Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Uvjerljiva pobjeda nad Kazahstanom
19.06.2019 19:16

 

Tako se to radi. Moćno, snažno, ali više od svega maksimalno ozbiljno, koncentrirano. Da, jasno da je suparnik kvalitetom najmanje klasa ispod, ali to ne znači da se i protiv takve momčadi ne mora truditi, pokazati najbolje, najjače svoje lice. 

 

U tom kontekstu valja promatrati pobjedu Hrvatske nad Kazahstanom, u 1. kolu B skupine završnom turnira Svjetske lige, u utakmici koja je završila s plus 16 čak za Barakude i u kojoj se među strijelce upisalo čak 10 igrača. Golove nisu dali samo vratari Bijač i Marcelić, te centar Krapić.

 

 

Četiri su samo uvodne minute Kazahstanci živjeli u snovima da su ravni Barakudama. Nakon točno toliko minuta je naime postignut prvi pogodak - Lončar za 1:0, a onda... Onda je procurilo sa svih strana. S lijeva, desna, s dva metra, ali i puno iz protunapada. Bilo je trenutaka kada su suparnik nije znao snaći. Točnije, nije da nije znao, već mu hrvatski vaterpolisti nisu dopustili.

- Točno onako kako smo željeli. Bili smo fokusirani na utakmicu, maksimalna koncentracija sve vrijeme, na sve ono što nas u biti čeka na ovom turniru - nakon utakmice je rekao izbornik Ivica Tucak i dodao.

 

 


- Rekao sam igračima i prije susreta kako je ova utakmica ona koja određuje kakva nam je mentalna snaga. Mislim da smo reagirali jako, jako dobro. Iako, sada tek počinje ono pravo.
Luka Lončar je nakon utakmice naglasio.

- Pobjeda nije bila upitna, ali ono što smo htjeli, morali, jest odigrati dobru utakmicu, ozbiljnu i bez ozljeda. To je i najvažnije kako bismo se odmorili za večeras i sraz sa Srbima

 

Slično govori i Ante Vukičević.

- Još smo malo teški od priprema, ali ovo je bilo ipak dobro izvedeno. Malo jesmo tvrdi, malo teže plivamo, ali već smo s ovom utakmicom to malo 'omekšali', priviknuli se. To je najveći plus ove utakmice jer smo uhvatili ritam.

Inače, Ante Vukičević je nakon utakmice proglašen i igračem susreta, što je nedvojbeno zaslužio po mnogočemu, a između ostalog je sa 4 postignuta gola i najbolji strijelac utakmice.

 

Sljedeću utakmicu hrvatska vaterpolska reprezentacija igra u srijedu, 19. lipnja u 21.00 sat protiv domaćina Srbije.

 

HRVATSKA  - KAZAHSTAN 20: 4 (5:2, 6:0, 3:0, 6:2)


BEOGRAD - Plivalište Tašmajdan. Gledatelja 100. Suci: Sato (Japan) i Dykman (Kanada). Opunomoćenici: Šaronov (Rusija) i Keman (Curacao).


HRVATSKA: Bijač (7 obrana), Benić 2, Fatović 2, Lončar 1, Joković 1, Buljubašić 2, Vukičević 4, Bušlje 1, Miloš 2, Krapić, Šetka 2 (1), Bašić 3, Marcelić (4 obrane). IZBORNIK: Ivica Tucak.


KAZAHSTAN: (Mahmetov, Medvjedev 1, Zardan, Pilipenko, Aubakirov 2, Šmider 1, Šakenov, Berbeljuk, Švedov, Radajev, Manafov, Vereš, Šlemov (4 obrane). IZBORNIK: Dejan Stanojević


PETERCI: Hrvatska 1-1, Kazahstan -.


OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 8, Kazahstan 13. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Šmider (18), Vereš (27).


REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8-12 (75%), Kazahstan 1-8 (13%)  

 
 

 

Najnovije vijesti
Mladen Drnasin, predsjednik HVS-a preuzeo zastavu LEN u ime EP u Splitu 2022.
EP:Mađarska prvak Europe, De. Varga najbolji igrač
Hrvatska na koncu 4. u Europi
Tucak: Moramo ovdje uzeti medalju, a nakon svega moramo biti u Tokiju
EP: Barakude u nedjelju idu u borbu za euro-broncu