hdporn

08-07-2012 16:30

Dublin

1 Zoltán Szécsi
(1:3,3:5,1:2,3:1)
 
5m
/ /
 
Realizacija igrača više
/ /
 
Delegat:
 
Suci:
1 Josip Pavić
2 Tamas Varga 2 Damir Burić
3 Norbert Madaras 1 3 Miho Bošković
4 Denes Varga 4 Nikša Dobud
5 Tamás Kásás 3 5 Maro Joković 2
6 Norbert Hosnyanszky 2 6 Anđelo Šetka
7 Gergely Kiss 7 Petar Muslim 1
8 Marton Szivos 8 Andro Bušlje 1
9 Daniel Varga 1 9 Sandro Sukno 4
10 Péter Biros 10 Samir Barać
11 Ádám Steinmetz 11 Igor Hinić 1
12 Balazs Harai 1 12 Paulo Obradović 1
13 Viktor Nagy 13 Marko Bijač
14 Marton Vamos 14 Ivan Buljubašić 1
  15 Ivan Krapić
Trener: Denes Kemeny    Trener: Ratko Rudić 
O utakmici
 
Barakude marširaju. U vodi, ali i to je moguće ukoliko se radi o Rudićevim izabranicima. Nakon Svjetske lige u kazahstanskom Almatiju, hrvatska vaterpolska reprezentacija premoćno je osvojila i vrlo jaki međudržavni vaterpolski turnir u glavnom irskom gradu, Dublin kup. Nakon pobjeda redom protiv Crne Gore, Rumunjske i Velike Britanije, u nedjelju je pala i moćna Mađarska.
Barakude su od prve minute vodile i 'držale’ na sigurnoj udaljenosti, kada o rezultatu govorimo, Mađare. Prednost od četiri pogotka već u poluvremenu (8:4) sugerirala je kako će naši vaterpolisti s trofejom napustiti Zeleni otok. Nakon treće četvrtine Hrvatska je vodila i 10:5, što je bila najveća prednost na utakmici. Mađari su odlično otvorili posljednju četvrtinu, te smanjili u prve 4 minute tog dijela igra na samo 10:8. samo, dalje od toga ipak nije išlo. Silna energetska potrošnja učinila je svoje, kao uostalom i čak pet golova razlike. U osam minuta nadoknaditi toliku razliku protiv Hrvatske vraški je teško. Točku na i postavio je Igor Hinić golom za 11:8, minutu i pol prije kraja.
Jasno, svaka je pobjeda naših sportaša i momčadi velika i za čestitati. Ostaje činjenica i da ovog ljeta Barakude ne znaju za poraz, kada je riječ o turnirima, dakle Svjetskoj ligi i Dublin kupu. Bilo je tek posrtaja jednom protiv Amerikanaca u pripremnoj utakmici u Kaliforniji. Međutim, valja samo stišati emocije. Sve pobjede pripremnog razdoblja dajemo za isto to, ali na olimpijskom turniru u Londonu.
- Ono što prvenstveno raduje je što igramo dobro i što je forma u usponu - smirenim je glasom jučer, još uoči utakmice s Mađarima zborio izbornik Ratko Rudić. Barakude se sada vraćaju u domovinu, slijedi nekoliko dana odmora, a potom 13-ica odabranika za Igre putuje u Budimpeštu na zajedničke pripreme s Mađarima.
Inače, u drugoj utakmici posljednjeg dana natjecanja u Dublinu, Rumunjska je pobijedila Velika Britanija 17:7 (5:1, 6:1, 4:1, 2:4).
Konačan poredak: Hrvatska 12, Crna Gora 7, Mađarska 6, Rumunjska 5 i Velika Britanija bez boda.
Spomenimo još samo da su u Dublinu osim naših vaterpolista, 'nastupali’ i hrvatski suci. Glavni irski grad bio je domaćinom FINA škole na kojoj se produljivala međunarodna dozvola. U Dublinu su to učinili Albert Brala i Andrej Franulović iz Rijeke, Dragan Štampalija iz Šibenika, Nenad Periš iz Splita, te Dubrovčani Mladen Rak, Vlaho radičević i Maro Savinović. Domaćinom ovakve škole u prijašnja je tri slučaja bio Dubrovnik (2006, 2008. i 2010.)
Autor:Dean Bauer
Izvor:sportske novosti
Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo