free por

29-07-2012 11:00

London

1 Nikolaos Deligiannis
(2:1,1:2,2:2,1:3)
 
5m
2/2 /
 
Realizacija igrača više
3/9 3/8
 
Delegat:
AMINI Khosrow - SOSTAR Aleksandar
 
Suci:
ALEXANDRESCU Adrian - JUHASZ Gyorgy
1 Josip Pavić
2 Emmanouil Mylonakis 2 Damir Burić
3 Andreas Miralis 1 3 Miho Bošković 2
4 Konstantinoss Kokkinakis 4 Nikša Dobud 2
5 Theodoros Chatzitheodorou 5 Maro Joković
6 Argyris Theodoropoulos 6 Ivan Buljubašić
7 Christos Afroudakis 7 Petar Muslim 1
8 Evangelos Delakas 1 8 Andro Bušlje 1
9 Georgios Afroudakis 9 Sandro Sukno 2
10 Ioannis Fountoulis 2 10 Samir Barać
11 Konstantinos Mourikis 2 11 Igor Hinić
12 Matthaios Voulgarakis 12 Paulo Obradović
13 Filippos Karampetsos 13 Frano Vićan
Trener: Dragan Andrić     Trener: Elvis Fatović 
O utakmici
 

Po svoja prva dva boda na olimpijskom turniru Hrvatska je krenula protiv Grčke, reprezentacije kojoj je na ovom natjecanju doseg četvrto mjesto iz Atene 2004. Objektivno kvalitetnija hrvatska reprezentacija nije se, pak, snašla u prvom dijelu susreta, dok su Grci uspjeli uzeti ono što im se ponudilo.

Za početak je precizan bio Miho Bošković, ali tu je hrvatski stroj zastao i proizveo dosta promašaja do kraja prve četvrtine. Grčki pritisak natjerao je MuslimaSukna i Boškovića na nekoliko grešaka, koje su se naplatile s druge strane. Redom su pogađali Fountoulis paMiralis, dok se Hrvatska počela oporavljati tek u drugoj dionici.

Nakon malog odmora nešto od magije hrvatska vaterpolska reprezentacija pokazala je preko Sandra Sukna, koji je zaključio lijepu akciju i izjednačio na 2:2. Nakon pogotka Grka za minimalno vodstvo, Dobud je ponovno izjednačio za 3:3, rezultat s kojim se otišlo na veliki odmor. Nešto bolja druga četvrtina donijela je nadu da će se hrvatski vaterpolisti do kraja susreta ipak probuditi i pokazati svoju stvarnu snagu.

Bušlje je nagovijestio to buđenje pogotkom za drugo vodstvo Hrvatske u utakmici (4:3), no uspavao ih je iznova Mourikis, izjednačivši na frustrirajućih 4:4. Inače zaključana vrata grčkog vratara otključao je minutu i pol prije kraja treće četvrtine Petar Muslim, upisavši 5:4 za Hrvatsku, no nije ostalo na tome, jer je Delakas prevario Pavića par sekundi prije kraja predzadnjeg dijela i vratio stvari na početak (5:5).

Da su Barakude cijelu utakmicu odigrale kao posljednjih osam minuta, razlika bi na kraju bila i veća. Za golove u zadnjem dijelu zaslužni su Dobud, Bošković i Sukno, a konačan ishod smanjio je Fountoulis petercem na 8:6. Sljedeći protivnik Hrvatske u skupini A je reprezentacija Španjolske.

Autor:www.sportnet.hr

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo