free amateur porn

31-07-2012 12:20

Water Polo Arena London

1 Josip Pavić
(2:1,3:2,2:4,1:0)
 
5m
1/1 0/2
 
Realizacija igrača više
5/12 2/8
 
Delegat:
Mohie FARID (EGY) - John WHITEHOUSE (AUS)
 
Suci:
Boris MARGETA (SLO) - Radoslaw KORYZNA (POL)
1 Inaki Aguilar
2 Damir Burić 2 Mario García
3 Miho Bošković 1 3 David Martin
4 Nikša Dobud 2 4 Balazs Marton Sziranyi
5 Maro Joković 5 Guillermo Molina
6 Ivan Buljubašić 6 Marc Minguell 1
7 Petar Muslim 7 Blai Mallarach
8 Andro Bušlje 1 8 Albert Espanol 4
9 Sandro Sukno 2 9 Xavier Vallés
10 Samir Barać 10 Felipe Perrone 2
11 Igor Hinić 1 11 Iván Pérez
12 Paulo Obradović 1 12 Javier Garcia Gadea
13 Frano Vićan 13 Daniel López-Pinedo
Trener: Ratko Rudić    Trener: Rafael MORILLO  
O utakmici
 

obili su nas Španjolci u finalu Atlante, kad nam je za utjehu ostalo srebro, jedina naša vaterpolska medalja s Olimpijskih igara. Zagorčali nam potom život četiri godine poslije u Sydneyju, u četvrtfinalu. Još nas boli taj poraz, iako je prošlo od tada 12 godina. Legendarni Manuel Estiarte, imao je tamo dole već 38 godina na leđima, nas je sam izbacio iz borbe za medalju iako je nekako točnije: sami smo se izbacili. Igra naših, a tek potezi s klupe, jednom riječju, bio je to horor hrvatskog vaterpola, gori nego prije četiri godine kad su naši u Pekingu također pukli u četvrtfinalu. Tada od Crnogoraca.

Dobili su nas Španjolci i u Pekingu. Tada u ogledu za peto mjesto, ali ta utakmica, nakon neulaska u polufinale, ništa nije mogla popraviti, ni nama, ni njima. U Ateni 2004. nismo igrali utakmicu sa Španjolcima, ali smo s njima trenirali. Bio je petak 13., posljednji trening uoči početka Igara. Tada je sve krenulo po zlu po naše. Ivan Moro je opalio Igora Hinića po glavi, Riječaninu je pukao bubnjić, zaiskrilo je u bazenu. Za Hinića su Olimpijske igre bile završene. Nije bilo više mogućnosti za promjenu igrača. Nadovezale su se na to ozljede Baraća, Smodlake, Kobeščaka već u prvoj utakmici u skupini... Naši su Igre završili na 10. mjestu. Nikad nisu bili slabije plasirani.

U Londonu smo napokon pobijedili Španjolce. Dobili ih s 8:7. Skinuli to proklestvo, iako nam Španjolci neće to priznati. Isto tako ni gotovo 5.000 navijača, koliko ih je gledalo utakmicu, a koji su nakon utakmice, nakon što su odgledali snimku posljednjeg napada Španjolaca vikali iz svega glasa: Gol, gol, gol! te drukali za Španjolce.

Naime, tamnoputi Perez je u tim posljednjim trenucima utakmice šraubom pokušao iznenaditi Pavića. Naciljao je bliži donji kut gola. Naš vratar se borio s tom loptom, činio sve da ista ne prođe zamišljenu gol crtu. Pomoćni sudac je prekrižio ruke, dakle, označio kako Pavić u tome nije uspio, kako je pogodak, ali slovenski sudac Boris Margeta, koji je bio uz njega, nije potvrdio tu odluku već je označio kraj utakmice.

Španjolci su tražili pogodak, pogodak koji im je donosio bod, istina u početku su njihovi protesti bili blagi, ali tek kad je na velikom ekranu ponovljena akcija, jurnuli su prema Margeti i zapisničkom stolu uvjereni kako je pogodak. Španjolski izbornik Aguilar je sklopio ruke ispred Margete, samo što nije kleknuo, molio ga da prizna pogodak. Odluka se nije promijenila. Nije ni smjela. Kraj utakmice je bio označen, a televizijska snimka nikako se nije smjela uzeti u obzir, iako, opet, viđeno na ekranu nije uklonilo baš svaku sumnju kako (ni)je bio pogodak. I dalje visi u zraku: Je li lopta baš čitavim obujmom prošla zamišljenu gol crtu?

- Ne mogu reći je li bio pogodak ili ne - kratko će Josip Pavić, naš vratar.

Bilo kako bilo, Hrvatska je ostvarila drugu pobjedu u Londonu. Četvrtfinale je osigurala, a protiv Italije će se tući za prvo mjesto u skupini, potom, bude li uspješna u tome, tu poziciju pokušat obraniti novim uspjesima protiv Australije i slabašnog Kazahstana. Obranu su naši odigrali protiv Španjolaca bolje nego protiv Grka. Sve do sredine treće četvrtine činilo se kako neće biti ovaj put problema sa Španjolcima. Vodili su naši sa 6:3 i 7:4, a nakon toga stali, bili bez pogotka točno 12 minuta i 32 sekunde. Španjolci su 10 sekundi prije kraja treće četvrtine izjednačili. U posljednju četvrtinu se ušlo rezultatom 7:7, a jedini pogodak u tom dijelu postigao je Sandro Sukno, i to iz peterca minutu i šest sekundi prije kraja. Španjolci potom nisu uspjeli. Naši su nakon toga trošili vrijeme, a u završnim trenucima, kad su Španjolci došli do lopte, pokušao je sa zvukom sirene Perez. Je li uspio ili ne? Španjolci će i za sto godina tvrditi da jest, kako je bio pogodak, kako nisu izgubili utakmicu. Naši će u povijest nastupa na Olimpijskim igrama upisati prvi uspjeh protiv Španjolaca. Prepisati ono što je ostalo napisano na semaforu i nakon nekoliko puta ponovljene snimke posljednjeg napada, i nakon milijun i jednog prosvjeda Španjolaca koji su uslijedili nakon toga: Hrvatska - Španjolska 8:7!

Autor:Tonči Vlašić

izvor:Dubrovački Vjesnik

Comments
HEP_logo-
PBZ bnet_ uniline.novi turbo vvvvvvvv

 

 

 

Croz_n logo_optical_express_1450x300nnn otp_leasing Ledo_logo