Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Država pomaže Gradu Splitu u natkrivanju bazena na Zvončacu
28.06.2020 21:18

Država pomaže Gradu Splitu u natkrivanju bazena na Zvončacu

 

U nazočnosti mnogih uzvanika, te javnog i sportskog života Splita, u gradu podno Marjana je upriličena svečanost parafiranja jednog iznimno bitnog sporazuma za splitski sport, posebno one vodene. U Splitu je naime parafiran sporazum temeljem kojeg Vlada Republike Hrvatske odnosno Središnji državni ured za šport RH izdvaja 7.5 milijuna kuna za natkrivanje bazena na Zvončacu. Parafiranje su obavili Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita i Tomislav Družak, državni tajnik za šport.

 

Riječ je o praktičnom početku ostvarivanja već prije nekoliko mjeseci donesene odluke Vlade odnosno SDUŠ-a, a kojom bi drugi po veličini grad u državi dobio konačno drugi natkriveni bazen. 

 

- Ovo držim odlukom od iznimnog značenja za sport u Splitu koji trenutačno ima u zimskim mjesecima zapravo gužvu na bazenu na Poljudu kao jedinom natkrivenom plivalištu. Istodobno, nemojmo smetnuti s uma da je Split veliki rasadnik sjajnih sportašica i sportaša u svim vodenim sportovima, od plivanja do vaterpola, jednako muškarci kao i žene. Osobno se nadam da bi nakon određene procedure koja mora proći i kroz Gradsko vijeće Splita, Zvončac mogao biti natkriven čak do listopada ove godine, ali to je čisto moja želja - rekao je državni tajnik Družak, ali i odmah najavio daljnje korake.

 

- Nećemo na tomu stati, imamo želju renovirati i bazen Mornara.

 

U ovom trenutku primjerice, ako je samo o vaterpolu riječ, igrači Jadrana, POŠK-a i Mornara, tri splitska prvoligaša (a to nisu jedini vaterpolski klubovi u gradu), u zimskim mjesecima imaju na raspolaganju tek po 2 pruge za plivanje.

 

- Ovo je velika stvar za splitski vodeni sport - pridodao je Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, a ujedno i dopredsjednik Vaterpolskog kluba Jadran koji ima svoje uporište upravo na Zvončacu.

 

- Ovime povećavamo kapacitete svega. I bazena na Poljudu, ali onda i izmještanjem Jadrana na Zvončacu, dobivaju svi. Kako sportaši svih klubova i sportova, tako i građanstvo. Stoga istinski zahvaljujemo Vladi na čelu s premijerom zbog iskazanog razumijevanja za splitski sport, kao i zahvala SDUŠ-u i Gradu Splitu jer su svi ubrzali cijelu proceduru kako bi ovaj projekt što prije počeli i priveli kraju - rekao je Mladen Drnasin i pridodao što se sve kani napraviti na Zvončacu.

 

- Ono što se planira učiniti jest postavljanje balona nad postojećim bazenom na Zvončacu, njegovo čvrsto temeljenje, ali i vrlo bitno, izgradnja, potpuna rekonstrukcija kotlovnice jer ne bi imali nikako grijati vodu. Nju sada preko ljeta grije samo sunce, ništa više. Mislim da bi do najkasnije do ožujka 2021. mogli imati balon nad bazenom i kotlovnicu.

 

Najnovije vijesti
PRVENSTVO HRVATSKE - Osvrt nakon polufinala
OBLJETNICA ROĐENJA - Zdravko Ćiro Kovačić
PRIJELAZNI ROK (VIII)
Mladost u finalu protiv Jug Adriatic osiguranja
PRVENSTVO HRVATSKE - Poredak 5. - 8. mjesta, 1. utakmice