Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Zagrijavanje s Kazahstanom (18. VI - 14.00, ArenaSport 1)
18.06.2019 07:30

SUPER FINALE SVJETSKE LIGE - Beograd, 18. do 23. lipnja

 

 

Zagrijavanje s Kazahstanom (18. VI - 14.00, ArenaSport 1)

 

 

Show počinje! Što je odrađeno - odrađeno je, što je uigrano - uigrano je. Možda nekome prekratko vremena, nekome taman, ali s današnjim danom sve što se pripremalo u taborima 8 izabranih vrsta počet će biti vidljivo. Danas naime počinje završni turnir 18. sezone Svjetske vaterpolske lige ili tzv. FINA Super Finale Svjetske lige.

Prošlogodišnjeg osvajača Svjetske lige, momčadi Crne Gore nema na turniru. Mađarska koja je prošle godine bila srebrna, sada je došla s B momčadi jer se glavnu, udarnu postavu pošteđuje napora za ono što je glavno ovog ljeta, Svjetsko prvenstvo u Gwangjuu. Srbija je domaćin turnira, ima ukupno 10 medalja iz ovog natjecanja, a čak 9 zlata i sada juri po jubilarno deseto. Prošle su godine, u Budimpešti ostali 'kratkih rukava' odnosno bez medalje. Tada je ondje brončana bila Španjolska koja sada dolazi u najjačem sastavu, bili su srebrni na EP prošle godine u Barceloni, osvojili su broncu u travnju ove godine u Zagrebu na Europa kupu.

A Hrvatska...? Barakude su zadnji puta u Svjetskoj ligi osvojile medalju prije dvije godine, u ruskoj Ruzi. Ta bronca bila je tek nagovještaj onoga što smo spremali to ljeto za Budimpeštu i Svjetsko prvenstvo. Od tada je momčad temeljito renovirana. Prinudno i na neželjeni način. Nema više Sandra Sukna, ne doduše u vodi, budući da je Sukno dio Tuckovog stožera. U Beogradu neće biti niti braniča Marka Macana (ozlijeđena šaka), a igrač kojeg istina nije bilo u Budimpešti 2017, ali koji se nakon malo više od dvije i pol godine bio spreman vratiti, počeo i trenirati s reprezentacijom, Luka Bukić nažalost će ovo ljeto suigrače gledati putem TV ekrana. Ispriječila se naime upala, pa onda i operativni zahvat na slijepom crijevu.

Dakle, za hrvatsku vrstu ljeto 2019. ne protječe baš idilično, iako su se u našem taboru na takvo što naviknuli već.

- To sve jesu problemi, nisu maleni i žao nam je zbog njih, ali mi moramo ići i idemo dalje. Ono što je dobro što nam je prvi suparnik Kazahstan. Momčad koja nije prezahtjevna, s kojom ne bi trebali imati puno problema, a ne bi se ni trebali previše potrošiti za ono što slijedi već dan kasnije, utakmice protiv Srbije. Dakako, sve to ne znači da ima mjesta opuštanja protiv Kazahstana - rekao je branič Ivan Buljubašić.

Realno, protiv Kazahstanaca zaista ne bi trebalo, ali uvjereni smo i da neće biti problema. Uostalom, ako je jedna Kanada mogla dobiti Kazahstan 9:4 u Perthu početkom godine, onda nema razloga za zabrinutost. Live scoring možete pratiti ovdje

 

 

Savršena desetka protiv Kazahstana

 

Hrvatska je dosad ukupno odigrala točno 10 službenih susreta s kazahstanskom vrstom i dakako, svih 10 je dobila. Bez puno problema i drama, s poprilično izraženom gol-razlikom. Danas dakle idemo po 11. pobjedu!

 

Hrvatska - Kazahstan

10  10  0  0  134:52

 

 

Danas na Svjetskoj ligi

 

Utorak, 18. lipnja - 1. kolo:
(14.00) HRVATSKA - Kazahstan
(15.45) Mađarska - Kanada
(19.15) Japan - Španjolska
(21.00) Australija - Srbija
Napomena: sve utakmice prenosi ArenaSport 1

 

 

Nenad Periš sudi na Tašmajdanu

 

Nisu 15 Barakuda sa svojim trenerima, stožerom i vodstvom HVS-a, jedini Hrvati na beogradskom bazenu. Ondje je naime i splitski sudac Nenad Periš, jedan od ukupno 12 djelitelja pravde. Ostali su još Boris Margeta (Slovenija), Georgios Stavridis (Grčka), Adrian Alexandrescu (Rumunjska), Arkadij Vojvodin (Rusija), Daniel Flahive (Australija), Kunihiro Sato (Japan), Mikhail Dykman (Kanada), Viktor Salničenko (Kazahstan), György Kun (Mađarska), jaume Teixido (Španjolska) i Vojin Putniković (Srbija).

Opunomoćenici FINA na turniru su - Manuel Ibern (Španjolska), Mark Koganov (Azerbajdžan), Wim Keman (Curacao), Andy Hoepelman (Nizozemska), Bill Shaw (Kanada) i Jevgenij Šaronov (Rusija).

 

Najnovije vijesti
SP U-20: Lagana pobjeda za zagrijavanje
U-20: Naši mladići otvaraju protiv Južne Afrike -Live scoring
Otpali Šetka i Krapić, Tucak pozvao Lazića i Lozinu
Liga prvaka:Pobjeda za oproštaj od 2019.
Liga prvaka:Tijesan poraz jugaša