Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Mlade Hrvatice danas protiv Francuskinja (16.00)
12.07.2019 16:16

EUROPSKO KADETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE - Kiriši, 7. do 14. srpnja

 

 

Mlade Hrvatice danas protiv Francuskinja (16.00)

 

 

U ruskom se gradu Kirišiju približavamo raspletu kadetskog Europskog prvenstva vaterpolistica (do 15 godina). U subotu će se u polufinalu sastati Grčka - Rusija i Nizozemska - Španjolska. No, to ne znači da će danas voda u bazenima mirovati.

U Kirišiju su danas prve utakmice u borbi za poredak od 9. do 12. odnosno od 5. do 8. mjesta. U ovom drugom, u biti višem krugu ili natjecanju od petog do osmog mjesta je i hrvatska reprezentacija. Prve suparnice izabranica naše trenerice Mie Šimunić su Francuskinje. Reprezentacija je to koja je na ovom EP pobijedila u skupini Češku vrlo lako 20:8, pa zatim i Tursku još uvjerljivije 23:5, da bi od jake Nizozemske izgubile 15:7. Uvjerljive i visoke pobjede u prve dvije utakmice bile su praktički već uračunate i prije početka prvenstva, te nisu baš mjerilo osobitog uspjeha. Time jasno nimalo ne kanimo obezvrijediti obje pobjede. Nakon skupine, u osmini finala Francuska je svladala Slovačku 12:10, sastav koji je realno slabiji od našeg, a onda je na Francusku 'nasrnula' Rusija. U četvrtfinalu su Ruskinje pobijedile čak 40:2! Time su Ruskinje u biti izjednačile rekord dosadašnjeg EP, iz 1. kola kada je Grčka pobijedila Slovačku 41:3.

Dakako, Rusija je prvi favorit cijelog EP, ali nije zgorega spomenuti da je ta vrsta pobijedila Hrvatsku 22:3. Jasno, visok poraz, ali opet praktički upola manji od onog što su doživjele Francuskinje. Ne mora nužno označavati razliku u kvaliteti Hrvatske i Francuske, ali opet ponešto i govori...

Utakmica Hrvatska - Francuska počinje danas (petak) u 16.00 sati. U drugoj utakmici za poredak od 5. do 8. mjesta sastaju se Mađarska - Italija.

 

Live straming možete pratiti ovdje, a live scoring ovdje

 

Najnovije vijesti
DVIJE OLIMPIJADE OD ZLATA NA TEMZI
Boris Letica pojačava Primorje EB
Ante Vukičević: Nisam igrao od veljače, ali fizički sam spreman
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
Toni Knežević iz POŠK-a u Bordeaux