Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
LP:Jadran počinje lov na Ligu prvaka
20.09.2019 13:21

Jadran počinje lov na Ligu prvaka

 

Splitski Jadran je na korak ili ako ćemo preciznije, dvije utakmice do ponavljanja euro-dosega iz prošle sezone odnosno plasmana u Ligu prvaka. Prošle godine Jadran u trećem, zaključnom kvalifikacijskom krugu u dvije utakmice bio bolji od Jadrana iz Herceg Novog. Sada se istom epilogu nadamo protiv francuskog Strasbourga.

- Nadamo se tomu i to nam je jedan od ciljeva ove sezone. Prošle sezone smo imali veliku korist od nastupa u tom natjecanju, posebno naši mladi igrači. Kroz takve se teške utakmice brže napreduje - veli trener Splićana Ivan Asić.

Prošle srijede Jadran je doma izgubio na otvaranju sezone, baš od hercegnovskog Jadrana. Razlog? Orijentacija prema Strasbourgu?

- Ne bih to rekao već smo imali težak kvalifikacijski turnir Lige prvaka, drugi krug, u Beograda, te jako malo vremena za pripremiti se protiv momčadi kakva je Jadran iz Herceg Novog. Samo jedan dan. To je bio problem, ali isto tako to nije nikakav alibi. Čestitam Herceg Novom, a mi idemo naprijed.

Nećemo se ni vraćati u blisku prošlost jer ono što nas zanima je francuska opasnost na hrvatski način. Naime, Strasbourg sve svoje dojmljivije rezultate, pobjede doista i doslovno može zahvaliti Hrvatima. Na klupi Igor Računica, a u vodi njih čak 6. Svi odreda najbolji igrači, strijelci, pokretači svih imalo smislenijih akcija - David Babić, Nikola Sutić, Marko Bratić, Ivo Begović, Boris Letica, Pavo Marković.

- Iskusna momčad, takvi su igrači, dvije godine uzastopno su prvaci Francuske. Minule sezone u konkurenciji jednog Marseillea koji je pobjednik Eurokupa. To već poziva na oprez. Imaju oni ukupno 8-9 igrača s rekao sam već vrlo lijepom karijerom i trenerom koji je cijelom sastavu dao određeni hrvatski 'štih'. Vrlo su taktički disciplinirani, pokušavaju svesti utakmicu 'šest na šest' i tu traže svoje šanse. Sigurno nas čeka teška utakmica - zaključio je strateg Splićana Ivan Asić

Još je nešto sigurno ili s barem velikom dozom vjerojatnosti. Teško da će sve biti riješeno već u prvoj utakmici u Splitu, ma koliko bi jasno voljeli baš takav epilog.

 

 

Parovi i satnica - prve utakmice kvalifikacija

 

Subota, 21. rujna

 

BARCELONA (18.00) Terrassa - Oradea

SPLIT (19.00) Jadran - Strasbourg

BUDIMPEŠTA (19.00) OSC - Vouliagmeni

BRESCIA (20.30) Brescia - Sintez Kazanj

 

Uzvrati su na rasporedu u srijedu, 25. rujna

 

 

Najnovije vijesti
Otkazan predolimpijski turnir u Trstu
Hrvati u inozemnim ligama
A1 RVL:Jug bolji od Jadrana
PH Seniorke: Rezultati 4.kola
A1 RVL: Splićani ugošćuju Zvezdu, jugaši kod susjeda u Igalu