Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Liga prvaka:Velika i bitna pobjeda jugaša
03.12.2019 20:23

LIGA PRVAKA - skupina A, 6. kolo

 

 

Velika i bitna pobjeda jugaša

 

 

JUG AO - SZOLNOK 14:11 (4:4, 4:3, 3:1, 3:3)

 

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Gledatelja 500. Suci: Zwart (Nizozemska) i Severo (Italija).

 

JUG AO: Popadić (6 obrana), Macan, Fatović 2 (1), Lončar, Kržić, Garcia 1, Lozina 1, Merkulov 4, Papanastasiou 3, Žuvela, Benić, Obradović 3, Jarak. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

 

SZOLNOK: Nagy (7 obrana), Angyal, Đ. Lazić, Subotić, Varnai 1, D. Pijetlović 2, D. Jansik, V. Rašović, Szatmari 2, Batori 4 (1), Szeghalmi, Dory 2, Nanyai. TRENER: Živko Gocić.

 

PETERCI: Jug AO 1-1, Szolnok 1-1.

 

OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 12, Szolnok 14

 

ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Szatmari (21). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Macan (20), Angyal (28), Benić (29), Varnai (30).

 

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug AO 7-13 (53%), Szolnok 7-11 (63%).

 

Na najljepši se način Jug AO oprostio od Gruža i svojih navijača za ovu kalendarsku godinu. Kobešćakov su trupe izborile, kao suza čistu i dakako zasluženu pobjedu nad mađarskim Szolnokom. Usudili bi se dodati i vrlo važnu pobjedu, s dva gledišta.

 

 

Prvo, ovom pobjedom su prebrisali za sebe gorak okus koji im je ostao nakon finala Hrvatskog kupa prije desetak dana u Splitu. Pobjeda je ta koja najviše doprinosi zaboravljanju poraza. Drugo, ovaj je trijumf utoliko značajan što je ostvaren u utakmici protiv jakog suparnika, ali još k tomu doma, gdje jugaši nemaju baš puno prava na kiks. Sve što se doma možebitno 'uprska', mora se onda u gostima, tamo gdje je ipak teže, ispravljati.

 

 

Izuzmemo li minimalna i kratkotrajna vodstva Szolnoka na početku prve odnosno druge četvrtine (0:1 te 4:5 i 5:6), velike drame i opasnosti za Jug A nije bilo. Vratar Popadić je sukladno najavama, iako je bilo donekle dvojbeno, ipak nastupio i branio solidno. U tomu mu je značajno pripomogla i obrana. Pobjeda je u ovom slučaju prvenstveno ostvarena napadom odnosno sjajnim vanjskim šutom. Vratar Viktor Nagy je bio na 'streljani', solidno 'izbušen' sa svih strana i sve izvana - Merkulov, Obradović, Papanastasiou... Ništa baš veliko obranio nije ovaj veliki vratar. Szolnok je donekle uspio zatvoriti dva metra, zaustaviti centre domaćina Lončara i Lozinu, ali trpjela je zato mađarska obrana vanjskog šuta.

 

 

 

S tri nova boda iz Dubrovnika, Jug AO će kudikamo se lakše spremati za posljednju utakmicu u 2019, gostovanje sljedećeg tjedna u Ateni kod Olympiacosa.

 

 

Najnovije vijesti
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
DVIJE OLIMPIJADE OD ZLATA NA TEMZI
Boris Letica pojačava Primorje EB
Ante Vukičević: Nisam igrao od veljače, ali fizički sam spreman
VIJESTI IZ INOZEMSTVA