Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
REGIONALNA A1 LIGA - osvrt na 13. kolo; Jug CO se uspinje k vrhu
10.02.2019 11:44

REGIONALNA A1 LIGA - osvrt na 13. kolo

 

Jug CO se uspinje k vrhu

 

 

Prošlo 13. kolo je baš sukladno toj brojci i pučkom vjerovanju bilo nesretno. Prvo, nesretno za mladostaše koji su pretrpjeli prvi poraz u sezoni Regionalne A1 lige u Herceg Novom. Zatim nesretno i za jadranaše, one splitske, koji su doma na Poljudu izgubili drugi derbi kola, iako očekivano manje-više od Juga CO. Najveća je dakako zla kob u brojci 13. kola u neodigranoj odnosno do daljnjeg odgođenoj utakmici Mornara BS i Crvene zvezde, a zbog već dobro poznatog izgreda na splitskoj rivi. Novi termin utakmice ovog para je sada na vodstvu Lige i dogovoru s oba kluba, baš kao što je na policiji riješiti svoj dio posla.

Sporta glede, nakon 13. kola malo se iznova 'zagužvalo' u vrhu tablice. Mladost je unatoč porazu u Herceg Novom ostala još uvijek uvjerljivo prva, iako sada ta prednost više ne iznosi 7 već 'samo' 4 boda. Teorijski Žapci imaju pravo na još jedan kiks do kraja ligaškog dijela sezone, a ne ugroze vodeće mjesto u kojem uživaju od prve utakmice. Budući da je Mladosti ovo bilo i posljednje teško gostovanje, da su obje utakmice s Jugom CO odigrali i da im od jakih suparnika ostaje tek dvoboj protiv splitskog Jadrana, ali doma u Zagrebu, Mladost je još uvijek favorit za osvajanje prvog mjesta. Dakako, uz jedan preduvjet. Moraju popraviti igru, pronaći formu iz prvih 12 kola.

Dubrovački Jug CO zato 'puca' od kvalitete i forme. Iskazuju to u Ligi prvaka, ali sada i u Regionalnoj ligi. Na gostovanju u Splitu kod Jadrana, domaćinu nisu ostavili praktički ni mrvicu šanse za moguće iznenađenje, rezultatsko približavanje. Tri četvrtine susreta je Jug CO imao vrlo komotnu prednost od 3 do 6 golova prednosti. Sada su se tri momčadi (Jadran HN, Jug CO i Jadran Split) razmjestili od 2. do 4. mjesta u razlici od ukupno tek 2 boda.

Odlično za Regionalnu A1 ligu, za borbu za njezin vrh kada je već izostala borba za ostanak budući da je POŠK dosta izgledan putnik u niži rang, barem kako sada stvari stoje.

 

REZULTATI 13. KOLA

Jadran (HN) - Mladost 13:10, Jadran Split - Jug CO 7:12, POŠK - Šabac 7:11, Partizan - primorac 9:7, Mornar BS - C. zvezda (odgođeno)

Najnovije vijesti
U-14 Aquatic festival Istanbul: Visoka pobjeda protiv Slovenaca
KUP RH juniori skupina Zagrebu: Rezultati 3.kola
KUP RH juniori skupina Split: Rezultati 3.kola
Pripreme barakudica
Franulović u Šabac, a Tiozzo i Periš na Malti odnosno Siciliji