Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
LP: Josip Pavić bez milosti protiv matičnog kluba
09.01.2019 21:12

Čuda su u sportu rijetkost, ali se ipak znaju dogoditi. No. u srijedu navečer na pirejskom plivalištu u srazu Olympiacosa i Jadrana u 6. kolu B skupine Lige prvaka, mjesta čudu ipak nije bilo.

Teško da je i moglo čak da je splitski sastav bio i kompletan protiv branitelja naslova prvaka Europe. No, kada se dometne da je trener Asić u Atenu došao bez gripoznih Kunca i Delića, te još uvijek nedovoljno oporavljenog Kovačića, sa samo 11 igrača u zapisniku... Sve vam je jasno. Štoviše, pri kraju treće četvrtine je ostao i bez kapetana Šetke (isključenje s pravom zamjene), malo kasnije i bez Duje Pejkovića. Puno previše za suprotstaviti se moćnom stroju kakav je sastav Theodorosa Vlachosa, grčka reprezentacija plus trolist Hrvata.

Nakon samo 2 minute i 10 sekundi igre već je bilo 3:0. Tri prva napada domaćini su riješili golom (Genidounias, Bušlje i Gounas). Kako je krenulo, 'mirisalo' je na jako, baš jako loše izdanje. Ipak, malo su se uspjeli pribrati Splićani, čak i smanjiti na 3:2, vrlo je dobro brano Anić, a u početku čak i nije toliko briljirao na suprotnoj strani Pavić. Rezultat toga je onda bila uvjetno rečeno rezultatska izjednačenost ili blaga prednost Olympiacosa u prve dvije četvrtine. Čak je sredinom druge dionice golom Zvonimira Butića, Jadran još jednom došao na samo gol zaostatka (6:5). Dalje i više od toga nisu mogli.

Josip Pavić se raskrilio, bez milosti za matični mu klub, a s vanjskih su linija 'trpali' Olympiacosove igle Gounas i Genidounias. Sve je to u konačnici dovelo do plus 6 na koncu susreta. U biti, jedan sasvim očekivani rasplet pirejske utakmice. Zanimljivo, Olympiacosu je ovo bila prva utakmicu i pravoj maloj 'hrvatskoj turneji' koja im slijedi u Ligi prvaka. Naime, sljedeća tri susreta bijelo-crveni iz Atene će igrati samo s našim momčadima. Prvo dvaput uzastopno protiv Juga CO, pa onda i ponovo protiv Jadrana, ali na Poljudu.

 

OLYMPIACOS 13

JADRAN 7

(5:3, 2:2, 3:1, 3:1)

ATENA - Plivalište Papastratio. Gledatelja 400. Suci: Vojvodin (Rusija) i Vogel (Mađarska).

OYMPIACOS: Pavić ( obrana), Mylonakis, Skoumpakis, Genidounias 4, Fountolis 1, Kakaris, Dervisis 1, Bušlje 1, Mourikis, Gounas 5, Argyropoulos 1, Obradović, Galanopoulos. TRENER: Theodoros Vlachos.

JADRAN: Anić (7 obrana), Zović 2 (1), Krapić 1, Z. Butić 2, Pejković, Power 1, Popović 1, Visković, Milardović, Šetka, M. Podrug (0 obrana). TRENER: Ivan Asić.

PETERCI: Olympiacos, Jadran 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Olympiacos 10, Jadran 10. ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Šetka (23), Fountoulis (23). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Pejković (28).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Olympiacos 5-9 (55%), Jadran 2-8 (25%).

 

Najnovije vijesti
Uvjerljiva pobjeda nad Kazahstanom
Zagrijavanje s Kazahstanom (18. VI - 14.00, ArenaSport 1)
Ivica Tucak: Motivacija nam je na najvišoj razini
Počeo ženski kamp HVS-a u Varaždinu
Završio kamp HVS-a u Šibeniku