Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
EMMI MILJKOVIĆ: Sada se radujemo Dunavskoj ligi
02.08.2020 12:38

EMMI MILJKOVIĆ Najbolja igračica Prvenstva Hrvatske

 

Sada se radujemo Dunavskoj ligi

 

Riječanka sa zagrebačkom adresom, Emmi Miljković (31) hrvatska vaterpolska reprezentativka i prva violina zagrebačke ŽAVK Mladosti, osvojila je svoj drugi naslov prvakinja države sa Žabicama. Mladostašice su prošlosubotnjom pobjedom i u drugoj utakmici finala protiv splitskog Jadrana, obranile naslov koji je konstantno u njihovim vitrinama sada već četvrtu godinu. Nadmoćno, na način na koji su nas već Žabice i naviknule. U sezoni 2019./20. imale su stopostotan učinak; 14 utakmica - 14 pobjeda. Ekipa s daleko najviše postignutih i najmanje primljenih pogodaka. U prvoj finalnoj utakmici u Zagrebu protiv Jadrana bilo je čak 22:5 što je rekordna pobjeda u povijesti finala ženskog seniorskog prvenstva.

 

Emmi Miljković je pak očekivano i zasluženo nakon finala primila iz ruku Perice Bukića, dopredsjednika i izvršnog direktora Hrvatskog vaterpolskog saveza, trofej za najbolju igračicu cijele sezone.

 

- Sad, koji je to meni osobni trofej... ne brojim. Svi su mi dragi, ali ono što brojim i što je bitno su ekipni naslovi - dan nakon finala će za hvs.hr Emmi Miljković, najbolja hrvatska vaterpolistica. Ukoliko ćemo o subotnjem finalu, ipak je početak bio nešto malo 'tvrđi' za Zagrepčanke. Jadran je poveo 2:0 u prvoj četvrtini, vodio cijelu prvu polovicu utakmice...

- Tako nešto smo i očekivale. U prvoj četvrtini svakako. Ipak su one igrale doma, pred svojom publikom, očekivano sasvim.

 

Tako je to trajalo prvih 16 minuta ili dok je bilo snage u jadranašica. Takav se barem dojam nameće jer rezultat treće i četvrte dionice koje su završile 5:2 i 8:0 u korist ŽAVK Mladosti to sugerira.

 

- Je, one su pale u trećoj četvrtini. Ne velim da one nisu u treningu, ali mi 'imamo klupu' odnosno duži, širi izbor igračica, a one nemaju takvo što. Vidjelo se i tko je radio tijekom ove karantene, tko ne ili manje. 

 

Neovisno što ste vrlo dominantne posljednje 4 godine, bez ijednog poraza u Prvenstvu Hrvatske, u ŽAVK Mladosti se dakako i dalje raduju svakom trofeju.

 

- Istina je, radujemo se, a uoči ove druge finalne utakmice smo si rekle "Cure, nema treće utakmice, idemo na more". Odužila se ova sezona, tako da smo itekako proslavile ovaj trofej - veli Emmi.

 

Što si vi sada želite u budućnosti, u sljedećoj sezoni? Znamo da već dugo priželjkujete jaču konkurenciju, ali do nje će objektivno biti teško doći u našim nacionalnim okvirima. Koji je cilj sada?

 

- Nadamo se i veselimo da ćemo u sljedećoj sezoni igrati Dunavsku ligu u kojoj bi trebali nastupati i klubovi iz Rumunjske, Srbije, mislim i Mađarske, plus mi. To je već korak naprijed, te se nadam da bi kroz to natjecanje mogli stasati još više - veli Emmi Miljković.

 

Pripomenimo da sezona nadmetanja seniorki u Hrvatskoj ipak još nije završena. Valja naime još odigrati i treću, odlučujuću utakmicu za 3. mjesto u državnom prvenstvu u Rijeci između Primorja EB i splitske Bure, najvjerojatnije u srijedu, 5. kolovoza.

 

Najnovije vijesti
PRIJELAZNI ROK (XII)
PRVENSTVO HRVATSKE: Deseta kruna za mladostašice
PH - Utakmice za 3.mjesto: Primorjašice izjednačile u seriji
Izbornik Tucak odredio reprezentativce za pripreme na Korčuli
PRVENSTVO HRVATSKE - Finale seniorki, 2. utakmica; Jadran - ŽAVK Mladost, 21.00 - Planet Sport TV