free sex sites

16-06-2012 12:50

ALMATY Gradsko plivalište

USA USA 10 : 11
Hrvatska Hrvatska
1 Merrill Moses
(3:4, 3:3, 2:1, 3:2)
 
5m
/ 3/3
 
Realizacija igrača više
6/8 6/9
 
Delegat:
Toygarli (Turska) i Baddredine (Alžir)
 
Suci:
Flahive (Australija), Balfanbayev (Kazahstan)
1 Josip Pavić
2 Peter Varellas 2 Damir Burić
3 Peter Hudnut 3 Miho Bošković 2
4 Jeffrey Powers 2 4 Nikša Dobud
5 Adam Wright 1 5 Maro Joković 3
6 Shea Buckner 1 6 Anđelo Šetka
7 Layne Beaubien 1 7 Petar Muslim 1
8 Tony Azevedo 1 8 Andro Bušlje
9 Ryan Bailey 1 9 Sandro Sukno 4
10 Timothy Hutten 1 10 Samir Barać 1
11 Jesse Smith 1 11 Igor Hinić
12 James Krumpholz 1 12 Ivan Buljubašić
  13 Frano Vićan
Trener: Terry Schroeder    Trener: Ratko Rudić 
O utakmici
 

Odličan rezultat Barakuda i višestruki uspjeh. Pobjedom u polufinalu Svjetske lige u najvećem kazahstanskom gradu nad Amerikancima, Hrvatska je osigurala i četvrtu godinu uzastopno medalju u ovom natjecanju. Dapače, drugi ćemo put u povijesti igrati finale, nakon Podgorice 2009. kada smo izgubili od Crnogoraca. Sutra ćemo od 11.10 u finalu zaigrati protiv Španjolske. Ujedno, današnjim trijumfom nad SAD, Hrvatska je ujedno osigurala već sada i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koncem srpnja sljedeće godine u Barceloni.
Glede utakmice, najkraće rečeno - bilo je 'čupavo’. Poglavito na početku kada našim igračima očito na ruku nisu išli vremenski uvjeti. Naime, kada je utakmica počela, nad Almatyjem se smračilo, počelo je pljuštati uz opet snažan vjetar kao prije nekoliko dana. U olujnim uvjetima, bolje su se snašli suparnici i za čas poveli 2:0. Prvo centar, nekoć jugaš Ryan Bailey, pa još i Shea Buckner. Bošković potom smanjuje iz peterca, jedino je problem što Krumholz pogodio za 3:1. Dubrovačka veza Sukno - Joković uspijevaju poravnati, no prvu je četvrtinu 'zatvorio’ golom Jeff Powers za američko vodstvo 4:3.
Niti početak druge dionice nije ulijevao sigurnost. Iznenadio je našu obranu branič, sjajni Jesse Smith, bivši pak mladostaš i opet je bilo plus 2 za suparnika (5:3). Ujedno, bilo je to i razdoblje odličnih obrana vratara Merilla Mosesa, još jednog bivšeg igrača nekog hrvatskog kluba (Šibenika). Ne popušta zato napadački Miho Bošković, pa onda i kapetan Samir Barač koji su nam priskrbili drugo poravnanje (5:5), a dvije minute prije poluvremena napokon i prvo hrvatsko vodstvo. Strijelac - Petar Muslim! Odapeo je u svom stilu, te Moses nije imao šanse. Američka vrsta je ipak predobra da ju se tako olako i brzo 'slomilo’. Tako Beabien i Hutten preokreću iznova u suparnikovu prednost (6:7).
Izbornik Rudić je u poluvremenu između vratnica odmijenio Pavića Vićanom. Joković iz peterca poravnava, zatim Wright pogađa za novo vodstvo, da bi sjajni Maro Joković lijepu akciju s igračem više okrunio za novo izjednačenje (8:8).
Pobjednik je odlučen u posljednjoj četvrtini, a 'okidač’ je bio Sandro Sukno. Izneredio je Amerikance. Prvo pogađa za vodstvo 9:8. Jeff Powers izjednačava, ali Sukno iz peterca iznova dovodi Hrvatsku u prednost (10:9). Zaključno, tri i pol minute prije kraja, Sukno je 'zavukao’ loptu ispod Mosesove ruke za 11:9. Četiri gola ukupno, a tri zadnjoj četvrtini. Sve što su Amerikanci uspjeli učiniti do kraja bio je još tek jedan gol, u posljednjim sekundama utakmice, za ublažavanje poraza. 

Autor:Dean Bauer

Izvor:Sportske novosti

 


Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo