Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Vrlo dobra priprema za Gwangjuu
24.06.2019 09:43

SUPER FINALE SVJETSKE LIGE - Beograd, 18, do 23. lipnja

 

 

Vrlo dobra priprema za Gwangjuu

 

 

Svjetska liga je okončana, osvojeno je srebro i novčana nagrada od 70.000 dolara, ali ne doduše i onaj prvi proklamirani cilj, viza Olimpijske igre u Tokiju. No, nema pretjerane bojazni. Igre u Zemlji izlazećeg sunca teško da će nam izbjeći.

Svjetsku ligu, koliko god ona bila i doslovno još jučer aktualna, sada valja prebrisati iz pamćenja, te se fokusirati na sljedeći cilj. Svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Gwangjuu (14. do 28. srpnja). Dakako, ovo 'brisanje iz pamćenja' više vrijedi za igrače i ne opterećivanje svime što se zbivalo u Beogradu, ali stožer na čelu s izbornikom Ivicom Tuckom će nema dvojbe, dobro analizirati beogradski turnir. Prvenstveno s aspekta igre naše, a onda i ostalih reprezentacija, posebno onih koji su nam suparnici u Južnoj Koreji.

Generalno ima itekakvog razloga za zadovoljstvo. Uz sve zdravstvene probleme u kojima je reprezentacija otputovala u Beograd (ozljeda Marka Macana, laparoskopska operacija slijepog crijeva Luke Bukića), momčad je vrlo dobro igrala na Tašmajdanu. Istina, bilo je trenutaka 'crnih rupa' koje bi ipak više mogli pripisati naporu turnira sa šest utakmica u šest dana, ali bilo je i odličnih izvedbi (protiv Australije, Španjolske, kao i u finalu protiv Srbije). Štoviše, baš su finale, kao uostalom i utakmica u skupini s istim suparnikom, bile dvije maestralno kvalitetne i zanimljive utakmice. Šteta tek što je finalna odigrana u uvjetima na rubu regularnosti, po prolomu oblaka, ali Barakude su iskazale zavidnu razinu kvalitete i forme, manje od mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva.

Za sve ono što nije bilo idealno, što se valja doraditi, ima još dovoljno vremena za korekcije. U ovom je trenutku držimo primarno igrače barem malo odmoriti jer to je ono što im je sada najpotrebnije.

 

 

28. MEDALJA VATERPOLISTA

 

Nedjeljno srebro Barakuda iz Beograda je ukupno već 28, medalja hrvatske seniorske vaterpolske vrste od osamostaljenja države. Ove godine već druga vaterpolska, nakon srebra i u Europa kupu, završnom turniru u Zagrebu, u travnju ove godine. Ovime su naši vaterpolisti samo još malo 'podebljali' status daleko najtrofejnije reprezentacije u cijelom hrvatskom sportu.

 

BUŠLJINA 21 KOLAJNA

 

Najtrofejniji hrvatski vaterpolist, kada se gledaju samo trofeji u reprezentaciji, je kapetan Barakuda Andro Bušlje. Gospar koji će sljedeće sezone igrati pod kapicom Pro Recca, vrsni branič Tuckovog stroja ima dosad čak 21 medalju sa seniorskih nacionalnih nadmetanja.

 

SEDMA MEDALJA U SVJETSKOJ LIGI

 

Srebro osvojeno na plivalištu Tašmajdan minule nedjelje je sedma medalja Hrvatske u Svjetskoj ligi, te smo po tomu treća nacija po uspješnosti u ovom natjecanju iza Srbije koja ima 11, te Mađarske 8 kolajni.

Hrvatska je dosad u Svjetskoj ligi osvajala - 1 zlato (Almati 2012.), 3 srebra (Podgorica 2009, Bergamo 2015. i Beograd 2018.), te 3 bronce (Niš 2010, Firenca 2011. i Ruza 2017.)

 

 

Sljedeće okupljanje u četvrtak, 27. VI. u Šibeniku

 

Izbornik Ivica Tucak dao je igračima 3-4 dana odmora. Točnije, za četvrtak, 27. lipnja je zakazano okupljanje i početak novog dijela priprema, u Šibeniku. Jedan dio igrača, oni nešto stariji dobili su dan više odmora. U Šibeniku će Barakude sparirati s Njemačkom, da bi prema planu priprema 1. srpnja u 20 ili 20.15 sati odigrali u Splitu, na Zvončacu prijateljsku utakmicu protiv Njemačke uz prijenos na HTV-u.

Nakon te utakmice naši se vaterpolisti vraćaju u Šibenik na pripreme do 4. srpnja. Slijede dva dana odmora, pa završno okupljanje 6. srpnja u Zagrebu iz kojeg slijedi 8. srpnja let za Koreju.

 

 

 

Najnovije vijesti
Liga Prvaka:'Ranjeni' Jadran večeras dočekuje Barcelonetu (19.00 - Arena Sport 3)
Barakude lete u Sydney
SP U-20: Lagana pobjeda za zagrijavanje
U-20: Naši mladići otvaraju protiv Južne Afrike -Live scoring
Otpali Šetka i Krapić, Tucak pozvao Lazića i Lozinu