993.

Klupska karijera: Cavtat od 1993. do 1996., Jug CO od 1996. do 2001., Jadran Split od 2001. do 2004., Jug od 2004.

Utakmice za A reprezentaciju Hrvatske: 100

Trofeji

Klupski trofeji

– Kup europskih prvaka (Jug): 2006.

– Europski Superkup (Jug) 2006.

– prvak Hrvatske: Jug 2001., 2005., 2006. i 2007.

– osvajač hrvatskog Kupa: (Jug) 2004., 2006. i 2007.

Reprezentativni trofeji:

– zlato na SP u Melbourneu 2007.

Nagrade:

– najbolji igrač Europe u izboru LEN-e 2007.

– vaterpolist godine u izboru Večernjeg lista, dobitnik žute kapice ‚Sportskih novosti‘, sportaš grada Dubrovnika

– MVP Final foura Eurolige 2007. u Milanu

 

Kao i svi u Cavtatu. Ljeti, pravac plivalište. Zimi, tri puta tjedno do Gruža. Paralelno je u početku trenirao judo i stolni tenis. Ne predugo.

Tata Jakša bio je 80-ih vratar Juga. Osvajao je četiri puta prvenstvo Jugoslavije, dva puta slavio sa Savinovićem, Đuhom, Sukno, Milatom, Boškom Lozicom i inim drugima osvajanje nacionalnog kupa. Ali, tata nije bio presudan što je mali Miho s deset godina odlučio trenirati vaterpolo.

Izbora nije bilo, reći će Miho. Čitav Cavtat je bio u plivalištu, pa tako i ja.

U srednjoj školi, do tada je bio tek jedan od, odskakao je od drugih. Trebalo je raditi jače i više. Od njega se to tražilo, jer ‘bit će nešto od toga malog’, govorili su mnogi uz rub gruškog plivališta. Miho je muku mučio kako uskladiti školu i sport. Školu ni u ludilu nije želio zapostaviti.

Naravno, već je bio kapicu Cavtata zamijenio kapicom Juga. ‘Uvijek je tako, najbolji iz Cavtata idu u Juga’, neće reći ništa novo već potvrditi ono što je već desetljećima cavtatska svakodnevnica.

U Gružu ga je dočekao Aljoša Lončarić. Pod njegovim vodstvom igrao je prvo za kadete.

Prvi pogodak. Pa još za Cavtat. Na B prvenstvu Hrvatske. Igrali smo u Korčuli. Bacio sam loptu. Nisam ni vidio kako je ušla u gol. Bili su me potopili nakon šuta.

Već tada je sanjao kako će jednog dana zaigrati u Juga te za reprezentaciju.

Jug je svakom dječaku san. Biti Jugaš znači biti nešto u Gradu, zbori Miho.

Imao je 18 godina. Gruž je gorio. Jug je prvak Europe. Pao je u polufinalu Final foura Bečej, u finalu Olympiakos. Miho je u danima slavlja krenuo put Splita.

Otišao sam na fakultet i na posudbu u drugi klub. U Jadranu sam imao prostora za razvijanje i igru.

Nije žurio. Svjestan je bio kako s 18 godina teško može dobiti priliku za igrati u Juga. ‘Bio bih 13-i ili 14-i igrač, koji bio dobio minutu, dvije, a tako se ne može napredovati’.

Realan prema sebi, realan prema drugima, nije se ljutio zbog odlaska. Tri godine je proveo u redovima sastava sa Zvončaca.

Kao što je bio pogodak odlazak, pogodak je bio i povratak kući, reći će.

Posudba još nije bila završila. Jug je zaključio kako je Miho dovoljno dobar. Ostatak priče je dobro poznat. Jug je prvak Hrvatske, pobjednik hrvatskog kupa te sudionik Final foura Eurolige u Napulju u toj prvoj pravoj seniorskoj sezoni u Juga cavtatskog mladića Miha Boškovića. Slijedeće godine, 2006., sve se slilo u vitrine Gruža. Bošković i ekipa slavili su naslov prvaka Europe, Hrvatske, osvojili su europski Superkup te domaći Kup. Godina Juga, glasili su naslovi u dnevnom tisku. Nikad prije u svojoj povijesti – četiri naslova u jednoj kalendarskoj godini Jugaša. Jedan od najzaslužnijih bio je Miho Bošković.

Potom, 2007. Svjetsko prvenstvo u Melbourneu. Hrvatska je zlatna, a jedini hrvatski zlatnik u najboljoj momčadi SP-a je Miho. U Milanu prvi put je jedan Hrvat najkorisniji igrač Final foura Eurolige, MVP. Opet je to Miho. LEN-a, europska plivačka federacija je pred kraj iste godine odlučila – Hrvat je najbolji vaterpolist Europe. Prvi put u povijesti to je Hrvat. I opet nagrada u mihove ruke.

Hvala suigračima. Ipak je vaterpolo momčadski sport, istaknut će.

Čitav svijet ga zna, razorni udarac mu je najjače oružje. Izvrstan je napadač s fantastičnim osjećajem za pogodak. Lider. Potvrđuje to iz dana u dan u Jugu jer nije lako, treba u pravom trenutku biti pravi, postići pogodak kad je najpotrebnije, a Miho to radi na najbolji mogući način.

Vaterpolski Mozart. Školu nije ni na trenutak zapostavio. Što je naučio na Glazbenoj akademiji u Splitu pokazao je svima na danima HOO-a u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Sjeo je za klavir i svirao. Naravno, oduševio. Baš kao u kapici Juga i hrvatske reprezentacije, gotovo u svakoj prilici.

HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo