free por

01-08-2013 20:15

1 Viktor Nagy
(2:3, 4:2, 3:2, 2:3)
 
5m
/ /
 
Realizacija igrača više
/ /
 
Delegat:
FARID Mohie - SOSTAR Alexsandar
 
Suci:
FLAHIVE Daniel (AUS) - NAUMOV Sergy (RUS)
1 Josip Pavić
2 Miklos Ferenc Gor Nagy 1 2 Luka Lončar
3 Norbert Madaras 1 3 Ivan Milaković
4 Bence Batori 4 Fran Paškvalin
5 Marton Vamos 3 5 Maro Joković 2
6 Norbert Hosnyanszky 6 Luka Bukić
7 Adam Decker 7 Petar Muslim 1
8 Marton Szivos 3 8 Andro Bušlje
9 Daniel Varga 9 Sandro Sukno 2
10 Denese Varga 2 10 Nikša Dobud 2
11 Kriszian Bedo 1 11 Anđelo Šetka 1
12 Balazs Harai 12 Paulo Obradović 2
13 Attila Decker 13 Marko Bijač
Trener: Tibor    Trener: Ivica Tucak 
O utakmici
 

U uistinu zanimljivom i uzbudljivom prvom polufinalnom dvoboju dana na Svjetskome prvenstvu Barceloni Hrvatska nije uspjela osigurati svoje mjesto u finalu natjecanja te će za dva dana krenuti u borbu za brončano odličje. Bolji od Hrvata većim su dijelom susreta pa tako i na samome kraju bili vaterpolisti Mađarske.

 

Hrvatski vaterpolisti nakon itekako naporne i zanimljive četvrtfinalne borbe prije svega dva dana ovoga su se četvrtka uvečer upustili u novi, veliki i važan dvoboj, onaj polufinalni Svjetskoga prvenstva u Barceloni. Uistinu neugodan suparnik čekao je Barakude u bazenu Bernat Picornell, no s druge strane Mađarska je dobar stari znanac Hrvata koji unaprijed obećava još jedan uzbudljiv ogled.

 

Polufinalni dvoboj otvaraju Mađari pogotkom svog Gor-Nagyja za uvodno vodstvo u susretu, no nedugo zatim Hrvatska pokazuje što sve zna te s igračem više zabija dva gola zaredom. Prvo je lijepo mrežu Mađara zatresao Paulo Obradović da bi potom nakon još ljepšeg dodavanja Sandra Sukna Hrvatsku u vodstvo 2:1 odveo Nikša Dobud. Iako tada Vamosporavnava rezultat, do kraja prve četvrtine odličan biva i Petar Muslim koji postavlja hrvatskih 3:2.

 

U drugi dio ogleda bolje ulaze Mađari koji prvo poravnavaju rezultat novim golom Vamosa nakon čega kontru sjajno realizira Madaras za vodstvo 4:3. Ukazao se tada na hrvatskoj strani ponovno Obradović koji vraća susret u egal, no sjajni šuter Szivos svojim uistinu prodornim šutevima s deset metara odvodi svoju reprezentaciju na +2 (6:4). Na visini zadatka tada biva vratar Josip Pavić koji tako sprječava Mađare da se znatnije odvoje, a pomaže mu i Maro Joković golom za povratak na minus jedan (5:6).

 

Odličnu priliku za izjednačenje hrvatski su vaterpolisti imali odmah na startu treće četvrtine kada su izborili peterac. Međutim, pokušaj Jokovića zaustavlja mađarski vratar Nagy, dok nedugo potom Denes Varga zabija za novo odvajanje Mađara na dva razlike (7:5). Koncentriran je tada Dobud koji postavlja 6:7, no Mađari odmah potom s igračem više vraćaju svojih +2 (8:6). Sukno pogađa pred sam kraj za novih minus jedan, no u posljednjim sekundama trećeg dijela Szivos ostaje sam, kreće prema hrvatskom golu te zabija za 9:7.

 

U posljednjih osam minuta ulazi se odličnim reakcijama mađarskog vratara Nagyja, a potom i odvajanjem hrvatskog suparnika po prvi puta na tri gola razlike (10:7). Sukno potom pokazuje zašto je najbolji strijelac te dovodi Hrvate na 8:10, no sjajnu priliku za potpuni povratak u polufinalni susret ne koristi Muslim, naime, Nagy ponovno zaustavlja hrvatski peterac, kao i brojne pokušaje Barakuda nakon toga.

 

No, Hrvatska u svom naumu da osigura finale svjetske smotre ne staje te preko Anđela Šetkestiže na 9:10 da bi Joković golom za izjednačenje olimpijskim pobjednicima u potpunosti vratio nadu u borbu za zlatno odličje. Denes Varga, međutim, tada nanovo preokreće rezultat u korist Mađara (11:10), Nagy to potvrđuje novom odličnom obranom, Hrvati zarađuju isključenje nešto manje od pola minute prije kraja i Mađare slave minimalnu pobjedu vrijednu finala Svjetskoga prvenstva.

Autor:Zvonka Keliš

Izvor:www.sport.net


Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo