Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Mladostašice su prvakinje Hrvatske
26.05.2019 15:07

PRVENSTVO HRVATSKE ZA VATERPOLISTICE - Finale, druga utakmica

 

Mladostašice su prvakinje Hrvatske

 

OVK POŠK  - MLADOST 7:8 (1:1, 1:2, 1:1, 4:4)

SPLIT - Plivalište Poljud. Gledatelja 50. Suci: Periš i Tiozzo. Opunomoćenik: Prvan (svi iz Splita).

OVK POŠK: I. Barišić (15 obrana), Jurić, Squiccimarro, Carević 1, Vukelić, M. Butić, M. Majlat 1, J. Butić, M. Barišić, I. Butić 1, B. Barišić 2, D. Butić 2 (0), Šerka, Bradašić. TRENER: Tino Vegar.

ŽAVK MLADOST: Šerkinić (10 obrana), Miljković, Petrić, Crnički, Lordan 2 (1), Skelin 3, Topić 1, Domazet, Bukić 1, Brnetić, Crnički 1, Dašić, Medvešek, lacić. TRENERICA: Mia Šimunić.

PETERCI: POŠK 0-1, ŽAVK Mladost 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: POŠK 7, ŽAVK Mladost 6.

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: POŠK 3-5 (60%), ŽAVK Mladost 1-6 (17%).

 

Vaterpolistice Mladosti iz Zagreba su nove-stare prvakinje Hrvatske. Zagrepčanke su i u drugoj finalnoj utakmici, ovog puta u Splitu, bile bolje od domaćeg POŠK-a i tako osvojile svoju 9. krunu odnosno treći uzastopni naslov prvakinja države.

 

 

No, za razliku od prve utakmice u Zagrebu, odigrane minule srijede, kada je Mladost slavila s čak 9 pogodaka razlike (13:4), na Poljudu je bila viđena utakmica dostojna finala, zanimljiva, uzbudljiva i do posljednjih sekundi neizvjesna. Splićanke su odigrale svoju najbolju utakmicu protiv mladostašica cijele ove sezone.

 

 

Predvodila ih je opet sjajna vratarka Irena Barišić s čak 15 obrana, a da tko zna, da je najbolja igračica POŠK-a Domina Burić iskoristila peterac... možda bi i ishod mogao biti drukčiji. Iako, valja istaknuti kako je taj peterac bio u doslovno prvim minutama, pri rezultatu 0:0, tako da bi doista bilo ishitreno iz tog promašaja išta zaključivati.

 

 

 

Splićanke su inače samo jednom vodile (1:0 Bruna Barišić), dok je ostatak susreta Mladost bila u prednosti, iako najčešće tek minimalnoj od po jedan gol prednosti. U zadnju se četvrtinu ušlo s prednošću gošći (4:3), ali domaće su igračice uspjele poravnati (4:4) malo više od 6 minuta prije kraja utakmice. Tada međutim Zagrepčanke prvi put uspijevaju postići dva uzastopna pogotka, a da su svoju mrežu sačuvale netaknutom (Crnički za 5:4 i Skelin za 6:4) manje od pet i pol minuta prije kraja susreta. Ta dva gola razlike u korist Mladosti pokazale su se ključnim, odnosno ipak nedostižnim za Splićanke. Poškovke su uspijevale smanjiti zaostatak, ali su mladostašice u još dva navrata odlazile na plus 2 (7:5 i 8:6). Bruna Barišić je dvije minute prije kraja smanjila na 8:7, a to se pokazalo i konačnim ishodom susreta. Doduše, POŠK je imao i posljednji napad na utakmici s igračicom više, napad za mogući gol i izvođenje peteraca, ali je pokušaj Carević zaustavila Šerkinić i slavlje Zagrepčanki je moglo početi.

 

Matea Skelin, MVP doigravanja

 

Po završetku utakmice, novim prvakinjama države je pobjednički pehar uručio Mladen
Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza. Udijeljeno je i jedno pojedinačno
 
priznanje. Za najkorisniju igračicu doigravanja Prvenstva Hrvatske proglašena je Matea
Skelin iz Mladosti, kojoj je nagradu predao Milivoj Bebić, povjerenik za natjecanje HVS-a.

 

 

 

Najnovije vijesti
Pripreme barakudica
Franulović u Šabac, a Tiozzo i Periš na Malti odnosno Siciliji
EP Tbilisi,U-17: Hrvatskoj pripalo 9. mjesto
EP Tbilsi, U-17: Pobijedili Nizozemce, u petak protiv Gruzije za 9. mjesto
EP Tbilisi, U-17: Hrvatska u drami peteraca bez četvrtfinala