Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Renatu Živkoviću povjeren novi mandat glavnog tajnika HVS-a
22.12.2018 19:43

 

Nekoliko sati prije finalne utakmice žena odnosno polufinala muškaraca, u Dubrovniku je zasjedao Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza. Iz poprilično obimnog dnevnog reda izdvajamo najvažnije stavke.

 

Renato Živković dobio je povjerenje članova UO za novi mandat na dužnosti glavnog tajnika HVS-a. Podsjetimo, Renato Živković je službeno na dužnost glavnog tajnika Saveza stupio od 1. siječnja 2007. Bio to kuriozitet ili ne, činjenica svejedno stoji da su samo tri mjeseca kasnije Barakude osvojile svoje prvo svjetsko zlato u australskom gradu Melbourneu.

 

Nadalje, grad Zagreb je odabran kao mjesto potencijalnog održavanja završnog turnira Europa kupa 2019. godine. Službena obavijest LEN o hrvatskom domaćinstvu još nije došla, ali postoje čvrsta obećanja kako je i ta odluka načelno već donesena.

- Turnir bi se održao u terminu od 5. do 7. travnja 2019. Ove kalendarske godine su Split i Rijeka bili domaćini turnira Europa kupa, kvalifikacijskog na Poljudu i završnog na Kantridi, a budući da Dubrovnik ima samo jedan bazen, onda smo dogovorili da Zagreb bude domaćinom - rekao je izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza, Perica Bukić.

 

Upravni odbor HVS-a bogatiji za jednog člana više, a to je Tomislav Ninić, predsjednik VK Solaris iz Šibenika.

 

Donesena je i odluka o izradi promotivnog video-uratka za promicanje ženskog vaterpola, a poglavito još i glede mogućnosti da djevojke u dobi do 11, 12, 13 i 14 godina igraju finalne turnire zajedno s dečkima, a kako bi dobile veći fond utakmica.

 

U Dubrovniku je na sjednici nacionalne vaterpolske vlade obavljen i cijeli niz imenovanja trenera reprezentacija, mlađih dobnih uzrasta. Tako je novi izbornik reprezentacije U-17 Zoran Bajić, trener Mladosti budući da se dosadašnji izbornik ove vrste, Vjekoslav Kobešćak (Jug CO) zahvalio na ovoj ulozi poradi privatnih razloga i obveza u klubu. Trener reprezentacije do 15 godina je Šibenčanin Denis Šupe, trener vrste do 20 godina Splićanin Joško Kreković, inače trener Solarisa.

Za trenera hrvatske sveučilišne vrste je određen Robert Sappe (Mladost), dok je samo potvrđena i ranija odluka o imenovanju izbornika ženske reprezentacije. Tako će Dragana Matutinovića na ovom mjestu zamijeniti Marijo Ćaleta, trener ŽVK Viktoria iz Šibenika. Seniorsku vrstu čekaju kvalifikacije za EP u Budimpešti 2020. Trenerica kadetske vrste, do 15 godina je Mia Šimunić, trenerica Mladosti, a ova reprezentacija 2019. ima izravno pravo nastupa na EP u ruskom Kirišiju.

 

Ujedno, UO HVS-a je raspravljao i o tematici Vijeća trenera, kao i o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu sudaca i opunomoćenika

 

Zaključno, jasno da je bilo riječi i o novcu.

- Zahvaljujemo Hrvatskom olimpijskom odboru, Središnjem državnom uredu za šport, kao i jasno svim našim sponzorima na svesrdnoj pomoći i potpori. Financijsko stanje Saveza je stabilno. Imamo određene dugove prema igračima reprezentacije, ali oni će biti sanirani u prvoj polovici sljedeće godine - zaključio je Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Najnovije vijesti
Ivica Tucak: Motivacija nam je na najvišoj razini
Počeo ženski kamp HVS-a u Varaždinu
Završio kamp HVS-a u Šibeniku
Barakude odletjele za Beograd
U15 ženska reprezentacija počela pripreme za Europsko prvenstvo