free porn site

14-05-2014 18:50

Bazeni Kantrida

1 Frano Vićan
(2:2,6:3,2:2,3:0)
 
5m
/ /
 
Realizacija igrača više
/ /
 
Delegat:
Bebić - Černi
 
Suci:
Mario Bianchi - Stefano Riccitelli
1 Josip Pavić
2 Cosmin Radu 2 2 Luka Bukić
3 Nino Mudražija 3 Ivan Milaković
4 Ivan Krapić 4 Luka Lončar
5 Denese Varga 1 5 Marko Martinić
6 Sandro Sukno 6 Duje Živković 4
7 Petar Muslim 2 7 Ivan Capan
8 Antonio Petrović 1 8 Kristijan Milaković
9 Daniel Varga 3 9 Marko Pavičić
10 Paulo Obradović 1 10 Ivan Živković
11 Anđelo Šetka 11 Ante Vukičević 1
12 Javier Garcia Gadea 3 12 Andro Gagulić 1
13 Duje Jelovina 13 Ivan Marcelić
14 Ivan Buljubašić 14 Marin Dašić 1
Trener: Ivan Asić    Trener: Vjekoslav Kobeščak 
O utakmici
 

Primorje je u sto i šestoj godini svoga postojanja postalo prvak matične zemlje! Epilog je to događanja u riječkoj vodi, u trećoj utakmici finalne serije vaterpolskog Prvenstva Hrvatske. Mladost je bila dostojan protivnik u sve tri utakmice ali nije bilo nikakvih mogućnosti da sastav Vjekoslava Kobešćaka zaprijeti snagama Ivana Asića. Podiglo je Primorje sasvim zasluženo svoj treći trofej ove sezone, prema očekivanjima i svim najavama. Pobjeda riječkih vaterpolista nije dolazila u pitanje, polako su, iz četvrtine u četvrtinu grabili prema ostvarenju sna niza generacija riječkih prijatelja vaterpola i svih onih kojima je riječki sport blizu srca.

 

Počelo je golom Mladosti, baš kao u prvom ogledu serije prije tjedan dana. Bio je strijelac Ante Vukičević iz daljine nakon pedeset sekundi utakmice. Ubrzo je isti igrač skrivio i prvo isključenje, kojeg nakon Pavićeve obrane Radu nije iskoristio, kao niti s druge strane Martinić. Bila je to dobra prilika Mladosti za odvajanje na rano vodstvo. Imali su još jednu nakon druge uzastopne Xavijeve vratnice, no Vićan se istom pucaču ispriječio na isteku četvrte minute. I onda - pogodak! Konačno je Cosmin Radu zabio iz neposredne blizine za poravnanje, vagao je Pavića, pričekao ga i mirno poentirao. Nakon novo nerezonskog udarca Paula Obradovića, Duje Živković iznudio je isključenje Sukna dok su se Riječani vraćali u fazu obrane. Kobešćak je s klupe pozvao minutu odmora, i gosti su ponovno zabili. Precizan je bio Živković, uhvatio je pritome Vićana u razručenju i poslao loptu u suprotan kut. Primorjaši nisu mogli uzvratiti svojim pogotkom, gosti su se u uvodu utakmice sasvim solidno branili, no i prosipali svoje prilike za odlazak na eventualno veće vodstvo. I tako sve do posljednje minute prvog perioda, kada na isključenju Pavičića zakucava Obradović. Nerješen ishod na kraju prve četvrtine bio je samo uvertira za veliki riječki nastavak.

 

Petnaest sekundi u nastavku tek što je prošlo, a Riječani su već poveli 3:2. Xavi je prvi isplivao loptu, kratko iskombinirao akciju s Denesom Vargom koji neobranjivo tuče za prvo riječko vodstvo. Do kraja utakmice ekipa koja vodi zvala se samo Primorje EB. Xavi Garcia poentirao je za 4:2 nakon duge akcije i isključenja Luke Bukića. Obradović lukavo daje za Radua na kojem se događa spomenuto isključenje, Xavi je samo realizirao akciju za 4:2. Ponovno je, kao i u prve dvije utakmice krenuo festival dalekometnih udaraca Mladosti i obrana Frane Vićana, a nakon jedne takve dogodila se nova kontra za riječkog Španjolca.

 

Xavi Garcia zabio je u drugi Pavićev kut i zatvorio seriju 4:0 domaćih, u nepune tri minute druge četvrtine. Smanjila je Mladost novim pogotkom Živkovića nakon isključenja Petrovića i postigla pogodak nakon nepunih sedam 'crnih' minuta. Na njegov pogodak nastavio se Gagulić, slabo je odreagirala obrana Primorja pa je mladi napadač imao vremena namjestiti se, Vićan je teško mogao obraniti njegov udarac. Riječani se ponovno bude i vraćaju na plus dva pogotkom Muslima, dodaje svoj dalekometni pogodak i Daniel Varga za velikih 7:4.

 

Pokazalo se da je recept Mladosti za pobjedu nad Primorjem primjenjen od strane Riječana, ali pokazali su domaći da znaju dati gol i sa centra. Posljednja minuta poluvremena dala je pogodak Radua kakav je samo on u stanju postići na svijetu. Dvojicu gostujućih bekova otresao je s leđa i zabio 'šraubu na oduševeljene navijača. Pogodak Duje Živkovića za 8:5 samo je kozmetički poravio stanje gostujuće statistike.

 

Nastavak susreta otvorio je četvrtim pogotkom Živković (8:6), nakon što u akcije Prije Radu iz blizine nije pogodio Pavićeva vrata već samo vratara Mladosti. Vratarske obrane i spomenuti Rumunjev promašaj uzrokovali su situaciju u kojoj je prvi pogodak u nastavku pao tek nakon dvije i pol minute. Mladost ponovno prijeti preko Lončara na centru nakon Suknovog promašaja iz daljine, ali zaustavlja ga Radu, igrač utakmice za Primorje, barem što se obrambenog dijela susreta tiče. Denes Varga zabija za 9:6 iz peterca kojeg je skrivio Pavičić.

 

Igra se gol za gol, zabija potom Kristijan Milaković, nije dala Mladost domaćim vaterpolistima vodstvo veće od tri pogotka u trećoj četvrtini. Ponovno je na takvu razliku postavio Xavi Garcia, nakon što se Mladost počela nešto organiziranije braniti. Zonsku obranu Primorja ostima nije bilo ništa teže probiti. Primorjaši su sačuvali tri pogotka prednosti s poluvremena, pa je preostalo samo privesti stvari kraju.

 

Sve su dvojbe oko pobjednika otklonili Petar Muslim zgoditkom za 11:7 nakon što je treće isključenje zaradio Kristijan Milaković, odnosno Marko Martinić promašajem dalekometnog udarca na početku treće minute posljednjeg dijela susreta. Zabio je potom izvana i Petrović, crnogorski vranič pospremio je neobranjivo, a slavlje na tribinama moglo je započeti. Za 13:7, posljednji čavao u lijes zabio je Daniel Varga iz peterca. 

Peti trofej u dvije godine
Osvajanjem naslova prvaka Hrvatske vaterpolisti Primorja uzeli su peti trofej u protekle dvije sezone. Nakon dva osvojena Kupa (2012. i 2013.), dvije Jadranske lige (2013. i 2014.) stigao je konačno i peti, dugo čekani trofej. Sedmi je to u dugoj klupskoj povijesti, kojoj se pridodaju Prvenstvo Jugoslavije 1938. i hrvatski Kup 1995.

 

Večernjakov pehar i klapa Tramuntana
Novim hrvatskim prvacima njihov zasluženi komad srebrnine uručila je Tamara Opačak-Klobučar, dopisnica Večernjeg lista iz Rijeke. Nastavljena je tako tradicija dodijele pehara od strane zagrebačke dnevne novine. Uoči utakmice klapa Tramuntana u čast Primorjašima otpjevala je pjesmu "Do pobjede", koju su im riječki vaterpolisti na poslijetku i podarili u bazenu.

Autor:Patrik Mršnik

Izvor:www.sportcom.hr
Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo