Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
EP Tbilisi, U-17: Poraženi i od Njemaca
13.08.2019 10:33

EUROPSKO PRVENSTVO  (do 17) - Tbilisi, 11. do 18. kolovoza

 

Poraženi i od Nijemaca

 

 

HRVATSKA - NJEMAČKA 5:7

(0:1, 2:5, 2:1, 1:0)

TBILISI - Suci: Can Ciger (Turska) i Galkin (Rusija).

HRVATSKA: Pavić, Požarić, Stanić, Cukrov, Stahor 2, Škaro, Tomasović, Babić, Marić 1 (1), Božan, Perić 1, Radić 1, Topolovac. TRENER: Hrvoje Hrestak

NJEMAČKA: Benke, Schütze 1, Schipper 1, Aust,  Božić, Portisch, Rotermund, Chiru 2, Sekulić 1, Arslan 1, Huelshoff, Gansen 1, Tepić. TRENER: Nebojša Novoselac.

 

Hrvatski su vaterpolisti u 3. kolu Europskog prvenstva u Tbilisiju izgubili i drugu utakmicu, te će natjecanje u D skupini okončati na trećem mjestu. To nadalje znači da će se u osmini finala sastati s drugoplasiranim sastavom iz B skupine, vjerojatno reprezentacijom Crne Gore.

Za Njemačku se znalo da se radi o vrlo jakom sastavu. Ova generacija njemačkih vaterpolista je vrlo kvalitetna, ali to opet nije baš osobiti alibi našim mladićima za ukupno gledano lošu izvedbu u utakmici u kojoj nisu niti jednom vodili, u kojoj su uspjeli tek dvaput izjednačiti (1:1 i 2:2), da bi na koncu druge četvrtine zaostajali čak četiri pogotka. Tada je naime bilo 6:2 za Njemačku. Tri do četiri gola razlike Nijemci su održavali sve do okončanja utakmice, dok je peti gol Hrvatska postigla tek u zadnjoj minuti, u napadu s igračem više, a strijelac je bio ljevoruki Stahor.

Realizacija igrača više hrvatske reprezentacije je bila vrlo loša, 3-14, te sigurno i u tom detalju valja gledati razlog poraza. U konačnici, ukupno tek 5 golova (od toga jedan iz peterca) nije baš nešto čime bi se Hrestakovi učenici mogli pohvaliti.

 

U drugoj utakmici 3. kola D skupine, Španjolska i Francuska su remizirali 11:11 (3:3, 1:4, 2:2, 5:2), nakon što je Francuska vodila cijelim tijekom susreta, pa čak imala i prednost 11:6 četiri minute prije kraja!? Španjolci su se uspjeli spasiti poraza golom Biel Lare 6 sekundi prije kraja.

Konačan poredak: Španjolska 7, Njemačka 6, Hrvatska 3 i Francuska 1 bod.  

 

Najnovije vijesti
Mladen Drnasin, predsjednik HVS-a preuzeo zastavu LEN u ime EP u Splitu 2022.
EP:Mađarska prvak Europe, De. Varga najbolji igrač
Hrvatska na koncu 4. u Europi
Tucak: Moramo ovdje uzeti medalju, a nakon svega moramo biti u Tokiju
EP: Barakude u nedjelju idu u borbu za euro-broncu