Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Univerzijada: Hrvatska u četvrtfinalu protiv SAD (15.30)
10.07.2019 07:24

Hrvatska u četvrtfinalu protiv SAD (15.30)

 

Samo okvirno sat i pol nakon što naše djevojke, kadetkinje završe svoj posao u osmini finala svojeg Europskog prvenstva, naši vaterpolisti s indeksom, hrvatska sveučilišna reprezentacija igra četvrtfinale Univerzijade protiv SAD. Utakmica u Caserti gdje se igraju utakmice vaterpolskog turnira, počinje u 15.30 sati.

Podsjetimo, Hrvatska je kroz skupinu pobijedila Australiju (17:9 i Japan (19:18), a izgubila od Mađarske (12:15) i Italije (13:14), te su s trećeg mjesta u skupini B predodređene na najbolju momčad skupine A. Riječ je bila o ipak bitno slabijoj skupini, čime dakako ne umanjujemo zasluženost prvog mjesta SAD do kojeg su došli pobjedama nad Južnom Korejom (30:3), Velikom Britanijom (17:3), Francuskom (10:8) i Rusijom u opuštenom izdanju (13:8).

Trener hrvatske reprezentacije nakon poraza od Talijana u zadnjem kolu skupine bio je donekle pomiješanih osjećaja.

- Nisam i ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali sam zadovoljan igrom, željom i htijenjem - rekao je Robert Sappe, u vaterpolskim krugovima poznatiji kao Campi.

- Amerikanci? Pa... s njima ćemo se dobro naplivati. Oni su sjajni plivači, stalno u pokretu.

Gledali smo njihovu utakmicu s Rusima u kojoj su Rusi igrali baš ležerno pa su Amerikanci pobijedili. Nisam siguran koliko je realno na temelju takve utakmice raditi dublje analize, ali postoje zanimljivi podaci. Amerikanci su imali 11 isključenja, a Rusi su igrali baš lagano. Da je Rusija igrala svom žestinom, Amerikanci bi imali 20 isključenja.

Dobro, sve vaterpolske momčadi SAD su poznate po vrlo čvrstoj igri.

- Da, zato takvu i sada očekujemo. Čvrstu, s puno plivanja, ali na kraju pobjeđuje umijeće, a mislim da je ono na našoj strani - optimistično će hrvatski strateg Robert Sappe.

Prvo jasno treba skočiti, pa reći "hop", ali ako samo malo pogledamo unaprijed ili preko Amerikanaca, u slučaju pobjede, u polufinalu bi nas čekali Rusi. Vrlo jak sastav, njihova je tu na Univerzijadi seniorska, najbolja postava budući da ovog ljeta ruski vaterpolo niti nema drugih akcija. Momčad u kojoj su Merkulov, Harkov, Bičkov, Zinurov, Kopcev, Derevjankin, Sučkov, vratar Stacenko... To je najbolja ruska momčad. Drugim riječima, jako ozbiljan suparnik. Makar, nismo još skočili, nismo rekli ni "hop", valja prvo odigrati s Amerikancima.

Ostali parovi četvrtfinala Univerzijade: Kanada - SAD (13.30), Rusija- Kina (17.30) i Japan - Italija (19.30)

 

Najnovije vijesti
FINAL FOUR RVL:Jugaši laganom pobjedom u finale protiv Mladosti
FINAL FOUR RVL: Mladost izborila finale!
FINAL FOUR RVL:Uručeni trofeji najboljim pojedincima
RVL: Večeras počinje najbolji Final Four posljednjih godina (sve utakmice na Arena Sport 1)
KUP RH - Mlađi juniori: Rezultati 4.kola