Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
LIGA PRVAKA: U polufinalu veliki obračun Hrvata u srazu Olympiacos - Pro Recco
06.06.2019 22:22

Načelno, prvi dan turnira u Hannoveru je protekao bez iznenađenja, kada govorimo o preostale tri utakmice odnosno nakon sraza Jug CO - Ferencvaros. U polufinale su se plasirali aktualni prvaci Mađarske (Ferencvaros), Španjolske (Barceloneta), Italije (Pro Recco) i Grčke, a ujedno i Europe (Olympiacos). U biti, jedini državni prvak koji je ispao nakon prvog dana je nažalost baš naš, dubrovački Jug CO.

 

BARCELONETA - VERONA 12:7 (2:1, 4:1, 3:3, 3:2)

 

S lakoćom su pali Talijani, otprilike u skladu s najavama. Verona je sastav koji pod pritiskom i kada nisu u svojem bazenu, ne djeluje najbolje. Katalonski sastav je od sredine druge do sredine treće dionice napravio niz 5-0 odnosno od 3:2 do 8:2. To je bilo nepopravljivo. Naš Josip Vrlić u redovima pobjednika igrao je 17 minuta

 

PRO RECCO - WASPO 98 HANNOVER 14:10

 

Talijanski je prvak pobijedio, ali da je Ratko Rudić nakon utakmice bio zadovoljan... teško. Nevjerojatno s kolikim se poteškoćama već godinama na ovakvim turnirima suočava momčad koja dotad melje. Slabašni Waspo 98 Hannover koji je na turniru samo zato jer je organizator, držao je 'u šahu' i strahu prebogati Pro Recco. Na stranu čak što je Hannover i vodio (2:0) već su cijelo vrijeme utakmice bili 'u egalu' s Pro Reccom. Do te mjere da su pet i pol minuta prije kraja smanjili na 10:9! Na koncu je kvaliteta i snaga došla do izražaja, ali za Rudićevu momčad primiti čak 10 golova od prosječnog sastava kakav je Waspo 98 Hannover... nije baš pohvalno.

Marko Bijač je ubilježio 11 obrana, Nikša Dobud igrao 11 i pol minuta i postigao 1 gol, dok je Luka Bukić u igri proveo 13 minuta. Za domaćina su pak nastupila obojica Hrvata, Ante Ćorušić i Marin Ban.

 

 

OLYMPIACOS - BRESCIA 8:7

 

Olympiacos na hrvatski pogon je pobjedom nad talijanskim prvakom osigurao veličanstveni i vrlo nam zanimljivo polufinale. Naime, utakmica Pro Recco - Olympiacos je istinski hrvatski obračun. S jedne strane Rudić, Dobud, Bijač i Bukić, a s druge Pavić, Bušlje i Obradović. Kolosalno!

Olympiacos je protiv Brescie odigrao vrlo dobro, ne još i kolosalno. Bušlje i Obradović su postigli po jedan pogodak za Grke, baš kao i Muslim za Talijane. Pred kraj druge dionice golom Bušlje je Olympiacos poveo 6:2, no Brescia se ne predaje. Uspjeli su smanjiti na 6:5, da bi Obradović pogodio za 7:5, a odmah potom uzvratio Muslim za 7:6. Do kraja utakmice još po jedan gol na svakoj strani i zadnjih 15 sekundi napada za Talijane, za moguće izjednačenje. Pet sekundi prije kraja šut Rizza je zaustavio Pavić za potvrdu pobjede Olympiacosa i njihovog plasmana u polufinale.

--------------------------

 

Raspored natjecanja, petak, 7. lipnja

 

(15.00) Waspo 98 Hannover - Brescia - poredak od 5. do 8. mjesta

(16.30) Jug CO - Verona - poredak od 5. do 8. mjesta

(19.00) Pro Recco - Olympiacos - polufinale

(20.30) Ferencvaros - Barceloneta - polufinale

 

Sve utakmice prenosi ArenaSport 1

 

Najnovije vijesti
PRIJELAZNI ROK (III)
Sretan Dan državnosti
Okupljanje Barakuda 10. lipnja i utakmica s Crnom Gorom 13. lipnja
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
Ante Vukičević, treći igrač Lige