free porn downloads
O utakmici
 

Vaterpolisti hrvatske reprezentacije u susretu punom oscilacija pobijedili su Španjolce s 11:10 i sada ovise o rezultatima drugih utakmica u skupini. Pet minuta prije kraja bilo je komotnih 11:6, no na kraju Pavić je morao spašavati pobjedu.

Loše su Barakude krenule u susret, nakon jednog promašenog napada sa svake strane, Bošković je zapucao prvog igrača više dok je u drugom pokušaju Sukno loptu dodao u protivničke ruke. Udarci Španjolaca često su dolazili pred kraj napada, pa bi završavali pored gola ili u rukama Pavića. Ipak, Furija je povela nakon četiri minute, Barač je skrivio peterac kojeg je lako realizirao Molina.

2:0 donio je Xavi Valles nakon jednog prekršaja Buljubašića kojeg je napravio u tranziciji iz obrane u napad. Paškvalin se u tim trenucima nije dobro snalazio na dva metra, a minutu prije kraja prvih osam minuta zakasnio je pokriti Mallaracha koji ljevicom matira svog klupskog vratara. Izgledalo je to kao raspad sistema hrvatske reprezentacije, no zaostatak je smanjio Obradović nakon lijepe akcije s igračem više dvije sekunde prije kraja četvrtine.

Petar Muslim projektilom u suprotne rašlje Aguilarovih vrata nagovijestio je bolju igru Barakuda već u prvom napadu druge četvrtine dok je izjednačenje stiglo u 11. minuti iz peterca kojeg je iznudio Burić, a mrežu zatresao Sukno. Hrvatska je počela igrati, nakon dobre obrane Paulo Obradović je na isteku napada sjajno matirao španjolskog vratara za prvo vodstvo. Niz pogodaka zaustavio je Perez s brojčanom nadmoći u bazenu na asistenciju Primorjaša Xavija Garcije.

Do kraja poluvremena Barakude je u prednost doveo Samir Barač nakon isključenja njegovog klupskog kolege Garcije, a Joković iz kontre postavio 6:4, rezultat s kojim je Hrvatska itekako mogla biti sretna budući da su Španjolci imali lošu realizaciju igrača više. Upravo je drugu četvrtinu Hrvatska pobijedila s čak 5:1.

Nastavak drugog dijela donio je deja vu utakmice protiv Srbije, Španjolci su "prodali" čak četiri kontre u nepune tri minute te je samo zahvaljujući bravurama Pavića na golu primljen samo jedan pogodak. U igri punoj oscilacija nakon lošeg perioda, došao je dobar, Muslim, Sukno i Barač rezultat su vrlo brzo pred kraj treće četvrtine podigli na 9:5 i riješili pitanje pobjednika. Igračima s Pirinejskog poluotoka skratila se ruka u napadima, vratar Mladost predstavljao je nesavladivu prepreku između vratnica.

Perrone je smanjio zaostatak na 9:6 početkom zadnjeg dijela igre, no Hrvatska na krilima Pavića, probuđenog Muslima i Dobuda diže prednost na 11:6. Ali, tada Barakude ponovno padaju u crnu rupu i dozvoljavaju Španjolskoj da preko Pereza i Moline samo minutu prije kraja dođe na 11:10.

Nakon kontrafaula Dobuda i isključenja Budića, hrvatski je vratar u posljednjem napadu zaustavio još jedan zicer te omogućio svojim suigračima da ovise o Rumunjskoj i Srbiji. Nevjerojatan je to bio pad Rudićevih izabranika i dva boda su osvojena samo i isključivo zbog raspoloženosti hrvatske hobotnice Josipa Pavića koji je skupio 15 obrana.

Autor:Vedran Filipović

Izvor:www.sportnet.hr


Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo