Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Poruka Predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza
19.03.2020 07:36

Poruka Predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza

 

 

Poštovane i drage vaterpolistice i vaterpolisti, suci, opunomoćenici, klupski i djelatnici u Savezu, svi ljubitelji i poznavatelji vaterpola!

Zadnjih nekoliko tjedana, svi zajedno nalazimo se u doista jedinstvenoj situaciji, a koju do sada nikada nismo imali. Barem, ne ovakvu.

Zatvoreni su svi javni sportski objekti, pa tako i naši bazeni, prekinuta su sva sportska natjecanja, obustavljen je organiziran rad svih sportskih klubova, u svim kategorijama... šok za svakog istinskog sportaša, trenera, izbornika.

Cijeli svijet suočen je sa širenjem i pandemijom do sada nepoznatog virusa, a za kojeg trenutačno ne postoje odgovarajući lijekovi, niti cjepiva.

S obzirom na informacije koje dobivamo, stanje nije tako dramatično budući da više od 80% zaraženih osoba ne osjeti simptome bolesti ili su oni tek vrlo blagi.

No, obveza svakog pojedinca pa tako i svih nas, da se u sprječavanju širenja ovog virusa pristupi maksimalno ozbiljno i odgovorno.

Apeliram na sve vas, da u ovom osjetljivom trenutku, svi zajedno poredamo prioritete kako to situacija i nalaže. Stoga vas ovom prilikom molim, da svi svojim osobnim primjerom, svakim svojim postupkom i svakom svojom odlukom, jasno pokažemo da smo prvenstveno i vrlo odgovorni građani, a ne samo vaterpolisti, te osobe koje dolaze iz sporta.

Budimo i ovaj put primjer kao i mnogo puta do sada, pokažimo kako strpljenjem, osobnom odgovornošću, disciplinom, te striktnim poštovanjem uputa naših stručnjaka, Kriznog stožera civilne zaštite i Vlade Republike Hrvatske, možemo pozitivno doprinijeti u suzbijanju širenja ove zaraze.

O našim postupcima u narednom razdoblju, ovisit će koliko ćemo adekvatno zaštititi naše roditelje, naše bake i djedove, te spriječiti udar na zdravstveni sustav. A sve u cilju kako bi svaka osoba, kad i ako to bude bilo potrebito, uživala u najboljoj mogućoj medicinskoj skrbi.

Konačno, učinimo to i kako bi se svi zajedno što prije vratili svojim redovitim obavezama,  nastavili živjeti kako je to bilo i prije pojave ovog virusa, te kako bi se mi vaterpolisti, vratili svojem najdražem staništu, bazenu i strastvenoj ljubavi - vaterpolu.

 

 

Srdačno vaš

 

Mladen Drnasin,

predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza

 

Najnovije vijesti
Popis reprezentativaca do 19 godina za pripreme u Korčuli
U četvrtak, 6. kolovoza u Korčuli počinje Hrvatski kup za juniore
Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja
SRETAN ROĐENDAN - Nikša Dobud
Pripreme ženske kadetske reprezentacije (do 16 godina) na Korčuli