hdporn

19-02-2012 17:30

ŠC Višnjik

1 Ivan Pisk
(2:4,3:2,5:3,2:1)
 
5m
/ /
 
Realizacija igrača više
/ /
 
Delegat:
Baica
 
Suci:
Copić - Rogić
1 Matej Matijević
2 Zvonimir Lakoš Isključenje 2 Marin Begonja
3 Niko Torić 3 Denis Juraga IsključenjeIsključenje
4 Niko Jurlina 4 Arsen Sušanj Isključenje
5 Marjan Šunjo 5 Tin Žulić
6 Aleksandar Raić Isključenje 6 Krešimir Turina Isključenje 1
7 Dinko Jadrešić 3 7 Luka Kustić
8 Marin Stipić PeteracIsključenje 3 8 Vedran Juršević
9 Vice Torić Peterac 9 Duje Peroš PeteracIsključenjeIsključenje 3
10 Igor Šarić IsključenjeIsključenje 1 10 Vedran Deželjin IsključenjeIsključenje 2
11 Marko Šarić 11 Deni Damjanović Isključenje
12 Hrvoje Bobanović PeteracIsključenjeIsključenje 1 12 Igor Martinčić Isključenje
13 Nikola Curać 13 Gabriel Strižić 2
14 Stipe Ančić IsključenjeIsključenje 4 14 Sanjin Deželjin IsključenjeIsključenje 2
Trener: Goran Jovančević    Trener: Danijel Kancijanić 
O utakmici
 

Vaterpolisti Zadra 1952 sinoć su na Višnjiku stigli do prve ovosezonske pobjede. Momčad Gorana Jovančevića  u petom je kolu Prve B lige slavila protiv uvijek neugodne Opatije, a tri je boda osigurala u završnici susreta, kada je zahvaljujući boljoj koncentraciji i vrlo dobrom vrataru Ivanu Pisku sačuvala vodstvo od dva pogotka (12:10).

 

Sa dva uzastopna gola gosti su bolje otvorili utakmicu. Zadar je do sredine prve četvrtine odgovorio preko Ančića, a nakon što je Opatija iz peterca zabila za 3:1, zaostatak je drugi put smanjio Lakoš. Domaći su se u prvih osam minuta predstavili u solidnom izdanju, željni prekinuti negativan niz, no Opatija je na svaku njihovu uspješnu realizaciju odgovarala istom mjerom. Semafor je tako uoči druge dionice pokazao 2:4.

U sličnom se ritmu igralo i poslije prvog malog odmora: Opatija je vodila a Zadrani strpljivo stizali. U 9. je Jadrešić sa pet metara pospremio za 3:4, nakon čega smo gledali nekoliko sušnih minuta, a pred kraj poluvremena po dva pogotka s obje strane. Zadar nije posustajao, ali Kvarnerani su i dalje uspijevali održati korak ili dva ispred.

 

Kao i na otvaranju druge, na početku treće četvrtine Jadrešić je opet bio strijelac; njegov je prvi gol domaćima donio prvo izjednačenje (6:6), a drugi uzastopni i prvo vodstvo. Za 7:6 bio je koncentriran kod izvođenja peterca, čime je najavio postepeno prelijevanje vode na zadarski mlin. Najviše zahvaljujući vrataru Pisku i rezolutnoj obrani vaterpolisti s Višnjika uskoro su imali i plus dva (8:6). U prilici se našao Igor Šarić, koji je sa suparničkim igračem na leđima uspio izmamiti pljesak domaće publike. Sada se situacija u bazenu okrenula u korist Zadra, a Opatija je bila ta koja je lovila zaostatak od gola ili dva. I tako do kraja utakmice.

 

U 27. minuti Marin Stipić je vratio na mirnijih 11:9, međutim, bilo je jasno da u ovoj utakmici dva gola viška nisu čvrsto jamstvo. Znao je to i Strižić, igrač Opatije čiji je gol za 11:10 bio kazna za treću propuštenu priliku Zadrana da se odlijepe na tri gola prednosti, tj. da prelome utakmicu. No, griješili su i gosti, a Ančić je minutu i pol do isteka vremena postavio konačnih 12:10. Posljednju priliku da nešto promijene Kvarnerani su imali 39 sekundi do kraja, kada im je dosuđen peterac, no Pisk je sjajnom obranom kapetanu Opatije Deželjinu  stavio točku na i.

Jovančević: Pobijedili smo odličan sastav 

- Ovom ćemo pobjedom vratiti samopouzdanje poljuljano nakon dva poraza, posebno nakon neuspjeha u utakmici s Galebom. Odigrali smo kvalitetno, onako kako možemo i kako smo se dogovorili prije utakmice, a pobijedili smo odličan sastav. Mogli smo i prije riješiti dvojbe, no ne smijemo sada biti nezadovoljni. Postepeno se dižemo u formi i to je ono što me veseli. Nadam se da ćemo kako prvenstvo bude odmicalo biti još bolji – izjavio je Goran Jovančević, trener Zadra 1952.

Autor:Andrija Prović

Izvor:Zadarski list

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo