Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
SP U-20:Hrvati u 3. kolu protiv Kine
13.12.2019 22:13

SVJETSKO PRVENSTVO DO 20 GODINA: Kuvajt, 12. do 20. prosinca

 

 

Hrvati u 3. kolu protiv Kine 

 

 

Pred mladim hrvatskim vaterpolistima na Svjetskom prvenstvu do 20 godina u Kuvajtu je drugi ispit. U 3. kolu (u 2. su kolu bili slobodni), u ranim će poslijepodnevnim satima subote, 14. prosinca igrati protiv izabrane vrste Kine. Ne bi nikako smjelo biti problema. U 1. je kolu Kina izgubila od Japana s tri gola razlike, a u 2. su rundi pobijedili minimalno Južnu Afriku. No, kvalitativna razlika između Hrvatske i Kine, uz uvažavanje svakog suparnika je ipak takva da bi vrhunska senzacija bio bilo koji ishod izuzev glatke pobjede naše momčadi.

Stoga nas je u prvom javljanju šefa našeg stručnog stožera iz Kuvajta zanimalo raspoloženje u momčadi, zdravstveno stanje, uvjeti...

- Sve je baš u najboljem redu. Mislim da smo se u minula 2-3 dana stigli i još bolje aklimatizirati. Vremenska razlika nije velika, ovdje je 2 sata više no doma, ali su jasno drukčiji klimatski uvjeti - iz Kuvajta će za hvs.hr, trener hrvatske reprezentacije Joško Kreković.

- Uvjeti na bazenu, baš kao i smještaj u hotelu, hrana, sve je u najboljem redu. Vjerujem da će i naša igra protiv Kine biti bolja nego protiv Južne Afrike u početku. Osim aklimatizacije, igramo i u ipak malo boljem terminu. Nije tako rano ujutro kao što je bilo u 1. kolu.

Kakav je općenito vaterpolo dosad na Svjetskom prvenstvu?

- Načelno, dosad još nema iznenađenja. Možda bi mogli donekle kao takvo reći za pobjedu Kanade nad Rusijom. U našoj skupini su u 2. kolu Srbija i Japan igrali rezultatski neizvjesnu utakmicu prve tri četvrtine. Japan je bio i izjednačio na 7:7, pa su Srbi dali gol za prednost 8:7 uoči zadnje četvrtine. No, u toj zadnjoj je bilo 5:0 za Srbiju. Naši subotnji suparnici Kinezi su minimalno pobijedili Južnu Afriku, tako da i to donekle govori o njihovoj kvaliteti - zaključio je Joško Kreković.

 

 

 

 

SKUPINA A

Rezultati

 

1. kolo: Južna Afrika - Hrvatska 6:15 i Japan - Kina 12:9; slobodna Srbija

2. kolo: Kina - Južna Afrika 14:13 i Srbija - Japan 13:7; slobodna Hrvatska

 

Poredak: Hrvatska 2 (-1), Srbija 2 (-1), Kina 2, Japan 2, Južna Afrika 0

 

Raspored 3. kola

 

12.50 Hrvatska - Kina 

14.10 Južna Afrika - Srbija

 

 

Najnovije vijesti
KUP RH Juniori:Rezultati 1.kola
Popis reprezentativaca do 19 godina za pripreme u Korčuli
U četvrtak, 6. kolovoza u Korčuli počinje Hrvatski kup za juniore
Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja
SRETAN ROĐENDAN - Nikša Dobud