free por

03-11-2012 00:00

ISTANBUL

Turska Turska 3 : 17
Hrvatska Hrvatska
1 Mert GÜN
(1:3,1:3,1:6,0:5)
 
5m
/ 1/1
 
Realizacija igrača više
/ /
 
Delegat:
Toygarli (Turska)
 
Suci:
Klaus LEHN(GER) - Balazs FEKETE(HUN)
1 Josip Pavić
2 Ali Özcan Kilic 2 Luka Bukić 1
3 Osman Selim Gulenc 3 Marko Macan 1
4 Berk Biyik 4 Ivan Krapić 1
5 Ali Can Yilmaz 5 Maro Joković
6 Nadir Sonmez 6 Kristijan Milaković 3
7 Deniz Tolga Balta 2 7 Petar Muslim 2
8 Yigithan Hantal 1 8 Andro Bušlje 1
9 Berke Senemoglu 9 Sandro Sukno 2
10 Emirhan Yenigun 10 Nikša Dobud 1
11 Gedik Yagiz Atakan 11 Anđelo Šetka 1
12 Ozbek Nesfet 12 Paulo Obradović 4
13 Berk Gezek 13 Marko Bijač
Trener: Neyat Kocabay    Trener: Ivica Tucak 
O utakmici
 
Uvjerljivo i u skladu s očekivanjima. Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Tursku u Istanbulu 17:3 u utakmici 2. kola europske A skupine Svjetske lige. U drugom nastupu s novim izbornikom Ivicom Tuckom, Barakude su uspjele ostvariti i prvu pobjedu. Doduše ona doista ni na koji način nije bila baš upitna i prije početka.
- Prevelika je razlika da bi se moglo nešto posebnije reći. No, ono što smo trebali i željeli dobiti iz ove utakmice, to je i ostvareno.
Dakako, time se ne misli na 'shoping’ u Istanbulu već na...
- Mladi igrači koje uvježbavamo, koji su tek zapoćeli svoj staž u seniorskoj reprezentaciji dobili su punu priliku. To je za njih, kao u konačnici i za našu momčad važno. Protiv Turaka je recimo cijelu utakmicu branio Bijač, a puno su logično igrali i Bukić, Macan, Milaković, jasno i Krapić.
Izbornik je ipak spomenuo i ponešto što ga se nije dojmilo.
- Puno smo otvorenih šansi ispromašivali. To valja dovesti u red. Ma mislim načelno, vrlo je teško nakon ovakve utakmice i ovakvog suparnika ići u neke pomnije, dublje analize. Primjerice, u cijeloj smo utakmici imali samo dvaput igrača manje, jednom primili gol.
U redu, sve je jasno. Kakav suparnik, takva i utakmica. Ono što prvo slijedi Barakudama je koupljanje nakon Nove godine kada će se otputiti na desetiodnevne pripreme u Australiju na poziv tamošnjeg vaterpolskog saveza.
- To će nam biti od koristi. Duže vremena zajedno. Imat ćemo dosta vremena za prve prave, konkretnije pripreme, treninge - naglašava Tucak.
Koncem istog mjeseca uslijedt će gostovanje kod Grka u Ateni, a potom vrlo vjerojatno u biti i ključna utakmica za odgovor hoće li Barakude vidjeti završni turnir Svjetske lige. Gostovanje kod Crnogoraca, 2. veljače.
Autor:Dean Bauer
Izvor: Sportske Novosti
Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo