Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
EP: Hrvatice ostale bez četvrtfinala
19.01.2020 14:40

 

 

SLOVAČKA - HRVATSKA 9:7 (1:3, 3:1, 3:2, 2:1)

 

 

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja 400. Suci: Dervieux (Francuska) i Mauss (Njemačka). Opunomoćenik: Firoiu (Rumunjska).

 

SLOVAČKA: E. Kissova, Kovačikova 1, Kurucova 1, Garančovska, Junašova 1, Sedlakova, Peckova 1, Kolarova 1, Stankovianska 2 (1), Majlathova, Katlovska 2, K. Kissova, Horvathova (10+2 obrana). IZBORNIK: Milan Henkrich

 

HRVATSKA: Ratković (10 obrana), Miljković 2 (0), Miroslavić, Carević 3, Lordan 1, Skelin 1, Topić, D. Butić, Bukić, I. Butić (0), Barišić, Božan, Trojan Jimenez (0 obrana). IZBORNIK: Marijo Ćaleta.

 

PETERCI: Slovačka 1-1, Hrvatska 0-2. 

OSOBNE POGREŠKE: Slovačka 10, Hrvatska 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Kurucova (25), Skelin (29).

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: Slovačka 3-10 (30%), Hrvatska 2-7 (28%).

 

Hrvatska ženska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva. U posljednjem, 5. kolu u skupini A, boljim su se pokazale Slovakinje, te su Hrvatsku poslale u borbu za 9. mjesto na Europskom prvenstvu.

 

Hrvatska ženska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva. U posljednjem, 5. kolu u skupini A, boljim su se pokazale Slovakinje, te su Hrvatsku poslale u borbu za 9. mjesto na Europskom prvenstvu.

Doduše, čak će i taj plasman (9. ili 10. mjesto) biti najbolji dosad jer na prethodna dva EP, u Barceloni 2018. i Budimpešti 2018., Hrvatska je zauzela 11. mjesto. Što se utakmice protiv Slovakinja tiče, ima za čime žaliti. Barakudice su vrlo dobro otvorile utakmicu, prvu četvrtinu riješile u svoju korist, a onda su zaredale s puno pogrešaka. Kako u napadu, tako i u obrani. Kada tomu pridodamo da smo propustile realizirati i oba peterca (Miljković i I. Butić), onda je jasno da je teško tražiti uspjeh u utakmici. Uz to, razbranjena je inače vrlo dobra slovačka vratarka Horvathova koja je među najzaslužnijima za povijesni uspjeh slovačkog vaterpola. U svom prvom uopće nastupu na EP, Slovakinje su došle do četvrtfinala.

Ostaje dojam da smo Slovakinjama skoro pa ponudili pobjedu. Osim početnog vodstva 3:1, Hrvatska je još jednom imala dva razlike (6:4), početkom treće četvrtine. Tada kreće preokret Slovakinja, odnosno vrlo dugačko razdoblje naše vrste bez pogotka, dok Slovakinje koriste baš sve 'poklone' i preokreću do isteka treće četvrtine na 7:6 u svoju korist. Početkom posljednje dionice bilo je i 8:6, odnosno naznaka poraza koji je slijedio koju minutu kasnije.

Hrvatske vaterpolistice će sljedeću, ujedno i posljednju utakmicu na ovom Europskom prvenstvu, igrati u utorak, 21. siječnja od 13:00 sati protiv reprezentacije Izraela koja je u B skupini osvojila peto mjesto pobijedivši Njemačku 10:3.

 

Izbornik Marijo Ćaleta:

- Slovakinje su imale bolju vratarku, spremniju na našim 'zicerima'. Imali su i ukupno gledano više koncentracije, te su došle do pobjede. Moramo dignuti glavu i pokušati osvojiti 9. mjesto. To bi isto tako bilo jako dobro.

 

Dina Lordan:

- Jako teška utakmica. Stvarno smo dale sve od sebe, ali očito smo izgorjele od želje. Ne znam što više reći. Šteta što nismo zabili ona dva peterca, one su pak imale jako raspoloženu vratarku.

 

Ivana Butić:

- Dale smo sve od sebe, ali dijelom se nismo ni držale dogovora, nismo napravile ono što smo zacrtali na sastanku. Morat ćemo vidjeti gdje smo sve griješili, a toga je bilo jako puno. 'Curilo' nam je sa svih strana. Tražili smo da nam puca desna strana, a pucalo je sve samo ne desna strana. Imale smo veliku želju, ali mislim da nas je ta želja dosta 'pojela' danas.

 

Domina Butić:

- Žao mi dvije sjajne prilike kakve su peterci, a koje nismo iskoristile. Imali smo sve servirano, ali nismo iskoristile. Mi se nikako nismo snašle kada su one povele.

 

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a:

 

- Što se djevojaka tiče, pokušavamo na svakom EP napraviti iskorak više. Dosad nismo uspijevali, na prijašnja dva prvenstva, ali ovo sada ipak je jedan korak naprijed. Pobjeda protiv Srbije i 5. mjesto nam osigurava utakmicu za 9. mjesto. Moramo biti iskreni i reći i da smo imali malo sreće sa ždrijebom, pa smo izbjegli jednu Francusku koja je realno jača od nas, kao i vrlo dobru Njemačku i Izrael, reprezentacije koje su igrale u B skupini. Mislim da će ipak djevojke najviše dobiti s nastupom na ovom EP, stjecanjem iskustva jer to je najviše što nedostaje našem ženskom vaterpolu. Više utakmica

 

 

 

 

Najnovije vijesti
A1 RVL: Bodovi ostali na Savi
A2 RVL: Zemun na Višnjiku bolji od Zadra 1952
RVL za vaterpolistice: Završni turnir u Zagrebu, 22. i 23. veljače
A1 RVL: Jugaši ‘ugasili‘ Crvenu zvezdu u četvrtoj četvrtini
A1 RVL: Jugaši 'gase' Zvezdu, Smodlaka dolazi uz Savu