free mature porn

03-08-2013 16:30

Hrvatska Hrvatska 10 : 8
Italija Italija
1 Josip Pavić
(4:2, 4:1,1:2,1:3)
 
5m
/ /
 
Realizacija igrača više
/ /
 
Delegat:
SOSTAR Alexsandar - SOSTAR Alexsandar
 
Suci:
STAVRIDIS Georgios (GRE) - ALEXANDRESCU Adrian (ROU)
1 Stefano Tempesti
2 Luka Lončar 2 Amaurys Perez 1
3 Ivan Milaković 3 Niccolo Gitto
4 Fran Paškvalin 1 4 Pietro Figlioli
5 Maro Joković 3 5 Alex Giorgetti 3
6 Luka Bukić 1 6 Maurizio Felugo 2
7 Petar Muslim 7 Niccolo Figari
8 Andro Bušlje 8 Valentino Gallo
9 Sandro Sukno 3 9 Christian Presciutti 1
10 Nikša Dobud 1 10 Deni Fiorentini
11 Anđelo Šetka 11 Matteo Aicardi
12 Paulo Obradović 1 12 Christian Napolitano 1
13 Marko Bijač 13 Marco Del Lungo
Trener: Ivica Tucak    Trener: Alessandro Campagna 
O utakmici
 

U finalu za treće mjesto na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Barceloni Hrvatska je u jako nervoznoj utakmici nadigrala Italiju i na poluvremenu imala čak 8:3. Do kraja je Italija uspjela smanjiti na 10:8, no rezultat je stalno bio pod kontrolom Barakuda.

 

U borbi za broncu na Svjetskom prvenstvu u Barceloni našli su se Hrvatska i Italija. Hrvati su tražili četvrtu uzastopnu svjetsku medalju, odnosno treću uzastopnu broncu. Italija je, pak, htjela ostati na postolju nakon zlata iz Šangaja i osim toga tražila je dobar nastup kojim izbrisati iz sjećanja katastrofalan nastup u polufinalu s Crnom Gorom.

 

Početak susreta bio je dosta nervozan, posebno s hrvatske strane. Bez obzira na to Barakudesu držale rezultatsku kontrolu od samog početka. Na prva dva hrvatska gola Italija je dvaput odgovorila s izjednačenjem, no nakon treće prednosti Hrvatska se uspjela obraniti i pred kraj dionice Fran Paškvalin je s igračem više donio Hrvatima +2, 4:2.

 

Na startu druge četvrtine Maro Joković i Nikša Dobud dodatno su povećali prednost, 6:2, a polovicom dionice stigao je i sedmi gol, preko Sandra Sukna. Talijanske udarce je u tim trenucima redovito zaustavljao odlični Josip Pavić, a ponekad i okvir vratiju. U 15. minuti Alex Giorgetti prekinuo je talijanski period od devet i pol minuta bez pogotka, dok je Joković pred kraj poluvremena iskoristio još jednog igrača više za 8:3.

 

Početkom treće dionice isključeni su do kraja utakmice Amaurys Perez kod Italije i Sandro Sukno kod Hrvatske. Italija je potom smanjila na 8:4, a do kraja susreta izbačen je i Andro Bušlje. Susret je nakon tih događaja ponovno postao nervozan i na idući pogodak čekalo se pet minuta. Gol je zabio Joković za novih +5, čime je Italija vraćena na sigurnu udaljenost. Ipak, do zadnjeg odmora stigao je još jedan talijanski gol za 9:5.

 

Prva polovica zadnje četvrtine prošla je bez pogodaka. Italija je puno griješila u napadu, a Hrvatska je u napadu uglavnom držala posjed lopte kako bi teklo vrijeme. U 29. minuti Maurizio Felugo realizirao je peterac za 9:6 i prvih talijanskih -3 nakon devete minute igre. Da ne bude stresne završnice pobrinuo se odmah Paulo Obradović golom za 10:6. Do kraja susreta Italija je, baš kao i u polufinalu, smanjila na 10:8, no to je poslužilo tek da ublaže poraz, ne da i zakompliciraju završnicu.

 

Najbolji strijelci susreta bili su Joković i Sukno kod Barakuda te Giorgetti kod Settebella. Hrvatska se tako nakon zlata iz Melbournea 2007. i bronci iz Rima 2009. i Šangaja 2011. ponovno popela na postolje na Svjetskom prvenstvu.

Autor:Matej Milanović

Izvor:www.sport.net


Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo