Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
LIGA PRVAKA: Tijesan poraz jadranaša u Mađarskoj
19.11.2019 20:16

 


 

LIGA PRVAKA - SKUPINA A, 5. kolo

 

Tijesan poraz jadranaša u Mađarskoj

 

 

SZOLNOK - JADRAN SPLIT 5:4 (1:0, 2:1, 2:1, 0:2)

 

SZOLNOK - Plivalište Szolnoka. Gledatelja 300. Suci: Haentschel (Njemačka) i Teixido (Španjolska).

 

SZOLNOK: Nagy (12 obrana), Angyal 2, Đ. Lazić, Subotić(0), Varnai, Pijetlović 1, D. Jansik 1, V. Rašović, Szatmari, Batori, Szeghalmi 1, Dory, Banyai. TRENER: Živko Gocić.

 

JADRAN SPLIT: Anić (15 +1 obrana), Bego, Borovčić-Kurir, Z. Butić 4 (2), Power, M. Vrdoljak, Visković, Delić, Čondić-Kadmenović, Dužević, Sučić. TRENER: Ivan Asić

 

PETERCI: Szolnok 0-1, Jadran Split 2-2.

 

OSOBNE POGREŠKE: Szolnok 15, Jadran Split 10.

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Borovčić-Kurir (28), Power (30). ŽUTI KARTON: trener Asić (28)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Szolnok 0-9, Jadran Split 3-13 (23%).

 

Kakav je peh imala momčad odnosno stožer trenera Asića što su u Szolnok doputovali bez čak petorice, gotovo pa ključnih, stožernih igrača (Šetka, Krapić, Zović, Burić i Pejković). Naime, s mladosti sa Zvončaca, "držali su" Szolnok u strahu od gubitka bodova. Ne baš sva tri, budimo iskreni, ali bod su zaslužili.

Nikada nećemo saznati što bi bilo da je Jadran u Mađarskoj bio kompletan. Štoviše, možda bi baš bilo suprotno, možda bi domaćin bio usredotočeniji, ozbiljniji. Jadran nije niti jednog trenutka vodio, najbolji rezultat im je bilo jedno tek izjednačenje (1:1) sredinom druge četvrtine. Nadalje, mađarski suparnik je imao i 4:1 tijekom treće dionice, ali u zadnjoj četvrtini je Szolnok bio taj koji je strepio za očito njima već u glavama uračunati tri boda. Splićani su imali nekoliko prilika za izjednačenje, ali nažalost do njega nije došlo.

Apsolutni junaci susreta su u splitskim redovima prije svega čudesno dobro izdanje vratara Mate Anića koji je imao ukupno čak 16 obrana, od toga i peterac Gavrila Subotića u zadnjoj četvrtini. Uz Anića, svjetla reflektora moraju se što se ove utakmice tiče zadržati malo i na Zvonimiru Butiću koji je postigao za Jadran... ukratko, sve golove! Sva četiri. Šteta da mu se nije pridodao s makar još jednim, samo jednim golom netko od suigrača.

Utakmica je bila specifična utoliko i što su napadački oba sastava solidno podbacila. Na stranu odlična izdanja vratara, svojih bravura je imao i Viktor Nagy, ali dostatno je pogledati realizaciju igrača više obje momčadi. Ona je nestvarna. Nestvarno loša. To posebno vrijedi za Szolnok. Od 9 napada s igračem više, niti jedan nisu iskoristili. Uostalom, čak ni peterac. Nakon utakmice u mađarskim redovima teško da mogu shvatiti kako su uopće uspjeli dobiti ovu utakmicu. Zato još malo više žalimo što dinamični Jadran nije za tu silnu borbenost nagrađen barem s bodom.

No, dobra vijest za navijače splitskog kluba je da je Jadran očito u usponu forme. Pobijedili su Jug AO u prethodnom kolu Lige prvaka, sada s B postavom namučili Szolnok u njihovom bazenu, a sve to koji dan uoči polufinala Hrvatskog kupa na Poljudu. 

 

 

 

Najnovije vijesti
Bronca za Riječanke
Primorje EB i Bura u majstorici za broncu
Amerikanac Obert potpisao za Jug Adriatic osiguranje
KUP RH Juniori:Rezultati 2.kola
Završio trogodišnji Kamp HVS-a za kadete u Zadru