Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
PH finale, druga utakmica: Jug CO - Mladost (subota, 11. svibnja - 16.30 HTV 2 i PlanetSport)
11.05.2019 07:11

Jugaši po drugu pobjedu, Mladost po izjednačenje

 

 

Finale - klapa druga. Serija za koju je glavna nagrada naslov najbolje momčadi u državi, u subotnje će poslijepodne u Gružu imati i svoju drugu epizodu. Nakon prvog ogleda u glavnom gradu, sada selimo na jug Hrvatske. Uz Savu, minule srijede, Jug CO je pobijedio lagano i lagodno (10:4), te sada dubrovački domaćini grabe k uvećanju vodstva i stizanje u tom slučaju na korak do ukupne pobjede odnosno naslova. Zagrepčani im pak sasvim sigurno ne kane priuštiti tako rano zadovoljstvo i ni u kojem slučaju ne bez otpora. Odgovarajućeg otpora koji je u prvom susretu izostao.

- Istina, u prvoj utakmici su nas jugaši na fiziku, snagu 'namlatili', baš su nas istukli - veli za hvs.hr kapetan mladostaša Ivan Marcelić i pojašnjava.

- Ne mislim na grubost i na tu vrstu fizike, ne to ni najmanje, sve je bilo čisto, već su nas baš razbili. Nismo imali pravi odgovor na njihovu obranu, presing, a samim time onda se gubi i pravi raspored. Oni su predobri igrači da to ne bi znali odmah iskoristiti.

Što će ili kako Mladost odigrati da se ista ili slična priča ne ponovi?

- Dobro smo se pripremili, održali i sastanak, pa i pogledali još jednom utakmicu i vidjeli kako je to za nas izgledalo ružno. Mi smo puno tu Jugu prilika ostavili, a oni su samo iskoristili ponuđeno. Moramo nužno biti pokretljiviji, više uči u plivanje. Osobno i dalje mislim da smo mi najspremnija momčad, samo nas malo rotacija brine jer tu jesmo činjenica je 'kraći'. Nadam se da ćemo sada u Gružu odgovoriti na pravi način. Nadam se da ćemo znati odgovoriti na njihov presing i svesti ih što više na pozicijsku igru, 6 na 6 jer tu mislim da nemaju pravi odgovor. Tu obranu mi imamo super. I jasno, valja im limitirati kontre, pokušati ih proširiti u napadu, držati svoj raspored - veli kapetan Žabaca, Ivan Marcelić.

Jug CO želi što je moguće ranije okončati ovu finalnu seriju i iz svojih, pragmatičnih razloga. Sigurno bi u Gružu voljeli imati ipak malo više vremena za pripremu nastupa i na Final 8 turniru Lige prvaka početkom lipnja. Jedan od najiskusnijih i najtrofejnijih u dubrovačkom sastavu Maro Joković također se prvo dotaknuo prvog susreta.

- Ta je utakmica s naše strane odigrana stvarno dobro. Posebno obrambeno, ali ne bih to uzeo sada kao olakotnu okolnost ili da olako shvaćamo Mladost - naglašava udarna ljevica Kobešćakove momčadi.

- Oni dolaze 'ranjeni' i sigurno motivirani, a i sa znanjem da su nas pobjeđivali već u Dubrovniku.

Manji problem bi za Jug CO mogao biti što će između druge i treće finalne utakmice imati još jednu bitnu utakmicu Lige prvaka, protiv Spandaua 04 kojeg moraju pobijediti da bi osigurali mjesto broj 1. Da su Gospari to kojim slučajem ranije osigurali, protiv Berlinčana bi zaigrali s juniorima, ovako...

- Malo jest nezgodno jer smo svi orijentirani, fokusirani na Mladost, taktiku i sve, pa se odjedanput to 'lomi' usred tjedna sljedećeg na Spandau. Srećom, pa smo barem doma. Malo je neobična situacija, ali nema nam druge nego prilagoditi se.

Je li vas možda, cijelu momčad, motivirao dodatno za finalnu seriju onaj vrlo uvjerljiv poraz u finalu Regionalne lige? Uvjerljiv stoga jer je na ulazu u zadnju četvrtinu bilo čak +7 za Mladost.

- Bilo je dobro za malo se, kako se kaže, resetirati. Ta nam je utakmica u stvari dokazala da nismo nedodirljivi, nismo tako dobri kao što mislimo već je svaka nova utakmica i novo dokazivanje, borba. Mi nikoga ne možemo nimalo olako shvatiti, tako pristupiti. Tako gledano, taj poraz je, koliko god je svaki poraz teško prihvatljiv i nije poželjan, ali nam je u neku drugu ruku dobro došao. Uostalom, sada je završnica sezone, sada se love dva najbitnija trofeja - zaključio je Maro Joković.

Prije godinu dana, finalna serija za naslov prvaka Hrvatske, istih ovih suparnika je počela donekle slično. U prvoj je Jug CO slavio čak 14:5 i kada su mnogi očekivali laganu šetnju Gospara, već u drugom susretu je Mladost pobijedila 6:5. Hoće li i može li Mladost učiniti nešto slično, produljiti neizvjesnost državnog prvenstva, namučiti domaćina usred Dubrovnika... Djeliće tih odgovora trebali bi dobiti u subotnje poslijepodne na tribinama Gruža, odnosno u programu HTV 2 i PlanetSporta.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Rezultati i termini finalne serije

 

Prva utakmica: Mladost - Jug CO 4:10

 

Termini sljedećih utakmica:

 

- Zagreb, 19. svibnja u 16.00 sati - treća finalna utakmica PH

- Dubrovnik, 25. svibnja u 18.00 sati - moguća četvrta finalna utakmica PH

- Zagreb, 29. svibnja u 18.00 sati - moguća peta finalna utakmica PH

 

Sve će utakmice prenositi HTV 2 i PlanetSport

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sva finala sude strani suci

 

Sukladno odluci Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza, sve finalne utakmice će suditi inozemni suci. Nakon talijanskog dvojca (Gomez i Severo) u Zagrebu, sada će u Dubrovniku pravdu dijeliti Vojin Putniković (Srbija) i Luca Bianco (Italija)

 

 

Najnovije vijesti
EP U-15: Mozara sa zvukom sirene
SP Gwangju:Hrvatska protiv Njemačke u četvrtfinalu SP (utorak, 23. VII. - 08.30, HTV 2)
EP-U-15:Uvjerljiva pobjeda naših mladića
Live streaming i live scoring iz Burgasa
Promo-video Barakuda