Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
PH: Jug CO poveo 1-0 u finalu
09.05.2019 09:21

PRVENSTVO HRVATSKE - finale, 1. utakmica

 

Jug CO poveo 1-0

 

 

MLADOST -  JUG CO  4:10 (1:2, 1:4, 1:1, 1:3)

 

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 400. Suci: Severo i Gomez (obojica iz Italije). Opunomoćenik: Brala (Rijeka).

MLADOST: Marcelić (12 obrana), Radu 2, Miloš 1, Čagalj, Ćuk, Petković, Anzulović, Lazić 1, L. Bajić, Biljaka, Buljubašić, Harkov, Jurlina, Herceg. TRENER: Zoran Bajić

 

JUG CO: Popadić (14 obrana), Macan, Fatović 3 (1), Lončar, Joković 1, Garcia 2, Lozina 1, Merkulov, Čulina, Žuvela, Benić 1, Papanastasiou 1, Vukojević, Tomasović 1. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

 

PETERCI: Mladost -, Jug CO 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 6, Jug CO 9.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 3-8 (38%), Jug CO 2-5 (40%)

 

 

Teniskim rječnikom, Dubrovčani su u Zagrebu napravili 'break', oduzeli prednost domaće utakmice suparniku i poveli u finalnoj seriji za naslov prvaka države 1-0.

  Više nego zasluženo, glatko i čisto, te bez ikakvih problema, smirenom i pametnom igrom sastav trenera Vjekoslava Kobešćaka pobijedio je uz Savu Mladost u prvoj od maksimalno mogućih pet finalnih utakmica za naslov prvaka. Domaćin je samo jednom uspio poravnati (1:1), samo u prvoj su četvrtini uspijevali parirati gostima, a odluka o pobjedniku je načelno 'pala' vrlo rano, već u prvoj četvrtini. Naime, kada Jug CO povede 4 gola razlike već sredinom druge četvrtine, tada to ova vrlo iskusna momčad zna održati, nerijetko i još malo 'podebljati'. Baš se to dogodilo u Zagrebu. Nakon početnog ispitivanja snaga (0:1 Fatović iz peterca, 1:1 Lazić s igračem više i 1:2 Garcia), slijedila su 'tri laka komada' u izvedbi Gospara. Prvo Grk Papanastasiou iz protunapada, potom Garcia, a onda i Fatović. Bilo je to visokih 5:1 za Jug CO točno 3.08 minuta do kraja četvrtine odnosno praktički poluvremena.

 

  Mladost je bolno ovisila o samo jednom jedinom pojedincu, centru Cosminu Raduu. On je svoj dio posla i obavio - 2 gola iz 3 pokušaja, te 4 izbačaja, a da ne napominjemo da je svaki napad bio na njemu temeljen. No, problem Zagrepčana u prvoj utakmici, kada govorimo o napadu je nepostojanje opasnosti ili šuta s vanjske pozicije.

 

  S druge strane, Jug CO je odlično zaustavio, sjajno čuvao Miloša Ćuka, nerijetko pribjegavao presingu u obrani s povlačenjem u zonu uz stalno vrebanje na pogreške mladostaša. Njih pak nije bilo malo, a to je između ostalog otvaralo Dubrovčanima mogućnost za protunapade. Čak 5 protunapada u utakmici ovakve razine (finale prvenstva) jest puno i ono govori i o pogreškama momčadi koja je kontre dopustila. Jugaši su pak u napadu bili vrlo smireni, igrali dugačke napade, a široke opcije završnice šutevima s desne strane (Garcia, Joković) ili s lijeve (Fatović), po sredini (Benić) uz sjajne centre (Lončar i Lozina), te vrlo raspoloženog vratara (Popadić), utrlo je za čas put pobjedi branitelja naslova prvaka.

 

 Druga finalna utakmica Prvenstva Hrvatske, Jug CO - Mladost, na rasporedu je u subotu, 11. svibnja u Gružu, s početkom u 16.30 sati i ponovo uz prijenos na HTV 2 i PlanetSport.

 

 

 

Najnovije vijesti
EP U-15: Mozara sa zvukom sirene
SP Gwangju:Hrvatska protiv Njemačke u četvrtfinalu SP (utorak, 23. VII. - 08.30, HTV 2)
EP-U-15:Uvjerljiva pobjeda naših mladića
Live streaming i live scoring iz Burgasa
Promo-video Barakuda