black porn

23-10-2000 00:00

Hrvatska Hrvatska 10 : 7
USA USA
1 Siniša Školneković
((3:1, 4:1, 1:2, 2:3))
 
5m
/ 1/1
 
Realizacija igrača više
5/7 3/10
 
Delegat:
 
Suci:
Kerr (Australija) i Galkine (Rusija)
1 Dan Hackett
2 Elvis Fatović 2 Chi Kredell
3 Višeslav Sarić 1 3 Robert Lynn
4 Dubravko Šimenc 1 4 Kyle Kopp
5 Ognjen Kržić 5 Chris Oeding
6 Ratko Štritof 2 6 Gavin Arroyo 1
7 Mile Smodlaka 1 7 Bradley Schumacher
8 Ivo Ivaniš 8 Tony Azevedo 1
9 Alen Bošković 9 Wolf Wigo 3
10 Samir Barać 2 10 Chris Humbert 2
11 Igor Hinić 3 11 Sean Kern
12 Frano Vićan 12 Sean Nolan
14 Vjekoslav Kobeščak 14 Ryan Bailey
Trener: Neven Kovačević    Trener: John Vargas 
O utakmici
 

Za početak vrlo dobra ocjena. Hrvatska je izgledala superiorno u ogledu sa Amerikancima, odigrali smo 14 minuta na granici savršenstva. I dekor je bio sjajan, puno naših iseljenika na tribinama sa trobojkama, bilo je i zastava Hajduka, a naši reprezentativci predstavili su se u manekenskom izdanju, kupaćim gaćicama na bijelo-crvene kockice. Baš zgodno.
Zagrijavanje hrvatskih vaterpolista prije utakmiceU prvom "poluvremenu" pregazili smo Amere sa 7:2, tad je dakako pala odluka o pobjedniku. U toj fazi naša je obrana funkcionirala besprijekorno, primili smo samo tri pogotka iz 10 situacija u kojima smo čuvali vrata sa igračem manje, nekoliko je puta bravurozno intervenirao Školneković, u svom poznatom stilu izvadio čiste zicere. I napadački je sve bilo na visokoj razini, pokazali smo iznimnu raznolikost u mogućnostima realizacije. Štritof dvaput s lijevog krila, Hinić na dva metra, pa Barać i Šimenc izvana, te majstorija Smodlake iz okreta u "rašlje". Već poslije prve četvrtine imali smo 4:1, ne dozvolivši ni u jednom trenutku SAD-u da zaprijeti, najveća prednost zabilježena je baš na odmoru (7:2). Kasnije smo malo posustali, teško bi bilo izdržati onakav ritam i posloženost mehanizama čitavim tijekom, dozvolivši rivalu da zadnje dvije četvrtine dobije 5:3. Ali izborniku Nevenu Kovačeviću to nimalo nije pokvarilo dojam:
Odlični smo bili od prve do zadnje sekunde! Ovo je bila uvodna utakmica, nismo ni krili da se pribojavamo SAD-a, oni su plutajuća mina na svim velikim natjecanjima, znaju iznenaditi, napraviti grdne probleme. Pokazali smo iznad svega psihološku čvrstinu, uvalili puno golova sa brojčanom ravnopravnošću u bazenu (5), defanzivni posao obavljen je praktično bez zamjerki.
Nama se svidio kolektivni duh, to jest jedna otrcana fraza, ali nema boljeg opisa za image Kovačevićeve momčadi.

   
   

REZULTATI

A-SKUPINA

Prvo kolo: Slovačka — Italija 8:11 (0:3, 2:3, 3:2, 3:3), Kazahstan — Španjolska 7:8 (1:2, 3:2, 1:3, 2:1), Australija — Rusija 4:6 (2:1, 1:2, 0:1, 1:2).

B-SKUPINA

Prvo kolo: Hrvatska — SAD 10:7 (3:1, 4:1, 1:2, 2:3), Grčka — Mađarska 4:7 (0;3, 1:2, 2:0, 1:2), Jugoslavija — Nizozemska 9:1 (3:0, 3:1, 2:0, 1:0).

   

Vrlo disciplinirano obavili su zadatak, uključujući i one navikle na "one man show" ... Svi su se "podredili višim interesima".
Ne igraju pojedinci nego sustav, ako je netko posebno inspiriran, može samo biti od dodatne koristi. Eto, pregrmjeli smo start na najbolji način, odmah arhiviramo Amerikance, na redu su Grci — zaključuje Kova.
Danas u 10.15 sati po našem vremenu slijedi čin drugi.

MILE SMODLAKA, GOSPAR SA ZVONČACA
Iznenadili smo sami sebe

Mile Smodlaka — jedan od naših aduta u bazenuPuno je već prošlo otkad smo ga predstavili kao "vaterpolskog Rijkaarda", univerzalca, zahvalnog igrača na svim pozicijama. U intermezzu od ovih 7-8 godina Mile Smodlaka je promijenio klub, iz Jadrana u Jug, a igrački se fokusirao na ulogu sidruna. Danas je definitivno ovaj 24-godišnji Splićanin jedan od najboljih centara u svijetu, potpunu afirmaciju ostvario lani na pohodu do srebra Firence, okrunio se potom za prvaka Hrvatske u Gružu, stekao atribute MVP-a naše lige ... Dovoljno. Bio je sretan poslije trijumfa nad Amerikancima, objasnio nam i zašto?
Zapravo smo sami sebe iznenadili, nismo vjerovali da ćemo odigrati ovako kvalitetnu partiju, biti nadmoćni, te doseći pet golova prednosti. Sinine obrane te rad svih ostalih su se isplatili, zato je ponekad i izgledalo da sve izgleda suviše lako, jednostavno. U završnici nismo htjeli, ni trebali ići na jurnjavu, ipak smo više štedjeli energiju, ovo će biti užasno naporan turnir, ukupno osam mečeva u devet dana.
Priznat će, sa velikim nestrpljenjem su u taboru Hrvatske iščekivali da "počne ono pravo".
Ma, sigurno, tri mjeseca smo već na okupu, prošli dugi pripremni ciklus, pucamo od želje da pokažemo svoju snagu.
Mile će sa svojih 196 centimetara i 106 kilograma imati doslovce moćne argumente u bitkama na dva metra. Teška iskušenja prolazit ćemo već u kvalifikacijskoj skupini, testovi sa Mađarima i Jugoslavijom (za tu utakmicu su ulaznice odavno rasprodane) bit će mjerilo dometa Kovačevićevih "dupina" ...
Jednostavno je nemoguće istaći favorite, nitko nije siguran u medalju, jer na postolje aspirira osam reprezentacija, skoro posver ujednačenih vrijednosti. Bit će u Rydeu puno utakmica gdje će se sve lomiti jednim golom, obranom, osvojenom loptom ... Možda su mrvicu Mađari u prednosti, ali ni to ništa ne znači.
Ovu 2000. pamtit će po velikom slavlju Dubrovčana, u Gružu je već postao "institucija". Gospar sa Zvončaca.
Titula je nezaboravna, ali iskreno, još više radovao bih se olimpijskoj medalji. Ovo je ipak najveći događaj u sportu, svi slavljenici ovdje ističu u svojim izjavama kako su ostvarili "životne ciljeve". Imaju pravo, jer olimpijsko postolje je vrhunac karijere.
Svaka medalja, kažu, vrijedila bi nam zlata.
Možda ne doslovce, ali sasvim je sigurno da bi osvajanje bilo kojeg odličja bio uspjeh za Hrvatsku. Mi vjerujemo da ćemo to i uraditi.
Mile je malo vidio od Igara, naporni su sydneyski dani.
Sat i pol, dva, boravimo na treninzima, a još po tri ili četiri u autobusu, transport od Olimpijskog sela do bazena nam oduzima vrijeme i živce. No, izbora nema, već smo se navikli. Ono malo što ostane iskoristimo u društvu sa ostalim Hrvatima u Selu. Ma, sve je OK, samo da uzmemo te kolajne sljedeće nedjelje...

Izvor:Slobodna Dalmacija

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo