Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Na OI u Tokio s 12 igrača i 1 na tribini
01.12.2019 09:51

Na OI u Tokio s 12 igrača i 1 na tribini

 

Dobra vijest za svijet vaterpola iz krovne organizacije, FINA - Međunarodne organizacije vodenih sportova. Ovo je tijelo i službeno odlučilo, te upoznalo sve nacionalne saveze s odlukom da na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, svaka reprezentacija /muška i ženska) može imati 12 igrača prijavljenih za utakmicu plus još 1 na tribini. To nadalje znači, da svaka reprezentacija ima pravo na 13 igrača, svih 13 imaju pristup olimpijskom selu, ali samo 12 imaju pravo na sobu odnosno krevet u olimpijskom selu. Za boravak 13. igrača odgovoran je njegov nacionalni savez, a smještaj tog igrača može biti i u olimpijskom selu, ali na trošak nacionalnog saveza.

U zapisnik uoči utakmice će ulaziti 12 igrača, dok je 13-ti na tribini, te on može ući u zapisnik uoči utakmice samo uz predočenu liječničku dokumentaciju nadležnim medicinskim tijelima FINA-e i to kao dokaz da konkurira za momčad zbog ozljede nekog od prvotno prijavljenih 12 igrača. Na svakom je izborniku odluka hoće li u momčadi od 12 igrača imati jednog ili dvojicu vratara.

Ovakva FINA je ipak nešto bolja od prijašnje iz 2018. godine kada je spomenuto da će svaka vaterpolska reprezentacija na olimpijskom turniru smjeti imati samo 11 igrača.

 

Najnovije vijesti
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
DVIJE OLIMPIJADE OD ZLATA NA TEMZI
Boris Letica pojačava Primorje EB
Ante Vukičević: Nisam igrao od veljače, ali fizički sam spreman
VIJESTI IZ INOZEMSTVA