Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Večeras s Japancima za 5. do 8. mjesta
11.07.2019 07:03

30. UNIVERZIJADA -Napulj, 2. do 14. srpnja

 

 

Večeras s Japancima za 5. do 8. mjesta

 

 

 

Ciljali su medalju odnosno borbu za nju, tomu se nadali, za to vježbali, ali su nažalost i posustali u posljednjim minutama četvrtfinala. To je u jednoj rečenici sažetak dosad učinjenog naših vaterpolista-studenata ili hrvatske sveučilišne reprezentacije na Univerzijadi u Napulju.

Nakon poraza od SAD u četvrtzavršnici u srijedu (11:12), našim je dečkima sada preostala utješna borba. Drugim riječima nadmetanje odnosno ukupno još dvije utakmice u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta. Ta pak borba počinje već - večeras.

Naime, od 19.30 sati u Caserti nedaleko od Napulja gdje se igraju utakmice vaterpolskog turnira u Napulju (samo će se za broncu i finale igrati na velebnom i obnovljenom plivalištu Scandone u Napulju), Hrvatska će igrati protiv Japana. Momčadi koja nam je znana još iz natjecanja u skupini i koju smo pobijedili već, iako ne bez problema i lagano. Bilo je to tada u 3. kolu kada je Hrvatska slavila 19:18. Susret s netipično ipak puno golova, ali i s puno isključenja naših igrača koje su suci nešto, dojma smo, lakše 'izbacivali' možda i pod dojmom očite razlike u visini i stasu.

Bilo kako bilo, ne očekuje nas baš osobito lagana utakmica. Posebno ne nakon emotivnog pražnjenja, ali u negativnom smjeru, nakon poraza od Amerikanaca. Opet, Japan je puno teže 'stradao' što je i bilo za očekivati u svojem četvrtfinalu protiv Mađarske. Naši su sjeverni susjedi slavili čak 18:3. Tko će se bolje i brže oporaviti od poraza, usredotočiti na novi dan, utakmicu i suparnika, taj će slaviti večeras.

Rezultati ostalih utakmica četvrtfinala Univerzijade: Mađarska - Japan 18:3, Rusija - Australija 13:7 i Italija - Francuska 15:9.

Pobijede li naši studenti Japance, tada će igrati za 5. mjesto na turniru protiv boljeg iz dvoboja Francuska - Australija koji se igra također danas, neposredno prije naše utakmice s Japancima.   

 

Najnovije vijesti
FINAL FOUR RVL:Jugaši laganom pobjedom u finale protiv Mladosti
FINAL FOUR RVL: Mladost izborila finale!
FINAL FOUR RVL:Uručeni trofeji najboljim pojedincima
RVL: Večeras počinje najbolji Final Four posljednjih godina (sve utakmice na Arena Sport 1)
KUP RH - Mlađi juniori: Rezultati 4.kola