Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Jadran u Beograd na Zvezdu, Vouliagmeni i Pays D'Aix
02.09.2019 22:02

Ždrijeb 2. kvalifikacijskog kruga Lige prvaka

 

Jadran u Beograd na Zvezdu, Vouliagmeni i Pays D'Aix

 

U grčkom Volosu gdje je u tijeku juniorsko Europsko prvenstvo za vaterpolistice, održan je ždrijeb drugog kvalifikacijskog kruga Lige prvaka. U ovom se stupnju natjecanja sada uključuje i splitski Jadran koji je voljom ždrijeba razvrstan u skupinu F, a čiji se će se turnir održati u Beogradu od 13. do 15. rujna.

Splićanima će ondje suparnici biti domaći sastav Crvene zvezde, atenski Vouliagmeni i francuski Pays D'Aix Natation. Dva prvoplasirana sastava će steći pravo nastupa u trećem, završnom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka. Jadran će imati poprilično zahtjevan posao na ovom turniru. Naime, domaćin turnira, Crvena zvezda bitno je ojačala momčad u odnosu na prošlu sezonu. Momčad koju vodi sada Igor Milanović u svom sastavu ima Nikolu Rađena, dovedena su dvojica Rusa, vratar Viktor Ivanov i mladi Ivan Gusarov koji je prošle sezone igrao za kragujevački Radnički i postigao 64 gola u 28 utakmica. Tu su sada i bivši igrači Partizana Danilo Adžić, Petar Kasum i Marko Janković koji je prošle sezone igrao za Šabac, prvaka Srbije.. Od pojačanja pristigao i dosta iskusni centar Miloš Vukičević. Crvena zvezda je prošla prvi krug kvalifikacija s 5 pobjeda u isto toliko utakmica, a između ostalog i nad Šapcom.

Vouliagmeni je grčki doprvak kojeg trenira naš Hrvoje Koljanin i koji je poput Jadrana bio slobodan u prvom kvalifikacijskom krugu. Ondje je prošle sezone igrao i Antonio Buha koji je ovog ljeta prešao u Bresciu, ali ostao je drugi Hrvat, reprezentativac Andrija Bašić.

Francuski Pays D'Aix Natation je vrlo dobar francuski sastav s dvojicom Hrvata, Androm Gagulićem i Marojem Gluhaićem, te crnogorskim vratarom Slavenom Kandićem, kao i španjolskim reprezentativcem Albertom Espanolom i najboljim Slovakom Marekom Tkačem. Ova je momčad prošla prvi kvalifikacijski krug u skupini iza Barcelone i Sinteza iz Kazanja, a ispred Steaue, istanbulske Enke i Banja Luke.

 

 

SVE KVALIFIKACIJSKE SKUPINE (13. - 15. rujna)

 

SKUPINA C - ORADEA

 

Brescia

Lokomotiv Tbilisi

Barcelona

Oradea

 

SKUPINA D - BUDIMPEŠTA

 

OSC Budimpešta

Postdam

Sintez Kazanj

Dinamo Moskva

 

SKUPINA E - TERRASSA

 

Terrassa

Strasbourg

Šabac

Steaua Bukurešt

 

SKUPINA F - BEOGRAD

 

Voliagmeni

Jadran Split

Crvena zvezda

Pays D'Aix Natation

 

Najnovije vijesti
LIGA PRVAKA Hrvoje Benić strijelac najljepšeg gola 9. kola Lige prvaka
Koronavirus zaustavlja vaterpolo u Italiji
Hrvati u inozemnim ligama
RVL za vaterpolistice: Mladostašicama još jedan naslov
LIGA PRVAKA - Sažetak 9. kola skupine A: Gospari na korak do vrha