Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
LP, skupina A: Bitka za 2. mjesto
09.01.2019 11:29

Bez puno premišljanja, najzanimljivija utakmica ovog kola u A skupni je barcelonski ogled Barcelonete i Brescie. Dvije momčadi koje su po mnogočemu poravnate. Nakon 5 kola isti im je učinak. Po 4 pobjede i 1 poraz, jasno isti broj bodova, a i onaj jedini poraz dosad je od istog kluba, vodećeg Pro Recca. Dakle, ovo je utakmica za mjesto broj 2 u skupini A.

- Minulih godina utakmice između Barcelonete i Brescie su uvijek bile prave 'bitke' - prisjeća se Fran Fernandez iz Barcelonete, te nastavlja.

- To su dvije momčadi koje imaju sasvim oprečne stilove igre, ali i oni i mi imamo zato uvijek vrhunske, klasne igrače pune iskustva i znanja, jasno. Prošle smo sezone od njih izgubili obje utakmice i sada nam je stvarno jako stalo uzvratiti im jednom našom pobjedom.

Brescia u kojoj blista i Hrvat Petar Muslim ima itekako svoje šanse u glavnom katalonskom gradu. Momčad koja je poznata po tomu da igra do posljednje sekunde, ali opet... baš je i to odlika Barcelonete.

- Mislim da će utakmica biti baš sjajna - predviđa vrsni strateg na klupi Brescie, Alessandro Bovo pun komplimenata na račun suparnika.

- Barceloneta je vrlo dobra momčad s najboljim igračem na svijetu. Mislim tu dakako na Felipe Perronea, a uz sve i oni imaju odličnog trenera Martina. Uz sve, igraju doma. Mi smo pak spremni dati sve najbolje od sebe, dokazati se još jednom i u Ligi prvaka. Dakle, niti jednoj stani ne manjka motivacije.

Već i iz izjava teško je za prognozirati ishod. Brescia je u naletu, igra sjajno, a opet Barceloneta je doma teško savladiva. Da, uspjelo je to Pro Reccu i to baš u prethodnom 5. kolu, tako da je teško povjerovati da bi Katalonci dvaput uzastopno mogli izgubiti doma. Iako, sve je moguće u ovom paru.

U ostala dva susreta, uzbuđenja neće biti. Ferencvaros s trenerom godine Zsoltom Vargom gostuje kod slabašne Crvene zvezde, dok Pro Recco u Bologni čeka Eger. Mađari imaju ugled, ali ne više i snagu, kvalitetu iz prošlih sezona.

- Božićni predah nam možda i nije bio najbolja moguća opcija, ali smo zato odmah počeli vrlo oštro trenirati - rekao je trener prvaka Italije, Ratko Rudić uz zanimljivu opasku.

- Uskoro, ja sam u to siguran, uskoro će te vidjeti onakav Pro Recco kakav je bio u prve dvije četvrtine utakmice protiv Barcelonete u Barceloni.

Podsjetimo samo, rezultat nakon prve dvije dionice te utakmice je bio 10:4 za Pro Recco. Razmontirali su Katalonce. Kada Rudić ovakvo što najavljuje, a on baš i nije čovjek od tako čestih, bombastičnijih izjava, onda znate da se nešto opako sprema, 'kuha' u đenovskom zaljevu.

U ovoj skupini će nakon srijede preostati još samo jedna utakmica za odigrati, kada je riječ o 6. kolu. To je moskovski sraz Dinama i bukureštanske Steaue. Ova je utakmica odgođena za petak, 11. siječnja odobrenjem LEN budući da su u Rusiji i Rumunjskoj tek završili praznici povodom pravoslavnog Božića.

 

Poredak nakon 5. kola: Pro Recco 15, Barceloneta 12, Brescia 12, Ferencvaros 9, Eger 6, Dinamo 3, Steaua 3, Crvena zvezda 0.

 

PAROVI I RASPORED 6. KOLA

BARCELONA (19.15) Barceloneta - Brescia

BOLOGNA (20.30) Pro Recco - Eger

BEOGRAD (20.30) Crvena zvezda - Ferencvaros

Petak, 11. siječnja

MOSKVA (17.15) Dinamo - Steaua

 

Najnovije vijesti
Uvjerljiva pobjeda nad Kazahstanom
Zagrijavanje s Kazahstanom (18. VI - 14.00, ArenaSport 1)
Ivica Tucak: Motivacija nam je na najvišoj razini
Počeo ženski kamp HVS-a u Varaždinu
Završio kamp HVS-a u Šibeniku