milf lesbian porn

IVO TRUMBIĆ U KUĆI SLAVNIH VODENIH SPORTOVA

  • PDF
trumbic

Zagreb/Santa Clara, 20. lipanj 2015.Legandarni vaterpolist Ivo Trumbić šesti je hrvatski vaterpolist, a ukupno sedmi Hrvat u Kući slavnih vodenih sportova u kojeg je Zdravko Ćiro Kovačić ušao 1984. godine, Ratko Rudić 2007., Perica Bukić 2008.,Zdravko Ježić Pucko 2010. godine, a Milivoj Bebić 2013

.Kao zasebni odjel u okviru Kuće slavnih vodenih sportova, djeluje i Međunarodna kuća slavnih u plivačkom maratonu čiji je stanovnik utemeljitelj hvarskog Faros maratona Vicko Šoljan. Jedina žena iz Hrvatske koja je ušla u Kuću slavnih vodenih sportova je legendarna olimpijska pobjednica iz Meksika Đurđica Bjedov, koja je u Hall of fameušla 1987. godine.

Ovogodišnja klasa u Kući slavnih broji 12 sportaša, trenera i suradnika predstavljačetiri vodene discipline (plivanje,skokovi u vodu, plivanje i vaterpolo) iz devet različitih zemalja.

U klasi 2015. su: plivači Enith Brigitha (NIZ), Jodie Henry (AUS) i Diana Macanu (RUM); skakač Lao Lishi (KIN); sinkro plivačica Anastaysia Ermakova (RUS); vaterpolist/trener Ivo Trumbic (HRV/YUG/NIZ); treneri James Gaughran (SAD), Don Watson (SAD) i Masako Kaneko (JPN); kontributor Bartolo Consolo (ITA); pionir Liang Boxi (KIN), i plivač veteran Karlyn Pipes (SAD).

Ivo Trumbić kao igrač osvojio je srebrnu olimpijsku medalju 1964. u Tokiju te zlatnu u Meksiku 1968. Osam godina poslije, kao trener, odveo je nizozemsku reprezentaciju do olimpijske bronce.

Ivo Trumbić rođen je u Splitu 1935. godine. Karijeru je započeo u Jadranu, za koji je igrao od 1946. do 1961. Za zagrebačku Mladost igra do 1970. Najveće uspjehe ostvario je kao igrač reprezentacije bivše države. Na Olimpijskim igrama u Ciudad de Mexicu 1968. osvojio je zlatnu medalju. Četiri godine ranije, na Igrama u Tokiju 1964. osvojio je srebro. Srebro i broncu osvojio je i na Europskim prvenstvima. S Mladosti je bio prvak Europe u tri navrata (1967., 1968., 1969.), a jednu je godinu igrao i u Grčkoj te je s Olympiacosom osvojio naslov prvaka Grčke (1971.)

Nakon igračke karijere Trumbić se posvetio trenerskom pozivu, u kojem je bio iznimno uspješan. S reprezentacijom Nizozemske osvojio je broncu na OI u Montrealu 1976. Vodio je i Grčku, kao i momčad Olympiacosa, ali je iznimno uspješan bio u Italiji. Na klupi Pescare je, između ostalog, 1987. osvojio naslov klupskog prvaka Europe. Iste je godine s tom momčadi osvojio i europski Superkup, te dvostruku krunu u Italiji.

Svečana cermonija bila je održana u Santa Clari u Kaliforniji, u subotu, 20. lipnja 2015. godine, na kojoj se legendarni Trumbić zahvalio pred 1200 stanovnika Kuće slavnih:

Stojim ovdje, pred vama, okružen svim ovim dobrim i vrijednim ljudima, ali i svima onima koji su i prije nas dobili ovu veliku čast i postali članovima „Kuće slavnih“. I sretan sam. Sretan sam jer sam cijeli život volio sport, bavio se njime iz ljubavi, uživao u svakoj utakmici, u svakom natjecanju, u svakoj medalji. Sport me upotpunjavao, a drago mi je da sam ovim priznanjem i ja njega obogatio na neki način. Baš kao i svi mi koji stojimo ovdje. Ako ikada želite kročiti u ovu kuću, morate imate ljubav za svoj sport, odanost svom sportu, razumijevanje za kolege, ali i strpljenja tijekom godina i godina silnih i teških treninga. I morate imati srce. I zato vam se od svega srca iskreno zahvaljujem na časti koju ste nam dodijelili primivši nas u „Kuću slavnih“.

HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo